Foto’s: Parc du Petit Prince

  • Parc Le Petit Prince

Parc du Petit Prince is een klein pretparkje rond De Kleine Prins in Frankrijk, niet zo ver van de Duitse grens. Het park opende haar deuren in 2014 en bouwde haar eerste rollercoaster in 2017. Twee jaar later opende een tweede achtbaan met Pierre de Tonnerre, een achtbaan met draaiende karretjes van Reverchon. Naast de achtbaan zijn vooral de wildwaterbaan, die leuk gethematiseerd is naar een vliegtuigcrash en de 2 gigantische helium ballonnen die de bezoekers meenemen naar een hoogte van maar liefst 150 meter, de belangrijkste attracties van het park.

Het Franse Parc du Petit Prince bevindt zich op een twintigtal kilometer van Mulhouse en Colmar. Al vanop de autosnelweg kan je de skyline van het park herkennen. Enkele gigantische ballonnen en de L’aérobar du Buveur zijn de absolute blikvangers van het park. Sinds 20 juli 2019 herbergt het park ook een nieuwe achtbaan, namelijk Pierre de Tonnerre. Het gaat over een Junior Spinning Coaster van de constructeur Reverchon. De achtbaan staat volledig in het teken van de asteroïde die op 7 november 1492 op de huidige locatie van het park neerstortte . De mensen in de 15e eeuw noemden het een 'donderrots', vanwege de hoeveelheid lawaai en bliksem waarmee het gepaard ging tijdens het neerstorten. Dit voorval staat bekend als het eerste gedocumenteerde geval van een buitenaards object dat op aarde neerstortte en ook gedocumenteerd werd. De asteroïde wordt nu bewaard in het stadhuis van de stad Ensisheim, dicht bij het park. Tegelijkertijd is het asteroïde-thema ook een verwijzing naar de asteroïde B612, de thuisplaneet van 'Le Petit Prince'. De achtbaan telt vijf gondels waar telkens twee personen in kunnen plaatsnemen. Ze heten respectievelijk King, Vaniteux, Lamplighter, Businessman en Geographer.

Het pretparkseizoen afsluiten deden we dit jaar in Frankrijk, in een vrij jong parkje dat opgebouwd werd rond het bekende boek de Kleine Prins. Parc Le Petit Prince opende in 2014. Het park is zo gebouwd dat alles rond een krater te vinden is, een krater die volgens het verhaal gemaakt werd door een asteroïde inslag. Het park bezit voornamelijk attracties die te maken hebben met films, zo is er een shooter, filmtunnel, cinema en andere. Fysieke attracties zijn er nog niet zo talrijk, maar de twee heliumballonnen die je meenemen tot een hoogte van 150 meter zijn bijzonder te noemen. In het park kan je sinds 2017 ook de achtbaan Serpent vinden, welke gebouwd werd door Zierer.