Foto’s: Tatzmania

Tatzmania Löffingen is een dierenpark, gecombineerd met een attractiepark. In het verleden ging dit park door het leven als Schwarzwaldpark Löffingen, tot het overgenomen werd. De nieuwe eigenaars maakten meteen werk van het opknappen van het park en de dierenverblijven en plaatsen heel wat nieuwe attracties. Zo ook de achtbanen Gold Rusher en African Spin. De nieuwe eigenaars baten ook Steinwasen Park en de Hasenhorn Rodelbahn uit.

Tatzmania Löffingen is gelegen in Löffingen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het is een dierentuin met ook een pretparkgedeelte aan verbonden. Er staan onder andere twee achtbanen met Gold Rusher, een Bobsled Coaster van Gerstlauer die opende in 2019 en African Spin, een spinning coaster van SBF Visa Group die opende in 2018. Verder heb je hier een vrijevaltoren, een thrillride van Technical Park, ballonmolen, koffiekopjes, rondritje en heel wat andere kinderattracties. De dieren zitten wijdverspreid in het park.

Het Duitse park Schwarzwaldpark Löffingen werd op 3 augustus 2018 omgedoopt tot Tatzmania Löffingen. Na het neerpoten van meerdere nieuwe attracties en het opknappen van de dierenverblijven opende dit jaar ook de nieuwe achtbaan Gold Rusher, een Bobsled Coaster van Gerstlauer. Het park haalde ook dit jaar het internationale nieuws omwille van een nieuwe attractie die op zware kritiek onthaald werd. De vorm van de Eagle Fly, vier armen waaraan elk vier arendskoppen ronddraaiden, vertoonde scherpe gelijkenissen met het hakenkruis. Het park liet ondertussen de attractie aanpassen, waardoor de gelijkenissen tot het verleden behoren. Nog opvallend in dit park is het feit dat de berberapen er los rondlopen tussen de bezoekers. Berg je koekjes of andere zoetigheden maar goed op tijdens je bezoek!

Tatzmania is een pret- en dierenpark in Löffingen in Duitsland dat vroeger bekendstond als Schwarzwaldpark Löffingen. Deze is na een overname volledig opgeknapt en er zijn zelfs enkele nieuwe attracties bijgeplaatst, waaronder een achtbaan van de SBF Visa Group. Naast de attracties is de grootste trekpleister van dit park de uitgestrekte dierenverblijven, waar vooral die van de leeuwen en de tijgers het meest opvallen. Themeparkfreaks Greet en Michael trokken naar dit charmant parkje en brachten onderstaande foto’s mee.