Foto’s Parque de Atracciones de Madrid

Met een Bobbejaanland-abonnement in de hand trokken Themeparkfreaks Tim, Jasper, Lennert en Tim richting de Spaanse hoofdstad Madrid. Daar lag Parque de Atracctiones Madrid op hen te wachten, een park met vele achtbanen waaronder TNT Tren de la Mina, Tarántula, Vértigo en Abismo. Maar uiteraard ook waterattracties & thrill rides. Ze konden ook genieten van het uitzicht op Madrid in attracties zoals Rotor en Star Flyer. We genieten met onderstaand fotoalbum nog eens mee van hun zonnige trip.

Even buiten Madrid kan je Parque de Atracciones terugvinden. Dit charmante stadspark herbergt enkele leuke coasters. Abismo kan je centraal in het park vinden en is vooral gekend omwille van de speciale manier van optakelen. Vlakbij kan je een van de betere spinning coasters van Europa terugvinden; Tarantula. Probeer zeker ook de pittige maar soepele Intamin inverted coaster Tornado. Hier kan je trouwens ook de vroegere tweede helft van de Speedy Bob in Bobbejaanland opnieuw ontdekken: Vertigo. Geniet hier zeker ook van de vele andere attracties en de leuke sfeer die door het park hangt.

De helft van onze eigen Speedy Bob uit Bobbejaanland draait vandaag haar rondjes in dit Spaanse park. Speedy Bob bestond namelijk ooit uit twee wilde muis achtbanen uit de stallen van Mack Rides die elkaars spiegelbeeld vormden. In 2008 werd één van de twee achtbanen verwijderd uit Lichtaart en neergepoot in Parque de Atracciones de Madrid, een ander park van Parques Reunidos. De achtbaan gaat er sinds 2009 door het leven als Vértigo. Verder zijn er in Parque de Atracciones de Madrid nog zes andere achtbanen te ontdekken, alsook talloze andere flatrides. Naast de nostalgische rit op Vertigo waren ook de ritjes op Abismo, Tarántula en TNT Tren de la Mina gedenkwaardig.

Parque de Atracciones de Madrid is het hoofdpark van de Parques Reunidos groep. Dit park gelegen in Madrid, biedt heel wat achtbanen aan, aan de bezoekers, toch hadden Themeparkfreaks Jos en Jonathan bij hun bezoekje het geluk niet aan hun kant. In het park lagen namelijk de achtbanen Abisimo en Vertigo in panne. Ook de achtbaan TNT Tren de la Mina was gesloten, door een onderzoek vanwege een ongeval eerder die maand en de achtbaan Vagones Locos stond eveneens stil vanwege werkzaamheden aan de themazone. Gelukkig konden ze wel een ritje maken op de geweldige Spinning Coaster Tarantula en de hangende achtbaan Tornado. Ook de kinderachtbaan Padrinos Voladores leverde hen een credit op, maar de teleurstelling was zo groot dat de heren het bij een blits-bezoekje hielden en het park al snel weer verlieten. Geniet toch mee van enkele foto’s uit het park.