Foto’s Zoo Safaripark Stukenbrock

Het Duitse Safariland Stukenbrock bestaat uit zowel een autosafari, een dierentuin en een pretpark. Het park werd voor het eerst geopend in 1969 en het telt momenteel twee achtbanen met Marienkäferbahn, een Tivoli Large van Zierer en Flying Tiger, een Whirlwind van Vekoma. Een andere benoemingswaardige attractie is Kongo River. Deze waterattractie is geen alledaagse boomstamattractie. Het gaat in principe over een parcours met waterglijbanen waarbij bezoekers plaatsnemen in een rubberen bootje. Een flinke portie adrenaline is hier verzekerd! Zij die het liever wat rustiger aan doen, of liever niet nat worden, kunnen er uiteraard ook plaatsnemen in de diverse carrousels of gewoonweg genieten van de vele verschillende diersoorten.

Themeparkfreaks Tim, Jonathan en andere Tim trokken voor een weekend naar Duitsland. Eén van hun bezochte parken was Safariland Stuckenbrock. Na de relatief korte autosafari, met onder andere leeuwen, tijgers, kamelen en zebra's, parkeerden ze hun auto op de parking van het pretparkgedeelte. De Vekoma looping coaster Flying Tiger sprong meteen in het oog. Met een ritje op de Zierer Tivoli Large Marienkäfer-achterbahn maakten ze hun credits compleet. Andere blikvangers waren de thrillrides Flying Oil Pump en Giraffe Tower. Uiteraard mocht een ritje op de unieke Wasserbahn Kongo-river niet ontbreken tijdens hun bezoek.

Zoo Safaripark Stukenbrock is een park dat dieren en attracties combineert. Je begint aan je dag met een ritje door het Safari gedeelte, waar je omringd bent door wilde dieren. Daarna kan je je uitleven op de vele attracties.