Foto’s Walt Disney World Resort

Wanneer een handvol Themeparkfreaks de Amerikaanse staat Florida bezoeken kan een bezoekje aan het iconische Magic Kingdom van het Walt Disney World Resort uiteraard niet uitblijven. Magic Kingdom was het eerste park van dit resort dat geopend werd in 1971. Het park werd ontworpen door de WED Enterprises, nu beter bekend als Walt Disney Imagineering. Hierdoor zijn er veel gelijkenissen met het Disneyland in Anaheim. Als je het ons vraagt is de beste attractie van het park nog steeds Space Mountain, al is de Space Mountain van Disneyland Paris spectaculairder te noemen. Hoe dan ook zal de achtbaan Tron Lightcycle / Run de show stelen in Magic Kingdom vanaf 4 april 2023. Daarnaast kenmerkt het park zich door andere legendarische attracties als Pirates of the Caribbean, Jungle Cruise en Carousel of Progress.

Wie Star Wars zegt moet voortaan ook Disney's Hollywood Studios zeggen! Als grote fan van het Star Wars-franchise keek Themeparkfreak Benjamin reikhalzend uit naar een bezoekje aan dit themapark in het Walt Disney World Resort. Sinds 2019 kunnen bezoekers van dit park hun ogen de kost geven in het themagebied Star Wars : Galaxy’s Edge. Naast talloze winkeltjes die op marktjes lijken op de fictieve planeet Tatooine zijn er twee spectaculaire attracties van Star Wars terug te vinden. In de ene attractie waan je je een piloot van de Millenium Falcon en in de dark ride Star Wars : Rise of The Resistance raak je betrokken in een strijd tussen de First Order en het verzet. Genoeg over Star Wars, want Disney's Hollywood Studios heeft nog veel meer te bieden. Zo is er ook een uit de kluiten gewassen themagebied van Toy Story en een spectaculaire stuntshow met Indiana Jones in de hoofdrol. Andere iconische attracties van het park die we niet onbenoemd mogen laten zijn The Twilight Zone Tower of Terror, Mickey & Minnie’s Runaway Railway en Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith.

Wanneer we enkele Themeparkfreaks naar de Amerikaanse staat Florida sturen, dan zal een bezoek aan het Walt Disney World Resort niet ontbreken op hun planning. In dit resort vinden we ook het attractiepark Epcot terug. Het is het tweede attractiepark van dit resort en het werd geopend in 1982. Oorspronkelijk zou Epcot geen themapark worden, maar een tot in detail ontworpen futuristische stad die volgens de visie van Walt Disney ingedeeld is met scholen, kerken en monorails. In dit park zijn er eerder educatieve attracties terug te vinden in plaats van andere klassieke Disney-attracties. Wij waren alvast erg onder de indruk van Mission: SPACE, een attractie waarin een raketlancering gesimuleerd wordt doormiddel van een centrifuge en waarbij er veel G-krachten vrijkomen. Ook Guardians of the Galaxy : Cosmic Rewind, de (enige) achtbaan van het park, wist een leuke rit weg te geven.

Animal Kingdom is met 200 hectare in oppervlakte het grootste park van het Walt Disney World Resort in de Amerikaanse staat Florida. Het themapark opende in 1998 en is daarmee ook het jongste park van het hele resort. Animal Kingdom is opgebouwd rondom Walt Disney’s idee over hoe een dierentuin er moet uitzien, maar door de vele attracties die er doorheen de jaren toegevoegd werden valt het park niet uitsluitend meer onder de categorie ‘dierenpark’. Het is vooral het themagebied Pandora – The World of Avatar dat bezoekers met open mond van verbazing laat gapen naar de vele decoraties die zowel (héél) groot als klein kunnen zijn. Ook hier vinden we toonaangevende attracties als Avatar Flight of Passage en Na'Vi River Journey terug. Andere benoemingswaardige attracties van het park zijn DINOSAUR (hier worden inzittenden achterna gezeten door een grote carnivoor), Kilimanjaro Safari (misschien wel de ‘signature-attractie’ van het park waar je je op een echte Afrikaanse safari waant) en Expedition Everest (de enige nog operationele achtbaan van het park, maar wel eentje die iconisch en indrukwekkend is).

Het Magic Kingdom is een pretpark in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista. Het was het eerste park binnen dit resort

Disney's Hollywood Studios is een van de parken uit de Walt Disney World Resort en is geopend in 1989 onder de naam Disney-MGM Studios. Hoewel het park qua oppervlakte het kleinste is, is er meer dan genoeg om te zien en te doen. Je kunt hier dingen leren over film en televisie.

Themeparkfreaks Jimmy en Tristan trokken 2013 naar Epcot en brachten leuke foto's voor jullie mee Het park is het meest educatieve park van het Walt Disney World Resort, door alle educatieve attracties waar men kan leren over de toekomst en de geschiedenis van de mens. Er zijn om die reden amper thrillrides te vinden in Epcot.

Disney's Animal Kingdom is een pretpark in het Walt Disney World Resort inLake Buena Vista, Florida.Disney's Animal Kingdom is het eerste pretpark binnen de Walt Disney Company, dat opgebouwd is rondom het idee van een dierentuin, naar een idee van Walt Disney zelf.