Foto’s Plopsa Coo

Na een bezoekje aan Monde Sauvage hadden Themeparkfreaks Tristan en Bob zin in een ritje op een achtbaan, daarom trokken ze naar Plopsa Coo dat op een half uurtje rijden ligt van Monde Sauvage. Dit parkje ligt aan de Watervallen van Coo en huisvest twee achtbanen. De grootste achtbaan is Halvar, een terreincoaster van Vekoma. De tweede achtbaan die de naam Vicky The Ride draagt neemt je mee voor een ritje waarbij je in draaiende karretjes zit. Op warme dagen kan men hier verfrissing zoeken op de boomstammetjes Maya Splash. Alles even vanop hoogte bekijken? Dat kan in de Mega Mindy Flyer.

Op de laatste dag van hun vakantie brachten Themeparkfreaks Greet en Michael een bezoek aan Plopsa Coo. Dit jaar werd de nieuwe attractie “De Vlindervlucht” geopend. Deze attractie van het type Windstar Z kennen we ook al van het indoorgebied in Holiday Park. Daarnaast kan je hier ook een ritje maken op “Halvar” of “Vicky the ride” of genieten van het uitzicht op de zetellift.

Themeparkfreaks Bob en Levi trokken naar Plopsa Coo, een klein maar charmant parkje in onze Belgische Ardennen. Dit jaar opende het park een gloednieuwe attractie met de Vlindervlucht, een interactieve draaimolen waarbij je zelf bepaalt hoe hoog je vliegt. In het park staan tevens twee superleuke achtbanen. De eerste is een Spinning Coaster die Vicky The Ride heet, de tweede ligt een beetje verscholen tussen het groen, maar net dat maakt Halvar The Ride zo leuk. Verder kan je hoog boven de lucht zweven in de Mega Mindy Flyer of een nat pak riskeren in de Maya Splash en Dino Splash.

In de Belgische Ardennen tussen de vele bossen ligt Plopsa Coo. Dit pretpark ligt vlak naast de beroemde Watervallen van Coo. Eind juli besloot Themeparkfreak Gregory om samen met zijn vrouw en zijn ouders het park te bezoeken. Wanneer we denken aan Plopsa Coo denken we uiteraard aan de figuren van Studio 100, maar ook aan avontuurlijke attracties. Die vind je in de aard van een bobslee of een zetellift. Daarnaast heeft het park ook 2 achtbanen. Als je nog wat extra geld wilt betalen kun je ook meegaan met de trein die door het wildpark rijdt. Gregory nam heel wat foto’s mee van zijn bezoek aan Plopsa Coo. Veel kijkplezier!

Naast een week aan de kust trok TPF Maarten en zijn gezin ook richting de Belgische Ardennen, Meer bepaalt naar het stadje Huy. Nu de kinderen een beetje groter zijn was het hoog tijd voor een bezoekje aan Plopsa Coo. Dit gezellige park bied tal van leuke attractie voor kinderen. De achtbaan en de Dino Splash vielen bij de kinderen zeer hard in de smaak. Eindigen deden we onze dag op met een ritje doorheen het wildpark, wat zeker ook de moeite is om te bekijken.

Plopsa Coo is het kleine zusje van Plopsaland De Panne, gelegen aan de watervallen van Coo in de Belgische Ardennen. Het park bezit naast 2 unieke coasters ook heel wat andere leuke attracties overgoten door een Plopsa sausje. Een must-do tijdens een bezoek aan dit park is natuurlijk ook de Zetellift waarbij je een prachtig zicht hebt op het park en zijn omgeving. Ook een afdeling in de Bobslee mag niet ontbreken op je dag in dit park. Themeparkfreaks Greet en Michael bezochten dit gezellig parkje en brachten onderstaande foto’s mee.

K3 kwam in Juli tijdens het K3 weekend de vallei, waarin het charmante Plopsa Coo gelegen is, verblijden met heel wat leuke liedjes. Wij trokken naar het park en maakten heel wat foto’s tijdens het optreden, maar ook van de leuke attracties die het park telt. Zo vindt je hier de Spinning Coaster Vicky The Ride, een creatie van Gerstlauer, die je enorm doet spinnen. Ook kan je een ritje maken op de terreincoaster Halvar The Ride, een achtbaan die gebouwd werd door Vekoma en je doorheen de bomen meeneemt. Voor een beetje afkoeling op deze warme zomerdag zorgde de Log Flume Maya’s Splash.

In onze Belgische Ardennen, aan de watervallen van Coo, ligt het charmante parkje Plopsa Coo. Plopsa Coo is een park dat omgeven is door groene natuur en dat zorgt voor een gezellige sfeer. In het park vinden we twee zeer leuke achtbanen terug. Vicky The Ride is een Spinning Coaster, gebouwd door Gerstlauer. Bij deze baan draai je meermaals in het rond, tijdens een snelle rit. Halvar The Ride is een terreincoaster, uniek voor België. Deze achtbaan maakt haar ritje op een helling tussen de bomen door,. Het bochtige parcours heeft enkele snelle bochten en airtime -heuveltjes. Wie wil genieten van het uitzicht kan plaatsnemen in de Zettellift, die je meeneemt naar een uitkijktoren, gelegen op de berg tegenover het park of kan een ritje maken op de Mega Mindy Flyer, die je meeneemt naar een grote hoogte, waarbij je een overzicht vanop het hele park en de groene omgeving krijgt. Tijdens ons bezoekje was het Piña Colada Weekend, waarbij de meisjes van K3 de bezoekers trakteerden op een optreden.

Themeparkfreak Dries trok richting Coo, want aan de watervallen is het charmante parkje Plopsa Coo gelegen. Het park straalt een groene charme uit en je beleeft er steeds weer een relaxed dagje. Tijdens die dag moet je zeker de Spinning Coaster Wickie The Ride gedaan hebben. Maar vergeet zeker ook niet Halvar The Ride, een terrein coaster die je meeneemt voor een rit tussen de bomen. Ook wie van rodelen houdt komt in dit park aan zijn trekken in de Bobslee. Wil je het park vanuit een ander perspectief zien, doe dan zeker een ritje op de Mega Mindy Flyer. Nog een ander perspectief? Dan moet je zeker de Zetellift proberen.

We bezochten Plopsa Coo tijdens een Dinoween nocturne. Het charmante parkje was volledig getooid in herfstkleuren, overal lagen pompoenen en het park straalde heel wat gezelligheid uit. We genoten van de achtbanen Halvar en Vicky, maar ook van de andere attracties als de Maya Splash en de Mega Mindy Flyer. Doorheen de dag zorgden schattige heksen voor het entertainment, maar ook de illusieshow kon ons wel bekoren.

Om de tiende verjaardag van Plopsa Coo te vieren, trokken de Themeparkfreaks naar dit gezellige parkje, gelegen in onze Belgische Ardennen. Naast het typische Studio 100-sausje kan je in het park heel wat leuke attracties ontdekken, zoals de achtbanen Wicky en Halvar The Ride. Speciaal voor de verjaardag ontving het park voor de allereerste keer de meisjes van K3 die voor een superoptreden zorgden. Het park bleef lekker lang open, tot 20 uur zelfs. Ook Sandra Kim zorgde voor het nodige muzikale entertainment; haar Eurosong hit “J’aime la vie” weergalmde in de vallei.

Aan de watervallen van Coo ligt een gezellig parkje genaamd Plopsa Coo. Deze kleine telg uit de Plopsa familie biedt de bezoekers onder andere twee toffe achtbanen aan, die op zich al een reden zijn om eens een kijkje te komen nemen in dit leuke park. Halvar The Ride neemt je mee voor een snelle rit tussen de bomen en Vicky The Ride spint je helemaal in het rond. Ver der kan je ook lekker zweven boven het park in de hoge Mega Mindy Flyer of een nat pak riskeren in de Maya Splash.

Plopsa Coo, het gezellig parkje gelegen aan de bekende watervallen, opende haar nieuwe attractie. Dino Splash is een glijbaancomplex met drie verschillende glijbanen, met elk een eigen naam. In twee van de glijbanen kan men tegen elkaar racen, onderaan kan men zelfs de tijden bekijken op een digitaal bord. De derde glijbaan is eentje die we niet vaak eerder zagen in een pretpark. Bij deze vertrek je door een buis, met een transparant gedeelte en kom je uit op een helling waarbij je eerst enkele meters omhoog gaat vooraleer je over een laatste heuvel naar de eindstreep gaat. Met een feestelijke plechtigheid werd de attractie onder het oog van genodigden officieel voor geopend verklaard. CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof, Studio 100 aandeelhouder Hans Bourlon en de burgemeester van Stavelot, Thierry de Bournonville namen de eerste ritjes voor hun rekening, daarna volgende Jean-Marie Pfaff, Wendy Van Wanten en haar Franske. De Themeparkfreaks waren aanwezig en brachten heel wat foto’s mee.

Plopsa Coo is gelegen aan de Watervallen van, hoe kan het ook anders, Coo. Het park straalt een enorme gezelligheid uit en biedt heel wat leuke attracties zoals de achtbanen Wickie en Halvar, ook de Mega Mindy Flyer is zeker een must do

Plopsa Coo is gelegen in het Ardeense Stavelot. Het park begon ooit als Telecoo maar kwam later in handen van de Plopsa groep. In het park zijn de Coaster en de Boomstammetjes zeker en vast de mooiste attracties, die nog afstammen van het Telecoo tijdperk. Ook de Plopsa groep zat niet stil in het park, meerdere attracties kregen een studio 100 kleedje en er kwamen ook nieuwe attracties bij. Onder die nieuwe attracties de Star Flyer, Mega Mindy Flyer en Wickie The Ride, een spinning coaster van Gerstlauer.