Foto’s: Rodelbanen Hongarije

Zemplén Kalandpark blijkt een erg toeristische locatie te zijn. We stonden al 10 minuten voor opening aan de poort, maar dit was blijkbaar niet vroeg genoeg, want een lange rij aan de kassa was toen al gevormd. In Zemplén Kalandpark vind je onder andere de rodelbaan Bob Pálya. Deze werd gebouwd door Wiegand in 2008. De alpine coaster heeft een mooie lengte van 1566 meter.

Oxygen Adrenalin Park bevat een aantal hoogteparcours, maar wij kwamen uiteraard voor de rodelbaan. Dit is de Mátra Bob die in 2006 gebouwd werd door Wiegand. Het gaat hier om een alpine coaster van 580 meter lang.

Bij Mibob vinden we de rodelbaan Bob Pálya terug. Dit is een alpine coaster met een bescheidenlengte van 550 meter. De alpine coaster werd gebouwd in 2007 door de Duitse fabrikant Wiegand. Voor ons was het even zoeken naar waar de rodelbaan juist gelegen was. Het hielp niet dat we juist de wegwijzer gemist hadden in het bos waar deze gelegen is.

Tunnel Track is een alpine coaster die gebouwd werd in 2001 door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze is 637 meter lang. De locatie is zo populair en er zijn zoveel toeristen dat Balatonibob Szabadidőpark besloot om in 2013 een tweede alpine coaster te bouwen met de Panorama Track. Deze werd ook gebouwd door Wiegand en is 530 meter lang. Het eerste deel van beide parcours zijn afzonderlijk, maar het tweede gedeelte liggen de tracks naast elkaar waardoor je een soort voor dueling alpine coaster krijgt.

Balatonboglár Kalandpark had een erg kleine heuvel, dus besloten ze om hun rodelbaan nog net iets hoger te laten beginnen! Dit leidde tot een alpine coastertje van amper 390 meter, maar het leverde ons wel een extra credit op. De naam van de alpine coaster is Bobpálya en deze werd gebouwd in 2013 door Wiegand.