Foto’s Zoom Erlebniswelt

Themeparkfreaks Bob, Gregory en Hannelore brachten in november een bezoekje aan het Duitse dierenpark Zoom Erlebniswelt. De naam verwijst naar hoe het park de dieren dichter bij de mensen wil brengen door ze onder te brengen in zo natuurlijk mogelijke omgevingen. Het park is verdeeld in drie delen: Afrika, Alaska en Azië. Enkele van de grootste dieren zijn neushoorns, ijsberen en giraffen.

Themeparkfreak Tristan bezocht onlangs de Duitse dierentuin Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen. Dit 31 hectare grote park is onderverdeeld in 3 grote zones: Alaska, Afrika & Azië.In het Alaska gebied leven dieren als lynxen, wolven, elanden, sneeuwuilen, maar ook poolvossen, ijsberen en zeeleeuwen. In het Afrika gebied leven dieren als steppezebra's, struisvogels, maraboes, parelhoenders, elandantilopen, springbokken en zwarte paard-antilopen. . In het themagebied Azië zijn onder meer orang-oetans, Siberische tijgers, kleine panda's en kamelen te zien

Themeparkfreak Timothy bezocht onlangs de Duitse dierentuin Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen. Dit 31 hectare grote park is onderverdeeld in 3 grote zones: Alaska, Afrika & Azië. Absolute toppers in dit park zijn ongetwijfeld het gigantische berenverblijf en de grote Afrikaanse vlakte, waarop een tiental verschillende diersoorten te zien zijn. Het hele park baadt in een weelde van thematisatie. Verder biedt Zoom Erlebniswel ook enkele attracties zoals een simulator, een hangbrug en een boottochtje. Ook bij slecht weer kan je hier terecht. Het park beschikt over een gigantische tropenhal met orang-oetangs, otters, vleermuizen, verschillende vogelsoorten en ontelbare jungleflora om het geheel onder te dompelen in tropische sferen. Dineren kan hier in een sfeervol Aziatisch restaurant.

Zoom Erlebniswelt is gelegen in de Duitse stad Gelsen Kirchen. Dit dierenpark ontstond aan het begin van de 21ste eeuw uit de oude Ruhr Zoo. De oude zoo was zo verouderd dat men besloot deze volledig te vernieuwen en te voorzien van een nieuwe naam. Deze zoo bestaat uit drie themazones. De eerste zone is Alaska, hier leven dieren als lynxen, wolven, elanden, sneeuwuilen, maar ook poolvossen, ijsberen en zeeleeuwen. Het tweede gebied is Afrika, hier leven dieren die je ook in Afrika kan vinden als steppezebra's, struisvogels, maraboes, parelhoenders, elandantilopen, springbokken en zwarte paard-antilopen. Verder vind je er ook roofdieren als leeuwen, gevlekte hyena's, natuurlijk mogen er geen apen ontbreken. In het themagebied Azië zijn onder meer orang-oetans, Siberische tijgers, kleine panda's en kamelen te zien. Michael en Greet bezochten dit dierenpark en maakten heel wat foto’s.