Foto’s: Zoo Osnabrück

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken onlangs naar Osnabrück waar ze behalve een kermis een bezoekje brachten aan de dierentuin. Deze tuin heeft behalve dieren, heel wat oog voor thema en gezelligheid. In de dierentuin vindt je uiteraard grote dieren terug zoals olifanten, neushoorns en giraffen, mar ook heel wat katachtigen zoals tijgers en lynxen. Ook de wolven en beren kregen in deze zoo een ruim en mooi verblijf.

Zoo Osnabrück is een stadszoo die zoals de nam doet vermoeden te vinden is in de Duitse stad Osnabrück. Deze zoo bestaat al sinds 1936 en op een oppervlakte van 23.5 hectare kan je er meer dan 300 diersoorten terugvinden. Een uniek onderdeel van dit park is de “Unterirdischer Zoo” waar je via ondergrondse gangen langs de tunnels en holen van molratten, veldhamsters en zwartstaartprairiehonden kan lopen. Als onderdeel van hun reis in september trokken Themeparkfreaks Greet en Michael naar deze zoo en maakten onderstaande foto’s.

Op 31 maart 2018 trokken de Themeparkfreaks naar Zoo Osnabrück. Dit dierenpark is gelegen in Nedersaksen, een Duitse deelstaat. Zoo Osnabrück herbergt enkele bijzondere verblijven, denk hierbij bijvoorbeeld aan de ‘Unterirdischer Zoo’, een donker gangenstelsel waar heel wat dieren te bezichtigen zijn die grotendeels heel leven ondergronds doorbrengen. Iets wat niet veel andere zoo’s in hun aanbod hebben. Verder is deze dierentuin onderverdeeld in verschillende themazone’s, telkens gebaseerd op een bepaald werelddeel. Zo staat de zone ‘Takamanda’ volledig in het teken van Afrika terwijl de zone ‘Angor Kwat’ verscheidene Aziatische diersoorten huisvest. Deze laatst vermelde zone is ongetwijfeld de meest indrukwekkende zone van Zoo Osnabrück. Alle verblijven zijn hier volledig gethematiseerd naar de gelijknamige tempels die te vinden zijn in Combodja, werkelijk prachtig gedaan. Geniet mee van de foto’s die themeparkfreak Timothy ter plaatse maakte.