Foto’s Sea Life Blankenberge

Op een mooie zomerse dag in september besloot Themeparkfreak Gregory een bezoek te brengen aan het Sea Life Center in Blankenberge. Samen met zijn vrouw Hannelore trokken ze richting de Belgische Kust om de wondere wereld van zeeën en oceanen te ontdekken. In de verschillende aquariums kun je een kijkje nemen hoe bepaalde zeedieren leven en daarnaast is er ook een opvangcentrum voor aangespoelde zeehonden. Tijd voor een duik in de foto’s van deze kleine (zee)dierentuin.

Themeparkfreak Tristan trok samen met zijn vriendin Han naar de Belgische kust. In Blankenberge bezochten ze het dierenpark Sealife. Hier worden jaarlijks heel wat aangespoelde zeehonden opgevangen. Men kan er ook een grote collectie aan zeedieren bewonderen, gaande van kleine visjes tot grote haaien.

Themeparkfreak Maarten trok naar het Sea Life Center gelegen aan onze Belgische kust in Blankenberge. Hij bracht leuke foto’s mee van de nieuwe tentoonstelling Claws, die momenteel in het park loopt. Bij deze tentoonstelling ontdek je heel wat verschillende krabben, waaronder de grootste ter wereld. Natuurlijk nam hij ook de tijd om de zeeleeuwen en pinguïns te bewonderen en de vele andere vissen.

Elk jaar opnieuw spoelen langs de Belgische kust heel wat zeehondjes aan. Sealife Blankenberge vangt er heel wat op. Na een periode van aansterken en opnieuw gezond worden, worden de zeehondjes opnieuw uitgezet in de natuur. Onze reporter woonde zo’n vrijlating bij en bracht een mooi fotoverslag mee. Verder nam Benny een kijkje naar de nieuwe krabbententoonstelling die momenteel in het park loopt.

De zomervakantie begon in SEA LIFE Blankenberge met een heus watergevecht. Het jarige SeaLife trakteerde de jongeren op woensdag 1 juli. Scholieren mochten op vertoon van hun rapport SEA LIFE Blankenberge gratis bezoeken en deelnemen aan het watergevecht. Het watergevecht vond plaats in de gloednieuwe attractie van SEA LIFE Blankenberge: Rocky’s Klimavontuur. Na het harde werken van de scholieren is er volgens de directeur Albert Sikkens geen betere manier om de zomervakantie te beginnen dan een gratis bezoek aan het grootste klimparcours van België. Onze reporter Benny was er bij en bracht leuke foto’s mee.