Foto’s: Parc Spirou

In de Franse Provence bezochten Themeparkfreaks Bob en Benjamin het themapark Parc Spirou. Dit park staat in het teken van stripfiguren Robbedoes, De Daltons, Marsupilami en andere. Parc Spirou Provence is een jong pretpark dat haar poorten openende op 16 juni 2018 maar elk jaar investeert in nieuwigheden. Parc Spirou Provence heeft vier achtbanen in haarbod. De kleinste is En avant Seccotine, deze werd gebouwd door Zierer en is van het type Force Zero. Haar broertje is een wat groter exemplaar en kreeg de naam Wanted Dalton. Dit is een Force Two gebouwd door Zierer. Ook voor de derde achtbaan in het park werd beroep gedaan op Zierer. Spirou Racing, dit is een ESC 535 coaster. De vierde achtbaan is Nid des Marsupilamis, een Roller Ball coaster en werd gebouwd door Ride Engineers Switzerland. Twee attracties vallen al van ver voor je in het park arriveert op namelijk Eviv Bulgroz Zierer Star Shape, die een toffe maar net iets te zwakke rit weg gaf en de vrijevaltoren Zombillenium Tower. Wie na deze nog steeds op zoek is naar thrill kan plaatsnemen in de Zamperla Air Race attractie crash Blorks. Wie op zoek is naar afkoeling kan in dit park plaatsnemen in de Log Flume Lucky River of in de Splash Battle, Splash Piranah. Het park biedt tevens enkele interactieve attracties aan. Gaffe A Gaston is een Dynamische cinema, Marsu Aventures een 3D cinema en Supergroom Et Les Dinozorgs is een zogenaamde belevingstunnel. We vonden dit een zeer leuk parkje, dat goede attracties aanbiedt. Minpunten of beter gezegd werkpuntjes vonden wij de muziek die we persoonlijk niet echt sfeervol vonden en het ontbreken aan grote bomen die voor schaduw zorgen op hete zomerdagen.

Parc Spirou Provence is een jong pretpark dat haar poorten openende op 16 juni 2018 en volledig in het teken staat van de stripfiguur Spirou. Het park is mooi gethematiseerd, bevat verschillende leuke attracties en heeft een mooi toekomstperspectief. Echter heeft het park twee minpunten waarvan ik er eentje echt niet kan begrijpen. Het park heeft een veel te hoge toegangsprijs in vergelijking met het aantal attracties die er staan. Gelukkig zijn de attracties die er staan wel erg leuk! Het grootste negatieve punt is dat er in dit park 0,0 schaduwvoorzieningen zijn gemaakt en dat het een grote betonvlakte is. Dit kan gewoon echt niet in een park waar het bijna heel het jaar door rond de 35 graden is. Bezoekers smelten gewoon weg tijdens hun bezoek. Nochtans kan dit probleem vrij eenvoudig worden opgelost door enkele bomen te planten en de wachtrijen van schaduw te voorzien. Dit hoeft niet eens veel geld te kosten. Ik hoop dat het park dit punt snel aanpakt want het potentieel is er om echt uit te groeien tot een erg goed pretpark. Goed, genoeg gepraat over de schaduw in het park, of beter gezegd het gebrek eraan. Parc Spirou Provence heeft vier rollercoasters. De kleinste is En avant Seccotine, dit is een Force Zero achtbaan gebouwd door Zierer en deze werd van leuke theming voorzien. Een iets grotere achtbaan is de familiecoaster Wanted Dalton, een Force Two gebouwd door Zierer. De achtbaan is niet zo erg groot, maar geeft wel een erg soepele en fijne rit weg! De twee grootste achtbanen van het park zijn Spirou Racing, dit is een ESC 535 coaster die ook gebouwd werd door Zierer. Ook deze achtbaan geeft een erg fijne rit weg en is een goede attractie voor het park. De laatste achtbaan is Nid des Marsupilamis, een Roller Ball coaster die voor de verandering gebouwd is door Ride Engineers Switzerland. Een grappige achtbaan die vooral uniek is in de regio en die zich onderscheidt van de andere achtbanen in het park. Verder biedt het park nog een goede vrijevaltoren aan met draaiende bakjes, waardoor je een mooi uitzicht krijgt over het park. Eerst ging dit nog over een kermisexemplaar, maar het park kocht wegens het succes ervan een volledig nieuwe aan bij de fabrikant zelf en voorzag deze ook van leuke thematisering. Ook de wildwaterbaan was erg leuk. Het parcours was misschien wel kort, maar er zat een leuke lift in, toffe theming en een leuke drop. Ohja, deze attractie had dan wel een wachtrij die voorzien was van schaduw, het kan dus blijkbaar toch! Meer attracties vinden we terug met een Zamperla Air Race, een Zierer Star Shape, zweefmolen, carrousel, bloemenmolen en een aantal schermattracties. Ik vermoed dat het hier ging over een 4D-film en dergelijke, maar deze hebben we niet uitgeprobeerd.

Op een steenworp van de Franse stad Avignon vinden we het attractiepark Parc Spirou Provence terug. Dit piepjonge parkje opende voor het eerst haar deuren in 2018 en staat volledig in het teken van de Belgische stripheld Robbedoes. Of moeten we zeggen dat het hele park in het teken staat van de striphelden uit het arsenaal van uitgeverij Dupuis? Ook striphelden als Lucky Luke, Guust Flater, Marsipulami en Bollie en Billie vinden we terug in dit kleine parkje. Inmiddels herbergt Parc Spirou al vijf verschillende achtbanen.