Foto’s Planckendael

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken onlangs naar Zoo Planckendael, een dierenpark gelegen in Muizen dat een deelgemeente is van de stad Mechelen. In het park kan je de dieren bekijken via wandelroutes die je meenemen doorheen de continenten waar deze oorspronkelijk terug te vinden zijn. Elk themadeel werd ook aangekleed om zo het idee te geven dat je werkelijk doorheen een andere wereld loopt.

Dankzij de versoepelingen rond het coronavirus, mochten de Belgische dierenparken opnieuw openen. Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie profiteerden hiervan om samen met hun zoontje Caleb het Mechelse dierenpark Zoo Planckendael te bezoeken. De binnenverblijven moesten dan wel gesloten blijven, toch kan je al genieten van een wandeling door de natuur en de vele dieren die al buiten te zien zijn.

Een paar weken nadat de coronamaatregelen versoepeld waren en de dierentuinen weer open mochten, besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore de dierentuin Planckendael te bezoeken. Op verschillende plaatsen moest er een mondmasker worden gedragen en er was een verplicht te volgen route. Maatregelen waar we zeker mee konden leven en er dus een mooie dag van maakten. Planckendael is opgedeeld in de 5 verschillende werelddelen: Europa, Afrika, Azië, Oceanië en Amerika (zowel Zuid- als Noord-Amerika). De bekendste bewoner van dit park is Kai-Mook, de eerste olifant die in België is geboren, dit wel in het zusterpark de Zoo van Antwerpen. Daarnaast hebben ze ook kangoeroes, leeuwen, pinguïns, zebra’s en meer. Veel plezier met het bekijken van de foto’s.

Na meer dan 2 maanden heropenden de dierenparken. Moest u het nog niet weten, ze waren gesloten door de coronacrisis. Dit betekende een gigantische lange periode in uw kot blijven. En geloof mij, met kinderen van 4 & 5 jaar, niet altijd een pretje. De vreugde was ook groot toen we met de kinderen naar Planckendael konden gaan. En alhoewel het park er mooi bijligt en er veel maatregelen genomen zijn, hangt het toch vooral af van de bezoekers om deze op te volgen. Dat was naar mijn mening niet altijd positief, maar wij als gezin hebben de regels zo goed mogelijk opgevolgd en dat leverde ons toch een leuke dag op met leuke foto's. Het park zat in de afgelopen periode niet stil. Er zijn tal van nieuwigheden, zo is er een waterspeeltuin bijgekomen en stonden er her en der nieuwe decoratieve elementen.

Samen met zijn 2 zoontjes en zijn vrouw trok Themeparkfreak Maarten naar het dierenpark Planckendael. Daar bleken er toch een aantal vernieuwingen gebeurd te zijn. Zo is er op weg naar de Olifantentempel een leuke speeltuin bijgekomen. Ook het verblijf van de leeuwen werd vernieuwd. De betonnen cirkels met kleine kijkgaten zijn vervangen door een glazen balustrade. Een echte verbetering naar mijn mening. Bijna alle themagebieden kregen nu ook een aparte toegansspoort, alleen voor het themgedeelte “ Europa” ontbreekt die nog. Geniet mee van al deze pracht en praal van Planckendael in deze fotoreeks.

Zowel Themeparkfreak Timothy als Maarten namen een kijkje bij de nieuwe lego tentoonstelling “Nature Connects” in het Mechelse dierenpark Planckendael. Op verschillende plaatsen in het park zijn knappe lego kunstwerkjes. Al deze creaties handelen over het thema: “De dierentuin”. Sommige zijn goed verborgen, het is dus voor de bezoeker een ware zoektocht om ze allemaal te vinden, iets dat het alleen maar leuker maakt. Deze tijdelijke tentoonstelling loopt nog tot 17 september.

Themeparkfreak Timothy bezocht deze winterperiode het dierenpark Planckendael, gelegen nabij Mechelen. Door de koudere temperaturen ziet het park er heel anders uit dan tijdens de zomer. Een laagje witte smeltende sneeuw ligt op de paden en op de ontelbare vijvertjes een laagje ijs. Het is een bijzonder zicht. Waarschijnlijk denk je dat er geen dieren buiten zitten, maar het tegendeel is bewezen. Geniet mee van de foto’s van dit aangename dierenpark. Wil je tijdens je bezoekje toch liever een warm plekje opzoeken, bezoek dan zeker eens het reptielengebouwtje in het themagedeelte Oceanië of de verwarmde serre in het Aziatische gebied. Hier zijn heel wat vogelsoorten te ontdekken die vrij door de serre vliegen. Durf jij door de donkere grot waar de python zich schuilhoudt? Laat je zeker niet tegenhouden om eens een winterbezoekje aan een park te brengen.

Onze reporter Benny trok onlangs naar het dierenpark Planckendael, waar hij het ringen van de jonge ooievaarskuikens bijwoonde. Later trok hij doorheen het park, waar nog heel wat meer jong leven te vinden is, waaronder drie schattige leeuwenwelpen. Ook de jonge neushoorn zette hij mooi op de foto.

Planckendael is een dierentuin in Muizen, nabij Mechelen. Er wordt geprobeerd om de dierenverblijven zo goed mogelijk in te passen in het landschap De Dierentuin is onderverdeeld in continenten, met daarin de dieren die je hier kan vinden.

Op een koude winterdag, trokken enkele Themeparkfreaks richting Planckendael, dat onder een laagje sneeuw lag. Dit gezellige dierenpark bied zelfs op deze dagen een gezellig dagje uit aan. Themeparkfreak Tristan zorgde voor heel wat leuke foto’s.

Planckendael is een dierenpark gelegen in Muizen bij Mechelen. Dit jaar kwam het park in de kijker te staan door de geboorte van Qiyo een babyolifantje, maar jammer genoeg ook door het overlijden van Baby Q, die ook dit jaar geboren werd in het park. Wanneer men het park bezoekt valt het enorm op hoe hard het de laatste jaren gewerkt heeft aan de beleving en aankleding van het park. Op deze manier spreken we niet van een zoo maar een echt themapark. We namen bij ons bezoek ook de tijd om de nieuwe roofvogeldemonstratie te bekijken. We hadden een enorm gezellige dag in het park en delen graag onze foto’s met jullie.

In Planckendael loop je van het ene continent in het andere en ontdek je overal de plaatselijke dieren. Vorig jaar opende het park nog een nieuw olifantenverblijf waar Kai Mook nu onder andere woont, Kai Mook werd geboren in de ZOO Antwerpen. Kai Mook zal dit jaar grote zus worden. Themeparkfreak Timothy bezocht Planckendael en bracht mooie foto's mee.