Foto’s Zoo Antwerpen

Eind januari trokken Themeparkfreaks Hendrik , Dwainie en zoontje Caleb naar Antwerpen om er een bezoekje te brengen aan de oudste zoo van ons land: ZOO Antwerpen. Ondanks het koude weer hebben ze zich toch geamuseerd. Bekijk hieronder gerust hun foto’s.

Op Werelddierendag verzamelde de nationale pers in de Zoo Antwerpen. De burgemeester van de stad Antwerpen, Bart De Wever, kwam samen met minister van dierenwelzijn Ben Weyts en schepen van dierenwelzijn Els van Doesburg op welpjesbezoek. In juni werden er in de dierentuin namelijk drie leeuwenwelpjes geboren, Winta, Waka en Whisker.

Themeparkfreak Maarten bezocht na twee maanden binnenzitten door de coronacrisis de Zoo van Antwerpen. Samen met zijn gezin en kinderen van 4 en 5 jaar opnieuw een uitstap doen is een verademing na een lange periode binnen blijven. Zijn foto’s kan je hier bewonderen.

Themeparkfreaks Tristan en Han bezochten het vernieuwde lichtfestival Jungle Book Light Festival in de Zoo van Antwerpen. Vorige jaren was dit steeds Chinees getint, maar dit jaar koos men voor het verhaal van Mowgli en het Jungle Book als thema. Je kunt er alle dieren uit het verhaal ontdekken, zoals Shere Khan, Bagheera, Baloo enzoverder. Jungle Book Light Festival loopt van 29 november tot en met 12 januari 2020 (24 en 31 december uitgezonderd).

ZOO Antwerpen sluit haar verjaardagsjaar 175 jaar ZOO op indrukwekkende wijze af met China Light ZOO. Dit Chinese lichtfeest betovert jong en oud met maar liefst 2700 lichtkunstwerken, een eigen verhaal en een compleet nieuwe editie. Beleef het romantische verhaal van de Lotusprinses en haar geliefde. Themeparkfreak Tristan trok er alvast met zijn geliefde naartoe en maakte heel wat foto’s.

We gingen eens een kijkje nemen in de Zoo van Antwerpen om te aanschouwen hoe de voorbereidingen voor het aankomende event China Lights Zoo 2018 gestaag vorderen. Het concept is dit jaar helemaal anders dan de vorige editie, de techniek wordt natuurlijk behouden, maar ditmaal maken de bezoekers kennis met een heel ander verhaal, namelijk dat van een soldaat die een prinses het hof tracht te maken. Treed binnen in dit wonderbaarlijk verhaal en bewonder de verschillende sprookjesachtige taferelen, die binnenkort allemaal feeëriek verlicht zullen zijn. Natuurlijk konden we tijdens onze ontdekkingstocht de dieren niet overslaan en deden een rondje door dit leuke dierenpark.

De ZOO van Antwerpen bestaat 175 jaar en dat wordt uitbundig gevierd met een nieuwe Expo, genaamd Cine ZOOlogie. Themeparkfreak Timothy ging onlangs eens een kijkje nemen in de Zoo van Antwerpen. Wist je dat de ZOO lange tijd ook een cinema had? Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, waren er weinig dieren te zien in de ZOO. De toenmalige directie besloot om in haar Grote Feestzaal (de voorloper van de Koningin Elisabethzaal) films te tonen onder de naam Cine Zoologie. Maak kennis met deze bijzondere periode uit de geschiedenis van ZOO Antwerpen aan de hand van filmfragmenten, affiches en andere memorabilia. Deze tijdelijke tentoonstelling bevind zich in de Latteria en is inbegrepen in het toegangsticket van dit dierenpark.

Ook deze winter viert ZOO Antwerpen Chinees Nieuwjaar met het lichtfestival China Light ZOO. Je leert in de indrukwekkende lichtsculpturen het oude China kennen, met zijn mythische dieren, symboliek en legendes. Dit alles wordt prachtig aangevuld met dromerige traditionele muziek en magische Chinese dansen. Tijdens een persopening, konden de Themeparkfreaks mooie foto’s maken van de vele kunstwerken. Tijdens het China Light Festival in de Zoo van Antwerpen wordt het park prachtig verlicht eens de zon onder is gegaan. Heel wat kleurrijke figuren zorgen voor een magische sfeer doorheen het park. Zo kan je onder andere een 4 meter hoge Boeddha ontdekken, een terracotta leger en een 15 meter grote walvis. De avondwandeling in deze magisch verlichte tuin krijgt bovendien een extra beleving want op vaste tijden geniet je op twee podia van traditionele dansen. De Themeparkfreaks waren tijdens de voorstelling aan de pers aanwezig en maakten heel wat leuke foto’s. China Light ZOO loopt van 1 december 2017 tot en met 14 januari 2018 (24 en 31 december uitgezonderd) en is geopend van 18u00 tot 21u30. Om de capaciteit te spreiden start de betoverende tocht om 18u, om 19u of om 20u.

Vanaf 1 december tot 14 januari organiseert de Zoo van Antwerpen, in samenwerking met talloze Chinese kunstenaars, opnieuw een gloednieuwe editie van China Light ZOO. Vorig jaar trok China Light maar liefst 140.000 bezoekers naar deze dierentuin, we kunnen wel degelijk spreken van een succesformule. Themeparkfreak Timothy trok deze week al eens door het park om een kijkje te gaan nemen bij de voorbereidingen van dit unieke evenement. Aan de inkom wordt je opgewacht door een gigantische draak. De absolute blikvanger, en nieuw dit jaar, wordt ongetwijfeld de levensgrote walviscreatie. Deze walvis, gemaakt van stof, zal sierlijk baden in het sfeervolle licht, vergezeld van allerei andere zeedieren. Doorheen de gehele dierentuin zal je allerlei verlichte dieren kunnen terugvinden, denk hierbij aan olifanten, okapi’s, pauwen en veel meer. Vind jij het Chinese Terracotta leger in de Zoo ? Geniet mee van de foto’s die Timothy ter plaatse maakte.

Dierenliefhebbers Michael en Greet Trokken naar Antwerpen, waar ze de zoo bezochten. Deze stadszoo kende de laatste tijd een grondige gedaanteverandering. Zo kwam er bijvoorbeeld een volledig nieuwe Savanne en een Skywalk. Ook de mensapen kregen een gloednieuw verblijf in de Mensapenvallei. Heel wat nieuws te ontdekken dus. Uiteraard blijven de dieren de grootste aantrekkingskracht van de zoo. Denk maar aan de olifanten, tijgers, leeuwen of de leuke zeeleeuwenshow.

Themeparkfreak Timothy bracht samen met Tim & Jimmy een winters bezoekje aan de Zoo van Antwerpen. Zo ontdekten ze dat er in de winter ook heel wat te beleven valt in deze stadsdierentuin. Hier namen ze onder andere een kijkje bij de nieuwe skywalk, die zich rondom het nieuwe Rode Pandaverblijf wentelt. Ook vriesland & het onlangs vernieuwde aquarium werden niet overgeslagen. Opwarmen van de koude buiten deden ze in het tropische reptielengebouw. Van al dat lopen krijg je natuurlijk een hongertje. Ze besloten een hapje te nuttigen in het nieuwe restaurant, vlakbij het nieuwe verblijf voor de buffels en talloze vogelsoorten.

Themeparkfreak Bert trok naar de Antwerpse Zoo, waar het China Light evenement plaatsvindt. Honderden grote en kleine kleurrijke lichtobjecten sieren de dierentuin, telkens in de vorm van talrijke dieren en bloemen. Deze creaties werden allemaal gemaakt door Chinese kunstenaars. Een bezoekje brengen aan dit evenement kan nog tot 15 januari.

Themeparkfreak Timothy trok voor ons naar de Zoo van Antwerpen. Hij ging eens polshoogte nemen bij het nieuwe Savannegebied. De Zoo vergrootte haar gebied met 1,5 ha. Hier werd een nieuwe Savanne-zone gecreëerd. In dit nieuwe gebied werd een gigantische volière gebouwd, maar liefst acht pylonen dragen het stalen net tot op hoogte van 17 meter. Op die manier kunnen de losvliegende vogelsoorten niet ontsnappen en krijg je toch nog een mooi overzicht van het geheel van buitenaf. Via een speciaal wandelpad kan je doorheen de volière wandelen en een kudde Kaapse buffels van dichtbij aanschouwen. Deze kolosale dieren zijn steeds in het gezelschap van verschillende vogelsoorten zoals de Lepelaar. Het historische Neushoorngebouw werd netjes verwerkt in het geheel en dient nu als woonst voor deze vogels. Het is de bedoeling dat deze zone in de toekomst nog zal worden uitgebreid met nieuwe giraffen- en gorillaverblijven (een grottencomplex dat momenteel al te bezichtigen is, maar dan zonder dieren). Ook zal het aantal vogelexemplaren worden uitgebreid tot een 250-tal vogels. In dit grottencomplex zitten heel wat verrassingen voor de kleinste onder ons, wat dacht je van een ondergrondse glijbaan of een gethematiseerde expeditiezone waar je onder andere fosielen kan gaan zoeken. Voor een hapje en een drankje kan je altijd terecht in het nieuwe Savanne restaurant.

In de Zoo Antwerpen wordt momenteel hard gewerkt om het nieuwe gebied klaar te krijgen, net als een nieuw restaurant. Als abonnementhouder kreeg Jimmy de kans om alle nieuwigheden al te bezoeken in avant-première. Hij bracht voor ons heel wat leuke foto’s mee.

Onze reporter Timothy trok naar de ZOO Antwerpen, waar hij een kijkje ging nemen naar de bouwwerken die er momenteel plaats vinden. De zoo investeert namelijk heel wat geld in enorme vernieuwingen. De ingang, restaurant en heel wat andere delen van het park ondergaan een ware transformatie. Bekijk hier zijn foto’s.

Onze reporter Timothy trok onlangs naar de Zoo Antwerpen. De Zoo is momenteel bezig met grootse bouwwerken, om nog mooier en aantrekkelijker te zijn. Het volledige inkomplein krijgt een facelift en wordt een waar welkomstplein, toegankelijk voor iedereen. De mensapen krijgen twee grote buiteneilanden om naar hartenlust op te ravotten en de bezoeker staat hier midden in. Echt oog in oog. De okapi’s beschikken binnenkort over een prachtige serre, zodat je ook in de winter kan genieten van deze heel speciale dieren. Dit alles zal klaar zijn in het voorjaar van 2016. Tijdens zijn bezoekje maakte Timothy heel wat foto’s van de bouwwerken in het park, die hij graag met jullie deelt.

Onze reporter Benny trok onlangs naar de Zoo in Antwerpen, waar een persconferentie plaatsvond. Op dit persevenement werd verteld welke plannen de Zoo heeft gepland voor de komende jaren. Men is de afgelopen jaren ook al hard aan het werk geweest in de Zoo, zo werden heel wat verblijven vernieuwd, waarvan dit jaar nog het prachtige rifaquarium opende. Benny trok met zijn fototoestel in de hand ook door het park en bracht heel wat foto’s mee.

Dit jaar vierde ZOO Antwerpen haar verjaardag opnieuw met een spectaculaire Belle Epoque Picknick. Een heleboel bezoekers kwamen gekleed in Belle Epoque-stijl en genoten van de livemuziek, historische danslessen en kinderspelen, grime voor kids en een fotocorner met rekwisieten. Vrouwen droegen kanten parasols, lange handschoenen, grote zwierige hoeden en lange retrojurken. Mannen liepen rond in een lange kostuumvest met gilet, een das of strikje, hoge hoed en wandelstok. De Themeparkfreaks bezochten het evenement en waanden zich terug in de tijd.

ZOO Antwerpen is de oudste dierentuin van België. De zoo ligt vlak naast het station Antwerpen-Centraal op het Koningin Astridplein in Antwerpen. In deze dierentuin zitten ongeveer 350 dierensoorten. De ZOO investeert volop in vernieuwingen en renovaties. Op de dag van ons bezoek kregen we de kans de unieke opening bij te wonen van het nieuwe rifaquarium, dat geopend werd door de directeur en burgemeester Bart de Wever. We namen ook uitgebreid de tijd om een mooi fotoalbum samen te stellen van de vele andere dieren.

Voor de opening van het nieuwe rifaquarium in de ZOO Antwerpen doken Burgemeester Bart De Wever en de directeur Dries Herpoelslaert in een van Europa’s grootste rifaquariums. Bart De Wever deed dit in een duikpak, maar de directeur ging nog een stapje verder en dook in kostuum het water in. Directeur Herpoelslaert opende onder water, omgeven door honderden vissen het aquarium voor geopend.

ZOO Antwerpen werd omgetoverd tot een sprookjesachtig paradijs met een fascinerend lichtspektakel. Wandelend tussen honderden magische lichtobjecten van dieren en bloemen waan je je in het mysterieuze China.

Zoo Antwerpen is gelegen vlakbij het Station. Deze stadsdierentuin biedt onderdak aan honderden dieren.