Foto’s Parc Saint Paul

  • Parc Saint Paul

Themeparkfreaks Lies, Hannelore, Dimitri en Gregory zijn op paasmaandag naar Parc Saint-Paul geweest. Uiteraard om de Coaster-Count te spijzen, want ze kunnen hier maar liefst 6 achtbanen afvinken. Zo heeft het park een wilde muis achtbaan en een hele goede houten achtbaan. Verder vinden ze er ook een wildwaterbaan en een disk’o coaster met dinosaurussen. Daarnaast heb je er nog heel wat opvul attracties. Geniet mee van deze leuke dag met de foto’s die Gregory nam.

Afgelopen zomer trok Themeparkfreak Tim in zijn eentje erop uit voor een weekendje Noord-Frankrijk. Zijn eerste stop was Parc Saint-Paul. Blikvangers van het park zijn de Wild Train, Wood Express en de mooi gethematiseerde Dino Disk’O. Tot slot bracht hij nog een bezoekje aan de leeuwenshow van het park. Hij bracht volgend fotoverslag mee.

November, dat betekent Halloween. En wat is er leuker dan Halloween vieren in een pretpark waar je nog nooit bent geweest. Themeparkfreak Timothy trok tijdens deze periode naar het Franse Parc Saint-Paul. Het halloweengebeuren is hier een echt familiaal gebeuren, er werd dus heel wat moeite gestoken in prachtige halloweenversiering, dit alles overgoten met een vleugje donkere humor. In Parc Saint-Paul maakte Timothy kennis met de zeer fijne, maar intense first drop van de dichtstbijzijnde Pax achtbaan uit onze streken, namelijk Le Wild Train. Verder deed hij ook verschillende ritjes op Wood Express, de woodie van het park. Uiteraard vergat hij ook de andere achtbanen niet. Noemenswaardig was ook de Pax Wild Mouse genaamd Formule 1. Een achtbaan waarbij enkele bochten langs de buitenkant zijn gebankt en waarbij de karretjes de vorm hebben van een forumule 1 wagen. Griezelen deed hij in Le Chateau Hanté.

Het Franse attractiepark Parc Saint-Paul ligt op een boogscheut van Beauvais, of zo’n 70 kilometer van Parijs. Het pretpark bestaat al sinds 1983 en er staan maar liefst zeven achtbanen uit verschillende formaten en kleuren. De jongste achtbaan opende in 2018 en is een houten achtbaan, genaamd Wood Express. Deze komt bovendien uit de stallen van The Gravity Group. Een andere blikvanger is ongetwijfeld de Wild Train. Deze achtbaan werd gebouwd door de Russische fabrikant Pax Company. Herbeleef met ons deze dag aan de hand van onderstaande foto’s.

Wie dit jaar Parc Saint Paul bezocht heeft, maakte ongetwijfeld een ritje op de gloednieuwe houten achtbaan Wood Express. Deze nieuwe aanwinst werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Gravity Group en bevat, ondanks haar geringe hoogte, een pak airtime. Maar dit is natuurlijk niet de enige achtbaan die in het park te vinden is. Het park heeft namelijk ook twee achtbanen van de Russische bouwer Pax, Jammer genoeg was Wild Train tijdelijk gesloten wegens aanpassingen aan de trein. Maar gelukkig was Formule1 wel geopend, een Wilde Muis achtbaan met bochten die naar buiten gebanked zijn, een speciale ervaring. Voor de allerkleinsten heeft het park twee achtbanen in de aanbieding, namelijk: La Pomme, een Big Apple Coaster en Mini Mouse Cartoon, een Wilde muis achtbaan maar dan in mini formaat. Met Souris Verte kan men ook rondjes spinnen in de achtbaan en voor een familiale ervaring staat de Vekoma achtbaan Aérotrain in.

Parc Saint Paul is een pretpark gelegen in Frankrijk dat dit jaar in de kijker kwam te staan door de bouw van de houten achtbaan Wood Express. Deze achtbaan werd gebouwd door de Amerikaanse Gravity Group. Maar dit is slechts een van de achtbanen in het park. Verder heeft men hier twee baantjes van het Russische bedrijf Pax met Formule 1 en Wild Train. Voor de allerkleinsten zijn er de mini muis achtbaan Mini-Mouse Cartoon en de Big Apple Coaster La Pomme. Themeparkfreaks Michael en Greet bezochten het park en maakten heel wat foto’s.

De Themeparkfreaks trokken naar Parc Saint Paul, een park gelegen in Frankrijk. Het park staat vol geweldig leuke attracties in een ‘fout’ jasje, wie houdt van een kermissfeertje in een park is hier zeker op het juiste adres. Je kan er uren genieten van de achtbanen in het park, enkele toppers daar zijn ongetwijfeld de Wild Train en Formule 1, beide gebouwd door de Russische bouwer Pax, die ondertussen niet langer achtbanen bouwt. Dit jaar opende in het park nog een nieuwe achtbaan, Aérotrain werd overgekocht van het Portugese park Funcenter. Deze achtbaan werd in 1997 gebouwd door Vekoma. Themeparkfreak Bert maakt heel wat leuke foto’s.

Parc Saint Paul is een gezellig Frans park dat heel wat attracties aanbied. De meeste hiervan zijn kermis exemplaren, maar kregen een leuk, fout thema mee. Onder die attracties vinden we enkele achtbanen terug als Wild Train en Formula 1, twee baantjes van Pax. Voor de kleinsten is de Family Coaster, ene Big Apple en Mini Mouse Cartoon, eentje van Zamperla. Van Zamperla staat er nog een Spinning wilde muis in het park.