Foto’s Tibidabo

  • Tibidabo

Met z’n vieren trokken enkele Themeparkfreaks naar Parc d'atraccions Tibidabo. Dit op een berg gelegen pretpark in Barcelona heeft enkele nostalgische attracties. Een heleboel draaimolens vormen er de skyline. Er zijn daarnaast ook 2 achtbanen te vinden en net buiten het park is er een basiliek. Bovenop de toren konden de Themeparkfreaks er genieten van een geweldig uitzicht. Themeparkfreak Gregory nam enkele leuke foto’s.

Op 3 juli 2021 gingen Themeparkfreaks Tim en Nathan naar Spanje voor een bezoek aan Tibidabo. Het parkje ligt aan de rand van Barcelona op een hoge berg die uitkijkt over de stad. Hierdoor bestaat het park uit verschillende lagen, dus zal je tijdens je bezoek enorm veel trappen moeten doen. Tibidabo biedt echter ook fantastische uitzichtpunten over Barcelona en de wijde omgeving. Het pretpark bevat twee achtbanen: een Zamperla powered coaster en een Vekoma family coaster. Vooral die laatste is een aanrader, want het is een topper in zijn soort. Verder biedt het park enkele zeer unieke uitkijkattracties en een collectie kinder- en familieattracties.

De Tibidabo is in principe een 512 meter hoge heuvel, die zich bevindt aan de rand van de Spaanse stad Barcelona. Wij kennen het vooral omwille van het attractiepark Parque de Atracciones del Tibidabo dat zich helemaal bovenaan op deze berg situeert. In het park kunnen bezoekers een divers aanbod aan attracties beleven, waaronder twee achtbanen. Muntanya Russa is allicht de bekendste van deze twee achtbanen met een schitterend baanverloop dat goed gebruik maakt van het terrein.

Wie aan het Spaanse pretpark Tibidabo denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan de rode terreincoaster of het rode vliegtuigje. Themeparkfreaks Jos en jonathan trokken naar dit park, gelegen in Barcelona, waar ze ontdekten hoeveel charme dit park heeft. Die rode achtbaan, die zo typerend is, kreeg de naam Muntanya Russa. Deze achtbaan maakt perfect gebruik van de heuvelachtige omgeving en kronkelt zich doorheen de bomen, die op deze heuvel staan. Hiermee heeft Vekoma een ware topper gebouwd. Het park heeft nog een tweede achtbaan met de Powered Mack Coaster Virtual Express. Deze kreeg dit jaar een Virtual ervaring, de film die te zien is, is een aangepaste versie van de film die je kunt zien op Alpenexpress in Europa-Park. Dat vliegtuigje is een van de oudste, zo niet de oudste attractie van het park. Bij Avio maak je een vlucht in een vliegtuigje, waardoor je een prachtig overzicht krijgt op de omgeving.