Foto’s: Rodelbanen Slowakije

Bij Fun Park Žiarce vinden we een monorail alpine coaster. Deze heeft de naam Bobová dráha en werd gebouwd in 2007 door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Het parcours had een behoorlijke lengte van 930 meter en we vonden het erg fijn om na een lange tijd nog eens een Brandauer te kunnen doen. Deze geven toch een heel andere rit weg dan een klassieke alpine coaster van Wiegand.

Bij Tatrabob Tatranska Lomnica vinden we de alpine coaster Tatrabob. Deze is een zeer speciale alpine coaster want deze werd voor de verandering eens niet gebouwd door Wiegand, maar wel door het Franse bedrijf Techfun. Het was een leuk om een totaal ander type van alpine coaster te doen en er zaten best wel leuke stukken in het parcours waarbij de airtime jump toch wel het meeste bijbleef. Het parcours heeft een lengte van 650 meter en werd gebouwd in 2004.

hier is een rodelbaan terug te vinden met de Bobová Dráha. Deze werd gebouwd in 2005 door Wiegand. De alpine coaster heeft een mooie lengte met een parcours van 1310 meter. Let wel op, je dient een stoeltjeslift te nemen om bij de alpine coaster te raken.