Foto’s Tivoli Friheden

Tivoli Friheden is een kleiner stadsparkje in de buurt van Aarhus. Het parkje biedt vier rollercoasters aan, waaronder de Cobra, een achtbaan met een eerder zeldzame lay-out. Deze coaster biedt vooral een schokkerige rit, maar deze mag je toch niet links laten liggen. Het aanbod wordt verder aangevuld met een spinning wilde muis, een big apple en nog een kindercoaster. Uniek in het park is de attractie waar je met een klein karretje naar een hoger gelegen stelling gebracht wordt, om daar een vrije val, zonder touwen dus, te maken in een groot vangnet. Dit moet apart bijbetaald worden maar is zeker een aanrader. Verder vind je hier nog een spookhuis, een madhouse en nog een aantal andere leuke attracties. In het park worden ook dikwijls concerten georganiseerd ’s avonds. Probeer daarom vooral op zo een moment het park te bezoeken, dan kan je genieten van een parkbezoek op de tonen van een live concert! Themeparkfreak Matthieu en zijn vrouw waren op zo een moment aanwezig in het park en brachten ook hiervan een fotoreportage mee.

Tivoli Friheden werd voor Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Tim, Lennert, Jasper, Kevin en Nathan het allereerste Deense pretpark dat ze zouden bezoeken tijdens een Deense trip. Dit park telt enkele achtbanen, maar is vooral bekend om de zeer speciale vrijevaltoren. Hierbij ga je omhoog met een lift en maak je een vrijeval, zonder touw of bungee elastiek en kom je terecht in een groot net. Maar uiteraard vergeten de credithunters de achtbanen niet. De kleinste achtbaan van het park bestaat uit een achtvormige track en heeft een treintje met spinnende karretjes. Bisværmen is eerder een kinderbaantje, maar ook wij vonden deze bijzonder leuk. Een andere kinderachtbaan die het park bezit is Dragen, een Dragon coaster. Spannender is de spinning Coaster Tyfonen en voor de dappersten bezit het park de hangende achtbaan Cobra.

Themeparkfreaks trok in 2015 doorheen Denemarken om daar de verschillende pretparken te bezoeken. Tivoli Friheden is het derde grootste stadspark van het land en bevat misschien wel de engste pretparkattractie van Europa. Bert legde onze trip vast op foto en zorgde voor heel wat leuke foto’s. De bekendste attractie van Tivoli Friheden is ongetwijfeld de huiveringwekkende Sky Tower. De Sky Tower is 40 meter hoog en bezoekers vallen in volledige vrijeval naar beneden. De thrill seekers zitten niet in een bakje en hebben geen parachute of elastiek om zich heen. Het enige wat er voor zorgt dat de avonturiers niet met 90 km/u tegen de grond te pletter slaan is een gigantisch vangnet dat gespannen is op 10 meter boven de grond. Het spreekt voor zich dat de attractie niet geopend wordt bij sterke wind… In heel de wereld bestaat er slechts maar 1 andere attractie van dit type en deze staat in Texas. Het pretpark heeft 4 achtbanen waarvan er 2 overkop gaan. Bezoekers kunnen per attractie betalen of een polsbandje kopen waarmee ze alle attracties kunnen doen.