Foto’s Rainbow Magicland

Themeparkfreak Dries bezocht het Italiaanse pretpark MagicLand. Dit park heette tot eind 2019 Rainbow Magicland, maar daar kwam verandering in nadat de licentie verliep met de filmstudio Rainbow. In het park is de rollercoaster Shock sowieso de blikvanger, een gelanceerde achtbaan van Maurer Rides. Hetzelfde bedrijf bouwde hier ook nog de indoor Spinning Coaster Cagliostro.

Bij hun bezoek aan Rainbowmagicland ontdekten Themeparkfreaks Tristan en Han een wonderlijk park, dat sterk gethemed werd. Dit jaar nog opende het park een gloednieuwe zone met Tonga, waar de grote blikvanger een boomstamattractie is, een ride waarbij je tussen grote vulkanen vaart.

Niet ver van de Italiaanse hoofdstad Rome kunnen toeristen een land vol magie ontdekken. Rainbow Magicland! Geef nu toch toe, dat is toch één van de beste namen voor een pretpark?! Wat meteen opvalt in dit park is dat er erg veel belang wordt gehecht aan thematisering. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is de prachtige vijver centraal in het park. Aan de oever staat er een mooi kasteel, een indrukwekkende achtbaan torent uit boven het water en er is een wervelende fonteinenshow die regelmatig doorgaat. Tel daar nog eens prachtige waterattracties, darkrides en nog enkele achtbanen bovenop en je hebt een schitterend themapark.