Foto’s Paultons Park

Paultons Park was voor mij een blij weerzien sinds mijn laatste bezoek in 2019. Desondanks dat ik hier nog maar 3 jaar geleden geweest was, stonden er al 2 nieuwe achtbanen en ook in 2016 werden nog 2 nieuwe achtbanen geopend. Hierdoor groeide het park op 6 jaar uit van een park met 3 achtbaantjes naar een park met 7 rollercoasters. In 2019 was het extreem druk tijdens ons bezoek, we zagen toen wel dat dit een goed park was met veel potentie, maar zijn toen snel gaan vluchten vanwege deze extreme drukte. Om een klein voorbeeldje te geven, er stond toen 60 minuten wachtrij bij de zweefmolen… Dit jaar hadden we meer geluk want er was een aangenaam aantal mensen in het park. Het park lag er erg mooi bij en de nieuwe themazone Tornado Springs, lag er ook zeer goed bij. De laatste twee nieuwe achtbanen waren de Farmyard Flyer, een Zierer Force achtbaan met een custom lay-out en Storm Chaser, een erg goede Mack Rides spinning coaster. In 2016 was het de achtbanen combinatie Flight of the Pterosaur, een Suspended Family Coaster van Vekoma met Velociraptor, een Family Boomerang Coaster van Vekoma die geopend worden en samen geïntegreerd werden in het dinosaurus themagebied waar al de achtbaan Dino Chase, een Zierer Tivoli Small, stond. De andere twee achtbanen van het park zijn de Gerstlauer Bobsled Coaster Cobra en Cat-O-Pillar Coaster, een Zierer Tivoli Medium.

Themeparkfreaks Timothy & Benjamin bezochten onlangs het Britse pretpark Paultons Park. Het park telt maar liefst 7 credits. Een goede reden om eens naar England te rijden dus. Het tweetal ging op ontdekking in het recent aangelegde themagebied genaamd Tornado Springs. De hoofdattractie in deze zone is ongetwijfeld de Mack spinning coaster Storm Chaser. Bij de thematisatie werd veel aandacht besteed aan kleine details, iets wat ons altijd kan bekoren. Nieuw in deze zone zijn ook de achtbaan Farmyard Flyer, een familiale Zierer coaster & de thrill ride Cyclonator, een Zamperla Discovery ride. Breng zeker ook eens bezoekje aan de prachtige Lost world themazone, die volledig in het thema staat van dino’s. Must-do is de Vekoma Suspended coaster Flight of the Pterosaurus. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Timothy in Paultons Park maakte.

De thuishaven van het bekende tv-figuurtje Peppa Pig ligt duidelijk in het Engelse pretpark Paultons Park. Naast de themazone van Peppa Pig vinden bezoekers er ook hun weg in Lost Kingdom. Een plaats waar dinosaurussen nog met de scepter zwaaien (al gaat het natuurlijk maar over levensechte animatronics). Paultons Park heeft plannen om in 2021 opnieuw groots uit te pakken. Het park zal namelijk uitbreiden met een nieuw gebied en een nieuwe achtbaan, mogelijk een van wereldformaat!

Paultons Park is een themapark te Engeland. In het park vind je voor de kleinere bezoekers een leuke Peppa Pig zone, maar ook grote kinderen kunnen er heel wat attracties ontdekken. Zo opende, net vóór het bezoekje van Themeparkfreak Tristan, een nieuwe vrijvaltoren die de naam Magma kreeg. Drie achtbanen moest Tristan zeker berijden. De eerste was de kleinere achtbaan Cat-O-Pillar Coaster, een Big Apple Coaster. Iets groter was de Flying Frog, een baantje van Zierer. Tot slot maakte Tristan een ritje op de Gerstlauer Bobsled Coaster Cobra, de grootste achtbaan aldaar.