Foto’s PowerPark

Het Finse pretpark PowerPark is een ‘uit de hand gelopen’ karting. Het kartpark herbergt niet alleen de langste kartbaan van Europa, zo is er ook een hotel, een restaurant, een camping en een attractiepark(!) aanwezig. Uiteraard waren het voornamelijk de attracties van het park die enkele Themeparkfreaks naar daar wisten te lokken. Het attractiepark is zoals vele Finse pretparken gratis toegankelijk. Je betaalt er per attractie of je kan er een armband kopen waarmee je er de hele dag onbeperkt de attracties mag uitproberen. In dit park vinden we maar liefst zeven achtbanen terug. De drie meest benoemingswaardige zijn Thunderbird, een houten achtbaan van GCI, Pitts Special en Junker. Deze twee laatste achtbanen zijn van het type Infinity Coaster en komen uit de stallen van Gerstlauer. De fotograaf van dit fotoalbum is alvast een erg grote van de Infinity Coasters, en met Junker werd er alvast een nieuwe Infinity Coaster tot favoriet gekroond op zijn persoonlijk lijstje.

Letterlijk in the middle of nowhere langs het Westen van Finland duikt uit het niets een prachtige skyline op langs de grote weg: PowerPark. Themeparkfreaks Tim, Jan, Sven en Jasper stopten er uiteraard om het park eens grondig te verkennen. PowerPark is de thuis van zeven achtbanen, waaronder de twee Gerstlauer Infinity Coasters Junker en Pitts Special, die naast dezelfde kleurenschema’s ook bijna dezelfde treinen hebben. Toch is het ritverloop van deze banen allesbehalve gelijkaardig: de airtime machine dat Pitts Special is had onze voorkeur boven de lanceerachtbaan Junker. Daarnaast zijn er ook nog een solide houten achtbaan, een zeer soepele Vekoma Boomerang en enkele kleinere achtbanen te vinden samen met een goede portie flatrides en een boomstamattractie. Ontdek in onderstaand fotoalbum de sfeer van het park.

Powerland is een pretpark gelegen in Finland, dat deel uitmaakt van Powerpark. Dit vrij jonge park opende in 2002 de deuren en biedt momenteel al zes achtbanen aan. De grootste is ongetwijfeld de jongste achtbaan Junker, een gelanceerde infinity coaster, gebouwd door Gerstlauer. Thunderbird is een andere topper. Deze houten achtbaan werd gebouwd door Great Coasters international, of kortweg GCI. De kids kunnen zich in het park uitleven in een speciale Angry Birds zone. De Themeparkfreaks brachten een leuk fotoalbum mee van hun bezoekje.