Foto’s Toverland

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar Toverland waar ze konden genieten van het winterevenement Winter Feelings. Ondanks dat het gebied Avalon met de Wingcoaster Fenix gesloten was, beleefden de twee toch een leuke dag in dit park. In het entreegebied is er een gezellige markt opgebouwd waar je naast het vele eten en drinken ook kan schaatsen, curlen en glijden met een band. Ook de indoorzones zijn prachtig versierd. Daarnaast konden ze ook nog genieten van de vele attracties. Gregory nam enkele foto’s van deze leuke dag.

Themeparkfreaks Tim en Jasper trokken samen met enkele vrienden naar Toverland. Daar vond voor het eerst het event Winter Feelings plaats. Het park hing vol lichtjes, er was een schaatsbaan, een curlingvariant en een bandenglijbaan. Geniet voor de laatste keer van kerst met dit fotoverslag.

Naar jaarlijkse traditie trokken Themeparkfreaks Greet en Michael richting Toverland om Halloween te vieren. Zoals ieder jaar is er weer heel wat te beleven waaronder de Haunted Experiences zoals “Fear the Woods” en “Maison de la Magie” of de vele scare zones doorheen het park. Ook voor de jongste bezoekers is er overdag heel wat te doen. Zo kunnen ze een bezoek brengen aan de Pumpkin Farm of op bezoek gaan in Dr Fool’s Mansion. Dit jaar is er ook de nieuwe familieshow “Bodega Mágica” te zien in Port Laguna en wordt de avond traditioneel afgesloten met een vuurwerkshow. Geniet mee van hun bezoek via onderstaande foto’s.

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken voor 2 dagen naar attractiepark Toverland. Ze bleven er overnachten op de Pop-up Summercamp in een zogenaamde Tovertent. Met zicht op de houten achtbaan Troy werden de 2 freaks ‘s ochtends wakker. Ze konden in het park daarnaast ook genieten van de Wing Coaster Fenix en tal van andere attracties. Ook werd Expedition Zork officieel geopend tijdens hun verblijf. De wildwaterbaan kreeg een grondige metamorfose en werd dan ook feestelijk geopend. Gregory nam even de tijd om wat leuke foto’s te nemen.

Op zondag 3 juli 2022 trok Themeparkfreak Nathan naar Toverland. De reden hiertoe was de Troyback Days, die Toverland dit weekend organiseerde ter ere van het 15-jarig bestaan van Troy. Het park voorzag extra entertainment, speciale snacks en exclusieve souvenirs. Daarnaast vond ook opnieuw de Troy Coaster Challenge plaats, waarin 12 dappere strijders 24 uur lang in Troy zaten. 11 van hen zaten de challenge volledig uit. Ze maakten maar liefst 358 rondjes en zamelden op die manier € 32 658 in voor Stichting Durf Te Vragen. Daarnaast genoten we op deze zonovergoten dag natuurlijk ook van alle andere mooie attracties die het park te bieden heeft, waaronder de recent vernieuwde Expedition Zork. Bekijk hieronder het fotoalbum!

Het nieuwe seizoen is nog maar net aangebroken en Themeparkfreaks Lies en Dimitri trokken voor een dagje naar Toverland. In het park hadden ze een betoverende dag op alle achtbanen die het park rijk is. Zo konden ze meerdere ritjes maken op Boosterbike, Dwervelwind, Fenix & Troy. Ook hadden ze de kans om de veranderingswerken van Expedition Zork in levende lijve te zien en hoever de werken hiervoor al gevorderd zijn. Geniet mee met hun fotoalbum.

Na het missen van enkele edities door de coronapandemie trokken de Themeparkfreaks opnieuw naar het Halloweenevenement in Toverland. Het park ligt er overdag vredig bij, waarvan we gebruik maakten om ritjes te maken op de toppers als Feniks, Troy en Dwervelwind. We riskeerden zelfs een nat pak in Djengu River, vooraleer we met de kleinste telg van ons gezelschap het familievriendelijke Halloween gingen ontdekken. Voor de jongste bezoekers was er de Pumpkin Farm en zelfs twee mazes met Magisch Pompoendoolhof en het iets engere Dr. Fool’s Mansion. Een hapje eten deden we bij het Trick or Eat dinerbuffet. Eens de zon begint te zakken kwam de echte horror tot leven. Vijf scarezones openden: Morgana’s Frozen Knights bezetten Avalon, het Ithaka gebied veranderde in DesTroy, de Shadows of the Sea namen het gebied rond Djengu River over. Ook het circus kwam tot leven in Cirque en tenslotte barstte een feestje los bij Fiesta de los Muertos. Alsof de Scarezones al niet genoeg waren opende het park ook meerdere spookhuizen. In Maison de la Magie kwamen we terecht in een verbouwde schuur waar zwarte magie gedaan werd, moesten we op zoek naar een vermiste boswachter in Fear The Woods, schrokken we van tot leven gekomen poppen in The Dollhouse, wandelden we door een eng bos in The Witches Forest en zochten we onze uitweg uit het Labyrint: 20 Years of Fear doolhof.

We zijn eind september wanneer Toverland, de Toverland Fandag organiseert. Een dag waarin de fans van het park worden bedankt met allerlei extra activiteiten. Vandaag is dat in vorm van een ERT op Troy en een backstage tour bij diezelfde achtbaan. Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken naar Nederland en maakten er een magische dag van op de vele achtbanen die het park telt. Zo konden ze genieten van Fenix, Boosterbike en Dwervelwind. Afkoeling vonden ze dan weer in Expedition Zork en Djengu River. Gregory maakte een uitgebreid fotoverslag van deze dag.

Op de Belgische nationale feestdag besloten Themeparkfreaks Gregory en Hannelore een bezoekje te brengen aan het Nederlandse Toverland. In Toverland hadden de twee een betoverende dag vol met magische attracties. Zo konden ze genieten van een ritje op de fantastische achtbanen Fenix, Troy en Boosterbike. Het park heeft ook twee toffe waterattracties waarin je je op warme dagen kan afkoelen namelijk Djengu River en Expedition Zork. Bij regenweer heeft het park dan weer twee grote indoorhallen. Gregory bracht enkele mooie foto’s mee van hun betoverend dagje Toverland.

Themeparkfreaks Bob en Sven trokken onlangs naar Toverland. Hier konden ze opnieuw genieten van kanjers van achtbanen zoals Troy, de houten achtbaan van het park en Fenix, een B&M Wingcoaster, die zeker niet te onderschatten valt. Elk van deze achtbanen is gelegen in een super mooi uitgewerkt themagebied. Behalve de achtbanen werden we ook getrakteerd op de duikshow The Battle of Port Laguna.

Op de nationale feestdag van België besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw het attractiepark Toverland te bezoeken. In dit prachtig afgewerkte park vind je allerlei fantastische attracties zoals Troy, de hoogste houten achtbaan van de Benelux. Daarnaast hebben ze ook een wing coaster met de naam Fenix. Deze achtbaan ligt in het prachtige themagebied Avalon. Dit is samen met Port Laguna de laatste nieuwe toevoeging aan het park. Verder heeft Toverland ook een logflume en een rapid river. Er is ook een soort bobslee achtbaan, deze ligt in 1 van 2 overdekte themagebieden. Ze genoten van een warme en drukke dag in het magische Toverland.

Als afsluiter van hun roadtrip hielden Themeparkfreaks Sven en Jasper nog halt in het Nederlandse Toverland, voor een gezellig drukke dag achtbaanplezier. Hun belevingen op deze wisselvallige dag vindt u in onderstaand fotoverslag terug. Het wisselvallige weer van deze maandag in juli heeft niet veel volk afgeschrikt, in tegendeel zelfs. Maar dat hield ons niet tegen om enkele ritjes te maken in houten achtbaan Troy, Wing Coaster Fēnix en Spinning Coaster Dwervelwind. Ook Booster Bike met haar nieuwe trein kon uiteraard niet ontbreken. Hoewel de coronamaatregelen de operations in Toverland geen goed hebben gedaan, was het al bij al nog redelijk te doen qua wachttijden. En met Toverland sloten we onze 10 dagen durende roadtrip af.

Dit jaar presenteert Toverland voor het eerst hun Pre-season. Hierbij zijn alle buitengebieden en attracties reeds geopend vanaf de voorjaarvakantie. Voor Themeparkfreaks Greet en Michael natuurlijk de perfecte gelegenheid om voor de start van het pretparkseizoen te genieten van de achtbanen en andere attracties. Zo werden er meerdere ritjes op Troy en Fénix gedaan, maar natuurlijk mochten ook ritjes op Dwervelwind en Boosterbike niet ontbreken op deze dag.

Eind oktober bezochten we in het Nederlandse Sevenum het pretpark Toverland, om daar te genieten van hun Halloweenevent. Overdag kan iedereen genieten van het park zoals we het kennen: groen, gezellig en ontspannend. Vanaf 18u veranderde het park naar een duister, angstaanjagend en demonisch park waar je geen rust meer kan vinden! Nieuwe mazes waren onder meer The Witches Forest, een beetje vergelijkbaar met Freaky Forest in Bellewaerde, Fear The Woods en Trapped, waar je met een familie boeren moet ontsnappen aan een nest vreselijk gemuteerde ratten. We discovered our own fear!

Het anders zo vredige Toverland komt tijdens de halloweenperiode in de handen van duistere wezens die met hun donkere magie de bezoekers de stuipen op het lijf proberen te jagen. De sfeer die het park deze dagen neerzet is wat wij verstaan onder de echte halloweensfeer. Dikke mist, enge wezens, bombastische muziek en enkele nieuwe scare mazes staan tijdens je dag op het programma. Natuurlijk staan ook alle attracties paraat om je ritjes in het donker aan te bieden, denk maar aan de achtbaan Fenix en het houten gevaarte Troy, of moeten we zeggen desTroy? Eens de wezens het park gaan verlaten, sluit men de dag af met een vuurwerkshow.

Een land vol magie, plezier en vooral veel sfeer, dat is Toverland. Dit Nederlandse park, dat de laatste jaren enorm aan het groeien is organiseerde onlangs een zomernocturne, dus trokken de Themeparkfreaks er naartoe. Gecharmeerd door de aankleding en passende themamuziek genoten we van themagebieden Port Laguna, waar de ingang gelegen is en de zomerse duikshow zich afspeelt. Ook Avalon is een grote nieuwigheid, hier staat de kanjer van een achtbaan Fenix, die een ritje voorschotelt waarbij de adrenaline door je aderen jaagt. Wie Toverland zegt, denkt uiteraard ook meteen aan de zalige houten achtbaan Troy, die een meer dan pittig ritje weggeeft.

De Themeparkfreaks trokken ook dit jaar naar het Halloween evenement van Toverland. Dit jaar werd het nog grootser aangepakt, de nieuwe gebieden werden meteen mee betrokken in het gebeuren. Tijdens de Halloween Nights worden bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd in vijf verschillende scare zones, twee spookhuizen en een doolhof. Verder kan je alle personages al ontdekken tijdens een parade en wordt de dag afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Dit jaar vinden opnieuw de Halloween Nights plaats in het Nederlandse Toverland. Enkele dagen in de maand oktober nemen de griezels ’s avonds het park over. Het is één van de meest sfeervolle Halloweenevenementen van de Benelux. Dit jaar pakt het park uit met drie nieuwe scarezones en zijn er ook twee spookhuizen en een doolhof te vinden. Themeparkfreaks Greet en Michael gingen de sfeer gaan opsnuiven en brachten onderstaande foto’s mee.

Om zijn 40ste verjaardag op gepaste wijze te vieren nodigde Themeparkfreak Bert familie en vrienden uit voor een dagje Toverland. Met het nieuwe toegangsgebied Port Laguna weet het park je al meteen in de juiste sfeer te brengen voor een fantastisch dagje uit. Zeer recent gebouwd is het Avalon gebied, waar de achtbaan Fenix met de meeste aandacht gaat lopen. Deze Wingcoaster, gebouwd door B&M, is ongetwijfeld één van de beste achtbanen in onze omgeving. Nog meer knallen kan je in dit park in de houten achtbaan Troy, die een enorm snelheidsgevoel weet te creëren.

Op zaterdag 25 augustus 2018 organiseerde de ToverlandFansite de jaarlijkse fandag in het Nederlandse pretpark Toverland. Ook dit jaar was het programma alweer goed gevuld. Een ERT op Fēnix, een fotozoektocht, boeiende presentaties en een ERT op de houten kanjer Troy. Een handvol Themeparkfreaks stapten een dagje mee met de andere fans. Geniet mee van de foto’s!

Dat Toverland onlangs het nieuwe entreegebied Port Laguna opende en het nieuwe themagebied Avalon, met Wing Coaster Fenix en de bootvaart Merlin’s Quest hoeven we jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen. Wij trokken naar het park op een zomerse woensdag, voor het Midzomeravond evenement. Tijdens dit evenement is het park geopend tot 23 uur en is er heel wat extra animatie voorzien. Zo kon je bellenblazers ontmoeten, vuurspuwers bij de houten achtbaan Troy, een orkestje in de Biergarten en zorgden de Katari’s voor heel wat fun in de Magische Vallei. In het nieuwe themagebied Avalon trok een bandje rond, dat terrasbezoekers op liedjes trakteerde. Het meest waren we nog onder de indruk van het knallende vuurwerk dat in Port Laguna de dag afsloot.

Op 5 juli 2018 verzamelden pers en genodigden bij de nieuwe ingang van Toverland, om samen de opening te vieren van Port Laguna en Avalon. Port Laguna is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Magie staat in dit Mediterraanse entreegebied centraal: met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. Aan de boulevard liggen shops, horecapunten, spellen, de interactieve magiezijn-show en de iconische vuurtoren Solaris. Vanuit hier kunnen bezoekers de overige themawerelden van Toverland ontdekken. Wie het Avalon van Toverland en tovenaar Merlijn betreedt, wordt ook hier meteen meegezogen in een mooie sfeer met als blikvangers de achtbaan Fēnix en de boottocht Merlin’s Quest. In dit gebied werd veel gebruikgemaakt van rotsen en uiteraard water. De achtbaan kronkelt doorheen het gebied en straalt een bepaalde sexyness uit. Wie de achtbaan berijdt, wordt van zijn of haar sokken geblazen, want dit is een baantje om u tegen te zeggen. We deden in het verleden al meerdere wing coasters in andere parken, maar deze vuurvogel deed ze allemaal verbleken door de pittige rit die je voorgeschoteld krijgt. Een rustigere attractie werd Merlin’s Quest, waarbij je doorheen het gebied vaart, maar ook een darkridegedeelte kan ontdekken. Dit stukje neemt je mee in een magische sfeer door het gebruik van animatronics, mist en heel wat ander moois.

Een stralende lentedag en een werfrondleiding, ingrediënten genoeg om opnieuw af te zakken naar Sevenum, waar Toverland gelegen is. Al van ver zien we de bruine supports met blauwe track aan de horizon opduiken. Fēnix wordt een dominerende achtbaan, dat staat al vast. Tijdens onze rondleiding konden we alvast kennismaken met het nieuwe ingangsgebied Port Laguna en de nieuwe themazone Avalon. We doken vandaag echter ook het park in, waar we genoten van ritjes op de Spinning Coaster Dwervelwind in de Magische Vallei, waar ook Djengu River een must do is. Uiteraard stond ook de geweldige houten achtbaan Troy op ons programma, waar we meteen de nieuwe themamuziek konden ontdekken.

In Toverland is het deze winter een drukte van jewelste. Niet zozeer in het pretpark en rond de reeds bestaande attracties zelf, maar wel op twee bouwwerven. De eerste bouwwerf is die van het nieuwe entreegebied dat de naam Port Laguna zal dragen. Een grote vuurtoren zal hier de blikvanger worden en de mensen begeleiden naar de verschillende themagebieden van het park. De tweede werf is die van het nieuwe themagebied Avalon, waar de B&M Wing Coaster Fénix de grote blikvanger wordt. Daarnaast komt er ook de magische boatride Merlin’s Quest.

Zondag 5 november werd het pretparkseizoen voor de Themeparkfreaks afgesloten met de Toverlandfanday. Tijdens deze fanday worden de hevigste fans van het park in de bloemetjes gezet met enkele leuke extra’s. Zo was er een lekker frietbuffet, kregen we ERT’s op Dwervelwind en Troy en was er een leuke quiz. Maar waar iedere fan het meest naar uitkeek was de Q&A met de ontwerper van het nieuwe themagebied Avalon en het daaropvolgende werfbezoek.

Themeparkfreaks Dimitri en Dwainie gingen de sfeer opsnuiven tijdens het Halloweenevenement van Toverland. Hiervoor werd Villa Fiasko s’avonds om tot Villa Phobia, waar een zwarte weduwe haar web gespannen heeft. Rond de Katara Place werd het Mexicaanse dodenfeest Fiesta de los Muertos gevierd. Kleurrijke acteurs en een DJ zorgen hier voor de sfeer. Aan Djengu River vond men de prachtige zone Frozen Fears, waar alles bevroren lijkt. Wie een echt aparte ervaring zoekt moet zeker Screaming Swamp proberen. Hier worden je zintuigen volledig misleid, wat zorgt voor een unieke ervaring. De zone rond Troy wordt ingenomen door strijders uit de Trojaanse Oorlog. Ook vind je hier de maze Defeated terug, waar verslagen krijgers voor de nodige scares zorgen.

Sinds we enkele jaren geleden het Halloween evenement van Toverland ontdekten, zijn we jaarlijks van de partij. Elk jaar biedt het park de nodige nieuwigheden aan en blijft het evenement groeien. Zo toverde het park dit jaar Villa Fiasko s’avonds om tot Villa Phobia, waar een zwarte weduwe haar web gespannen heeft. De Magische Vallei werd onderverdeeld in een zone rond Katara, waar Fiesta de los Muertos gevierd werd. Kleurrijke acteurs en een DJ zorgen hier voor de sfeer. Aan Djengu River vindt men dan weer de prachtige zone Frozen Fears, waar alles bevroren lijkt. Wie een echt aparte ervaring zoekt moet zeker Screaming Swamp proberen. Hier worden je zintuigen volledig misleid, wat zorgt voor een unieke ervaring. De zone rond Troy wordt ingenomen door strijders uit de Trojaanse Oorlog. Ook vind je hier de maze Defeated terug, waar verslagen krijgers voor de nodige scares zorgen.

De Themeparkfreaks trokken richting Toverland, waar deze zomer opnieuw de Magische Midzomeravonden plaatsvinden. Tijdens deze speciale woensdagen blijft het park geopend tot 23.00 uur en staat het park bol van het entertainment. We ontdekten tijdens onze dag ook de nieuwe zomershow D’Junga. Bij deze show staan de Dwervels, magische wezens die wonen in themagebied Magische Vallei, centraal. Vanaf zeven uur gaat de Magische Midzomeravond echt van start. In de Magische Vallei staat een DJ Booth, waar zuiderse klanken weerklinken en leuke dames de kinderen entertainen met de Limbo, ook lopen er Zuiderse Dwervels rond die uitnodigen om met hen mee te dansen. Doorheen het park trekt ook een circusgroep, die heel wat leuke kunstjes tonen. Alsof dat nog niet genoeg is, zorgen enkel bellenblazers voor de grootste zeepbellen die je ooit zag. De avond wordt afgesloten met een groots, spectaculair vuurwerk aan de houten achtbaan Troy.

Op een warme zaterdag in juni bezochten we het charmante park Toverland, gelegen in Sevenum te Nederland. Vanop de parking zie je de trots van het park al staan, de houten achtbaan Troy, die dit jaar haar tiende verjaardag viert. Maar het park biedt meer dan enkel Troy uiteraard. Ook de Magische Vallei is een pareltje vol sfeer en aankleding. De achtbaan Dwervelwind en Rapid River Djengu River zijn hier de grootste attracties. Maar ook in het indoor gedeelte vind je de nodige attracties waarop je veel plezier kan beleven, denk maar aan de boomstamattractie Backstroke en de Bobkart baan Maximus’ Blitz bahn.

Greet en Michael bezochten het Nederlandse themapark Toverland. In het park was de opvallendste vernieuwing de geschilderde muur van hal 1, zodat deze beter in het plaatje past. In het Magic Forest gebied werd een restaurant volledig voorzien van een nieuwe aankleding. Ze genoten uiteraard van ritjes op de houten achtbaan Troy en de spinning Coaster Dwervelwind, in de Magische Vallei. In dit gebied vinden we ook de mooie Rapid River Djengu River terug.

Onlangs brachten we tijdens de Magische Winterweken een bezoekje aan Toverland. Het park stond in het teken van Kerstmis. Het Troy gebied was getooid met kerstbomen en kerstlichtjes, overal speelde kerstmuziek. Tijdens deze weken heropent het Troy gebied heel even, waardoor we konden genieten van heel wat ritjes op de houten achtbaan Troy. In Het Land van Toos was er de nodige animatie voorzien, door de Winterkoning en Winterkoningin, die kerstliedjes brachten.

In Toverland werden ook dit jaar Halloween nocturnes georganiseerd. Tijdens deze dagen opende het park de deuren van 10 uur tot 23 uur. Voor 19 uur geniet je van alle attracties en de leuke Halloween decoraties, maar vanaf 19 uur verandert de happy sfeer in een enge sfeer. De muziek wordt aangepast en heel wat enge wezens komen tot leven. Het park werd gehuld in een dikke mistlaag en de attracties werden op prachtige wijze uitgelicht. Behalve de Scare zones en attracties in het donker heeft het park ook enkele Halloween doolhoven, waaronder het gloednieuwe Whispering Woods.

De Themeparkfreaks trokken richting Sevenum waar Toverland gelegen is. De Toverlandfansite organiseerde er op deze zondag immers de fanday, een dag vol extra’s. We kregen een blik achter de schermen bij de topachtbaan van het park, Troy en woonden een Q&A bij met Tessa, de entertainment verantwoordelijke van het park. Als speciale gastsprekers vertelden de heren van IMAscore vol enthousiasme over hun bedrijf. Aan het einde van de dag konden we genieten van een ERT op Troy en eentje op Dwervelwind, beide knallers van formaat.

De zomer brak eindelijk aan en dat is maar goed ook, want in Toverland ging de nieuwe zomershow Bello Nock in première. Tijdens deze show laat de comic Daredevil zijn beste kunstjes zien. Ook wij gingen genieten van de nieuwe show en een superleuk dagje in het park. Naast Bello Nock genoten we van onze ritjes op de houten achtbaan Troy en de magische sfeer in de magische vallei. In deze vallei zijn de rapid river “Djengu River” en spinnning coaster “Dwervelwind” een must do wanneer je het park bezoekt.

We trokken op een heel hete zondag richting Toverland te Nederland. In Toverland werd de dag voorheen het startschot gegeven voor de 24-urenchallenge die gehouden werd op de houten achtbaan Troy. Met 13 deelnemers vertrok men en met 10 hebben ze de challenge uitgereden, een hele prestatie. Dit alles werd gedaan voor het goede doel Stichting Heppie, waar men meer dan 11.000 euro voor inzamelde. Na de finish van deze uitdaging trokken we verder het park om een mooi fotoalbum samen te stellen.

Tijdens de Halloween Nights in Toverland komen de enge wezens tot leven wanneer de duisternis valt. Het hele park wordt gehuld in een mistgordijn en de muziek verandert van de vrolijke deuntjes in mysterieuze enge muziek. In het park vind je meerdere scare zones terug waaronder het Destroy gebied, de Dwervels of Doom valley, de Clown Phobia zone en veel meer... Tijdens de duisternis wordt het park prachtig verlicht. En wie kan er nu nee zeggen tegen ritjes by night op Dwervelwind en DesTroy? De Themeparkfreaks trokken naar het evenement en brachten heel wat foto’s mee.

Toverland staat voornamelijk bekend onder de achtbaanfans om de geweldige houten achtbaan Troy en de superleuke spinningcoaster Dwervelwind. Aan waterattracties ook geen gebrek in dit park, Backstroke is een topper van een boomstamattractie en in de Magische Vallei vinden we Djengu River terug, een mooie, leuke rapid river. Om de zomer in de verf te zetten organiseert het park magische midzomeravonden, tijdens deze avonden is er extra animatie voorzien in het park. In de Magische Vallei kan je meedansen op de zwoele tonen van een Latin bandje, in de Beirgarten kan je dan weer Duitse avonturen beleven met een Tirolerfamilie, ook DJ Barry doet dan weer zijn ding in de tovertuin, het Troy-gebied krijgt dan weer een Oosters tintje met een marktje en Oosterse optredens. De Themeparkfreaks waren aanwezig op een van deze zomeravonden en brachten heel wat foto’s mee. Onze dag beschreven we ook in een sfeerverslag.

In Toverland vond een Magische Lenteavond plaats, tijdens deze lenteviering voorzag het park in heel wat extra animatie. Zo kon je genieten van bellenblaasartiesten, zingende kippen, een zandtovenaar en in de Biergarten kon je bij een frisse pint genieten van een heuse Tirolerband en gekke Duitse familie die het publiek kwam entertainen. Op deze dag was ook de nieuwe Blits Bahn officieel geopend voor de bezoekers, na ene periode van soft openingen.

De Themeparkfreaks trokken opnieuw naar Toverland. Het park pakt dit jaar uit met heel wat nieuwigheden waaronder de Maximus blitz Bahn, waarop wij het allereerste ritje konden maken. Maar naast die Blitz Bahn, werd ook de carrousel verplaatst en werd er een heuse Biergarten voorzien.

Aangezien het winterseizoen voor de pretparken ten einde loopt, besloten wij nog een keer richting Toverland te rijden. Het park trok, om de bezoekers een aangename dag te bezorgen, alle registers opnieuw open. Aan de ingang werden de bezoekers begroet door de Kerstman en een Kerstfee. Het Toverhuis werd omgetoverd tot Kersthuis. Het Troy gebied werd volledig ondergedompeld in de kerstsfeer, de hele dag door draaide er kerstmuziek, overal vond je kerstbomen en kerstverlichting terug. In de eerste hal vond ook een lasershow plaats.

Winter in Toverland dat betekend extra veel winterse sfeer, duizenden lichtjes, een prachtige show en het Troy gebied dat tijdelijk weer opent.

Een van de beste houten coasters van Europa in het park, Troy, Dwervelwind en Djengu River die prachtig staan in de Magische Vallei. Doe daar nog een top Halloweenevent, en je hebt de perfecte mix voor een dagje toverland.

Maximus is een Oostenrijkse uitvinder, een genie (of althans dat beweerd hij zelf). Toen hij nog een kind was, werd hij al omringd door de meest fantastische uitvindingen van zijn grootouders en ouders. De passie voor uitvinden is hem, van kleins af aan, met de paplepel ingegoten. Na jarenlang experimenteren en vele oorkondes behoort hij nu tot één van de allerbeste uitvinders ter wereld! Voor Toverland vond hij de allersnelste Bobkart ter wereld uit.

Er heerst een duistere vloek over Toverland, het park is overgenomen door angstaanjagende figuren. Zij hebben maar één doel: jou de stuipen op het lijf jagen! Met die woorden beloofde ons dagje in Toverland alvast niet stuk te kunnen. De Themeparkfreaks trokken naar het park en genoten er met volle teugen van het Halloween gebeuren.

Op lekker warme lentedag trokken we naar Toverland, waar onlangs de Magische Vallei openende. In deze vallei genoten we van vele ritjes op de achtbaan Dwervvelwind en Rapid River Djengu River. Uiteraard kwam ook de topper Troy, een houten achtbaan meermaals aan bod.

In 2012 organiseerde Toverland een Ferraridag, deze dag werd georganiseerd ism de Make A Wish Foundation. Op deze dag konden de bezoekers ook genieten van een soft opening van Dwervelwind in een nog onafgewerkte Magische Vallei.