Foto’s Rodelarena Wasserkuppe

Ski- und Rodelarena Wasserkuppe is bekend van de legendarische Rhönbob, een erg goede alpine coaster die de allereerste was die Wiegand bouwde in 1997. In 2018 werd deze afgebroken en vervangen door een nieuw type alpine coaster van Wiegand. Wiegand doopte deze eveneens tot Rhönbob en ook het parcours is hetzelfde, maar de beleving is compleet verschillend. Wiegand beloofde dat deze nog beter ging worden dan de vorige, maar niets is minder waar. Het comfort is hoog, beter dan voorheen, maar de snelheid is compleet uit het parcours wegens de automatische remmen die geïnstalleerd zijn over het volledige parcours. Ook de track zelf ziet er compleet anders uit dan normaal en de bakjes zijn veel logger dan anders. Echt doodzonde wat Wiegand hier gedaan heeft, want de oude Rhönbob was een van de beste alpine coaster dat ik ooit gedaan had. Deze nieuwe kan mee op het lijstje van een van de slechtste… Naast de Rhönbob zijn er ook nog twee zomerrodelbanen te vinden waar je met een sleetje in een goot rijdt, maar deze waren omwille van het regenachtige weer gesloten. Verder is er ook nog de Hexenbesen, een bizarre achtbaan van he type Mystical Hex die eveneens door Wiegand gebouwd werd. Deze was gesloten wegens technische problemen, gelukkig had ik deze al in 2016 kunnen doen.

In Wasserkuppe ligt een skipiste, maar ook een rodelarena waar je heel wat rodelfun kan beleven. Zo staan er onder andere twee gewone zomerrodelbanen met stalen goot waarbij je tegen elkaar kan racen en is er ook nog een Alpine Coaster terug te vinden. Deze rodelbaan gaat bijzonder snel! Naast al het rodelgeweld is er ook nog een zeer speciale achtbaan terug te vinden en nog een aantal andere attracties.

In Wasserkuppe ligt een skipiste maar een ook rodelarena waar je heel wat rodelfun kan beleven. Zo staan er onder andere twee gewone (SoRo) rodelbanen waarbij je tegen elkaar kan racen en is er ook nog een Alpine Coaster rodelbaan te vinden. Deze rodelbaan gaat bijzonder hard! Naast het rodelgeweld is er ook nog een zeer speciale achtbaan te vinden en nog een aantal andere attracties.