Foto’s Rainbow Magicland

MagicLand is een jong Italiaans pretpark dat in 2011 de deuren opende als Rainbow MagicLand. De naam veranderde in 2020 naar MagicLand toen de samenwerking met Rainbow stopte. MagicLand heeft vele grote indrukwekkende decors bij haar attracties staan. Het pretpark opende destijds met 5 achtbanen waarbij de gelanceerde looping coaster Shock de spectaculairste is. Mauer Rides bouwde naast deze achtbaan ook de spinning coaster Cagliostro die bijna volledig indoor gelegen is. Ook Vekoma mocht twee achtbanen bouwen met de mijn trein achtbaan Olandese Volante en de junior coaster Dune. De vijfde achtbaan is de Big Apple rollercoaster Esplorabruco. Andere attracties zijn er onder andere een vrijevaltoren, splash battle, spil water, rapid river, boomstammetjes, VR-attractie, carrousel en de zeer goede shooter Huntik 5D.

Themeparkfreak Dries bezocht het Italiaanse pretpark MagicLand. Dit park heette tot eind 2019 Rainbow Magicland, maar daar kwam verandering in nadat de licentie verliep met de filmstudio Rainbow. In het park is de rollercoaster Shock sowieso de blikvanger, een gelanceerde achtbaan van Maurer Rides. Hetzelfde bedrijf bouwde hier ook nog de indoor Spinning Coaster Cagliostro.

Bij hun bezoek aan Rainbowmagicland ontdekten Themeparkfreaks Tristan en Han een wonderlijk park, dat sterk gethemed werd. Dit jaar nog opende het park een gloednieuwe zone met Tonga, waar de grote blikvanger een boomstamattractie is, een ride waarbij je tussen grote vulkanen vaart.

Niet ver van de Italiaanse hoofdstad Rome kunnen toeristen een land vol magie ontdekken. Rainbow Magicland! Geef nu toch toe, dat is toch één van de beste namen voor een pretpark?! Wat meteen opvalt in dit park is dat er erg veel belang wordt gehecht aan thematisering. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is de prachtige vijver centraal in het park. Aan de oever staat er een mooi kasteel, een indrukwekkende achtbaan torent uit boven het water en er is een wervelende fonteinenshow die regelmatig doorgaat. Tel daar nog eens prachtige waterattracties, darkrides en nog enkele achtbanen bovenop en je hebt een schitterend themapark.