Foto’s Skyline Park

  • Skyline Park

Themeparkfreak Tristan trok samen met zijn broer en hun zoontjes op trip doorheen Duitsland. Een van de parken waar ze halt hielden was Skyline Park. Dit park biedt meerdere achtbanen aan zoals de Sky Dragster, waarbij je zelf gas moet geven. Bij de achtbaan Sky Spin draai je dan weer rondjes net als in de kleinere Kids Spin. Het park heeft met Nostalgische Achterbahn ook een echte Schwarzkopf klassieker in huis. De spectaculairste achtbaan van het park is dan weer Sky Wheel, een zogenaamde SkyLoop coaster van Maurer Rides.

Op een warme zomerdag begin juli trokken Themeparkfreaks Sven en Jasper naar Skyline Park voor hun eerste bezoek. Het uitgebreide attractieaanbod, de algemene sfeer en uitzichten in het park vind je terug in onderstaande foto’s. Een uurtje ten westen van München vinden we Skyline Park, een park met diepe roots in de kermiswereld. Onze eerste indruk was dan meteen ook verrassend positief, omdat we gewoon een hele hoop kermisattractie verwachtten zonder landscaping, thematisatie en sfeer. Zo zie je maar dat vooroordelen bijna nooit gegrond zijn. Het park is op te delen in twee grote delen: Het beboste ingangsgebied en de meer open vlaktes waar de nieuwere toevoegingen te vinden zijn met in het midden van het park een gigantisch maïsveld. Het park heeft een zeer uitgebreid attractieaanbod, gaande van kleine kindermolens naar kinderachtbanen, waterattracties, flatrides en de grote achtbanen. Voor ieder wat wils! En daarnaast had het park op vele plekken bomen, groen en schaduw te bieden, wat op een warme dag als vandaag zeker geen overbodige luxe was.

Het park met de meeste achtbanen dat we bezochten tijdens onze Oost-Duitse trip was ongetwijfeld Skyline Park. Een van deze achtbanen werd nog gebouwd door de legendarische Duitse firma Schwarzkopf. Nostalgische Achterbahn is van het type Wildcat. De meeste spectaculaire achtbaan van het park werd, zoals de meeste banen, gebouwd door Maurer Rides. Sky Wheel is een baan van het type Sky Loop en bevat een verticale lifthill. Spinnen kan je in dit park in de Maurer Spinning Coaster Sky Spin en de kleinere SBF Visa Spinning Coaster Kids Spin.

Skyline Park heeft vier achtbanen, een butterfly attractie, een elektrische Bobsleebaan (zoals we kennen van in Toverland) en een aangedreven achtbaan die sinds 2017 niet meer in het pretpark staat. Drie van de vier achtbanen hebben het woordje Sky in hun naam. De spectaculairste achtbaan van het park is ongetwijfeld Sky Wheel. Deze Maurer achtbaan heeft een verticale lift hill die overgaat in de eerste inversie. Hierdoor blijven de bezoekers langer dan normaal ondersteboven hangen. Sky Rider is een gelijkaardige achtbaan als de Vleermuis in Plopsaland De Panne, alleen kan je in deze bakjes met vier zitten en ze draaien rond! Bijzonder leuke familiale achtbaan die echt geschikt is voor het hele gezin. De Sky Spin is eveneens een Spinning Coaster, deze keer wel van Maurer Rides die instond voor de bouw van de achtbaan. Het is één van de weinige Spinning Coasters die geen Wilde Muis lay-out heeft. Sky Dragster is een aangedreven gelanceerde achtbaan, eveneens van Maurer Rides, die tijdens ons bezoek nog in aanbouw was. Bij deze achtbaan kunnen de bezoekers zelf de snelheid bepalen. De Nostalgische Achterbahn is een Wild Cat van Schwarzkopf. Deze baan is ongelooflijk soepel en biedt een heerlijke rit. De verborgen topper van het park! Naast de verschillende achtbanen in het park zijn er ook verschillende attracties die we kennen van de kermis. Een unieke en ideale kans om deze meerdere keren te kunnen doen, zonder telkens een aanzienlijk bedrag te moeten neerleggen. Zo is er onder andere een Booster in het park en een bal die afgeschoten wordt via een elastiek. Doe je dit op de kermis, dan ben je al gauw 15 euro kwijt. Ook een kartbaan zit in de prijs inbegrepen.

Dries trok tijdens zijn Duitse trip ook richting Skyline Park, een parkje gelegen in het Duitse Rammingen. In het park staan heel wat attracties die de nodige thrill bieden zoals de Sky Wheel achtbaan en de Sky Spin. Ook een klassieke Schwarzkopf ontbreekt er niet. Dries maakte leuke foto’s tijdens zijn dagje, waarop de zon een beetje ontbrak.

Skyline Park is gelegen in de omgeving van Munchen in Duitsland. Het park is nog vrij jong maar blijft jaarlijks investeren en groeien. In het park vinden we enkele leuke achtbanen terug waaronder Skywheel, de eerste X-car Coaster van Mauer Sohne en Sky Spion, een spinning coaster van dezelfde bouwer. Met Achterbahn, een achtbaan van Schwarzkopf heeft park ook een geweldige klassieker in haar aanbod. Onze reporter Timothy trok naar het park en bracht mooie foto’s mee.