Foto’s Serengeti Park

Serengeti Park is een groot safaripark met pretparkgedeelte in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Het pretparkgedeelte bevat twee vaste achtbanen en een tijdelijke achtbaan. De tijdelijke achtbaan is Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld. De twee andere achtbanen opende beide in 2020 en dit gaat om Safari-Blitz-Kids, een spinning coaster van SBF Visa Group en Batukai-Racer, een zeer pittige familieachtbaan van Technical Park. Onderschat dit zeer leuke dierenpark niet, hier ben je wel een paar uurtjes zoet en je kan jezelf hier vlot een halve tot volledige dag amuseren!

Themeparkfreaks Greet en Michael brachten als onderdeel van hun reis in september een bezoek aan het Duitse Serengeti-Park. Dit park is vooral bekend vanwege hun verschillende safari’s, maar je kunt er ook heel wat attracties vinden. Een groot deel van het park bestaat uit een safari waar je doorheen kan rijden met je eigen auto of je kunt ook meerijden met een bus. Daarnaast is er ook nog een deel waar je vrij door de apenverblijven kan wandelen. In het attractiepark kan je onder andere een spannend ritje maken op een Jetboot of een Quad, maar je kunt ook gewoon genieten van het uitzicht op het reuzenrad.

Themeparkfreaks Timothy & Benjamin trokken naar het Duitse Serengeti Park, gelegen te Hodenhagen. Hier gingen ze eerst met hun auto op safari doorheen de verschillende gebieden, waaronder ook een zone waarbij je oog in oog komt te staan met leeuwen en tijgers, iets wat best indrukwekkend is. We bleven natuurlijk netjes in de auto om al dit fraais te aanschouwen. Naast een safaripark beschikt dit park ook over een heus attractiegebied. Toppers hier zijn ongetwijfeld de speedboten, de topspin en de off road buggy’s. Het park biedt de bezoeker ook verschillende overnachtingsmogelijkheden, denk hierbij bijvoorbeeld aan lodges bij het meer. Wandel ook zeker eens door de grote apenkooi, waar je wordt begroet door guitige maki’s en vara’s. En ja, uiteraard is hier ook een achtbaancredit te vinden in de vorm van een Zierer Junior coaster.

Serengetti Park is gelegen in Duitsland. In het park kan je een auto safari maken tussen de wilde dieren, op een zeer uitgebreide oppervlakte. Tijdens je rit kom je dieren als leeuwen, tijger, bizons, neushoorns, olifanten en veel meer tegen. In het park is ook een pretparkgedeelte met enkele achtbaantjes en een hoop familiale attracties.