Foto’s: Rodelbanen Polen

We staken meteen terug de grens over naar Polen want daar vinden we in Czarna Góra de Gravity Slide Black Mountain rodelbaan. Het gaat hier een alpine coaster uit 2014 gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze heeft een lengte bescheiden lengte van 661 meter.

Góra Żar is een echte toeristische locatie. Je moet eerst met een speciaal liftsysteem boven op de top van de berg raken. Hier is een extreem korte alpine coaster te vinden die als compensatie wel een erg mooi uitzicht heeft. De alpine coaster heeft de naam Tor Saneczkowy en werd gebouwd in 2007 door Wiegand. De lengte is amper 374 meter lang wat leidt tot een parcours met letterlijk twee bochten.

Górski Park Równica trok onze aandacht voor hun rodelbaan. Het gaat om een alpine coaster die gebouwd werd in 2006 door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze heeft een bescheiden lengte van 575 meter. De rodelbaan is gelegen in Polen, niet ver van de grens met Tsjechië.

Malta Ski is een skioord in Poznań, een grote stad in het midden van Polen. Voor rodelliefhebbers zijn hier twee interessante attracties te vinden. Je hebt er een klassieke rodelbaan met sleetjes die door een goot glijden. Maar je hebt er ook een alpine coaster die de naam Kolejka Górska Adrenaline heeft gekregen. Deze werd gebouwd door Wiegand in 2012 en heeft een lengte van 550 meter.

Bij Czorsztyn-ski Kluszkowce vinden we de alpine coaster Kolejka Górska. Deze werd gebouwd in 2001 door de Duitse fabrikant Wiegand. De alpine coaster is 700 meter lang. Het was de laatste stop voor ons in Polen voor we later op de dag de grens zouden oversteken met Slovakije.

Bij Góralka vinden we een echte zomerrodelbaan terug. Zo eentje met een goot in plaats van een track. Deze rodelbaan werd gebouwd door Wiegand in 2001 en heeft een lengte van 500 meter. De rodelbaan had een best tof parcours.

Hotel Gołębiewski is niet zomaar het eerste de beste hotel. Dit hotel is gigantisch en het ziet er ook prachtig uit. Je kan er een aquarium vinden en een kleding winkel, maar bijvoorbeeld ook een rodelbaan. Om deze te bereiken moet je effectief door het hotel lopen, want dit is ook toegankelijk voor niet hotelgasten. De alpine coaster heeft de naam Tor Saneczkowy en werd gebouwd in 2016 door Wiegand. De alpine coaster is erg kort met zijn lengte van 530 meter.

Hier vinden we twee rodelbanen terug. Een echte zomerrodelbaan met een goot in plaats van track die een erg lange lengte van 940 meter heeft. Deze werd gebouwd in 1998 door Wiegand. De andere rodelbaan was Alpine Coaster. Deze alpine coaster is er eentje die gebouwd werd door Wiegand in 2001. De rodelbaan heeft een lengte van 800 meter.

Zjeżdżalnia Grawitacyjna is een zeer bescheiden rodelbaantje. Het gaat om een in 2012 gebouwde alpine coaster van Wiegand die slechts 400 meter lang is. Hiermee is het een van de meest korte alpine coasters in de wereld. Zjeżdżalnia Grawitacyjna is Pools voor “Zwaartekracht Glijbaan”.

Rodzinny Park Rozrywki Esplanada heeft een rodelbaan die in 2010 gebouwd werd door Wiegand. Het gaat hier om een alpine coaster met de originele naam Alpine Coaster. Deze heeft een lengte van 550 meter. Helaas is de rit afgelopen wanneer de snelheid er juist mooi begint in te komen.