Foto’s Parc Du Bocasse

Themeparkfreaks Lies, Hannelore, Dimitri en Gregory zijn op paasmaandag naar Parc du Bocasse geweest. Dit bescheiden park kan je vinden in de Franse provincie Normandië en heeft enkele leuke achtbanen in de aanbieding. Zo is er een leuke suspended family coaster van Vekoma te vinden en zijn er enkele kleinere achtbaantjes te vinden. Ook de wildwaterbaan met dino’s zorgt voor een leuke ervaring. Wie overigens fan was van Meli Park, kan hier darkride vinden rond bijen. Gregory nam enkele leuke foto’s van het park.

Op 1 juli 2021 opende het Franse Parc du Bocasse de nieuwe achtbaan Orochi. Hoog tijd dat Themeparkfreaks Bob en Benjamin deze gingen uittesten. Orochi bleek een bijzonder pittig en leuk baantje te zijn, maar ook de rest van het park vinden wij best gezellig en leuk. Dit park lijkt uit twee delen te bestaan, het eerste is gelegen aan de parking en staat in een dinosaurus-thema. Hier vind je behalve Orochi ook nog de Spinning Coaster Jurassic Twister en een Log Flume. Voor de rest van het park moet je via een brug naar de andere kant van een openbare weg. In dat “oudere” gedeelte kan je de meeste attracties vinden. Hoogtepunt hier is zonder twijfel de Soquet achtbaan Fort d'Odin, die sinds enkele jaren een Viking-thema kreeg. Je kunt hier ook nog twee kleine baantje vinden met Gonzales en Pirate’s Coaster. Een andere must-do is de darkride Apiland. Hier treed je binnen in een bijennest en zie je hoe deze beestjes, als in een fabriek honing maken.

Parc du Bocasse is een familiepretpark gelegen in de Franse streek Normandië. Het pretpark werd geopend in 1967, maar groeide vooral de laatste jaren uit van een kleinschalig pretparkje naar een groter familiepark. Mijn laatste bezoekje aan het park dateerde van 2015 en ondertussen is er heel wat veranderd. Het was dus hoog tijd om het park nog eens opnieuw te bezoeken. De grootste reden om Parc du Bocasse te bezoeken, was natuurlijk de pas geopende Suspended Family Coaster met de naam Orochi, die gebouwd werd door Vekoma. Qua lay-out is deze een kloon van Orkanen in Fårup Sommerland en Dragon Roller Coaster in Energylandia. Maar aangezien dit een zeer leuk achtbaan model is en het thema volledig anders is uitgewerkt, moesten we natuurlijk ook deze achtbaan uittesten. Orochi is gelegen in het nieuwe parkgedeelte, waar ook de achtbaan Jurassic Twister (2015) gelegen is en de boomstammetjes Splash-O-saure (2017). Deze drie grote attracties zijn volledig in een dinojasje gestopt. In 2004 werd de achtbaan Train de Mine door Soquet gebouwd. In 2018 werd deze in een compleet nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot Fort d'Odin. Het resultaat is mooi en de achtbaan was bijna onherkenbaar geworden sinds ons vorig bezoek. Ook nog nieuw voor ons was de Pirate’s Coaster die in 2019 gebouwd werd door Preston & Barbieri. Verder werd er in het kindergebied nog een aantal andere nieuwe attracties geplaatst en sommige oudere attracties verwijderd. Zo was een zeer kleine rodelbaan, die achteraan het park stond, verdwenen.

Afgelopen zomer trok Themeparkfreak Tim in zijn eentje erop uit voor een weekendje Noord-Frankrijk. Op dag twee van zijn trip bracht hij een bezoekje Parc du Bocasse. Daar wachtte hem een mooi decoreerde Soquet-achtbaan met de naam Fort d’Odin en drie andere achtbanen waaronder de Wilde Muis Jurrassic Twister. Geniet mee van het fotoverslag.

Themeparkfreaks Timothy & Benjamin bezochten onlangs het Franse Parc du Bocasse. Hier maakten ze heel wat ritjes op de verniewde achtbaan Fort d'Odin. Deze attractie is aangekleed in een prachtig vikingthema. Ze waren ook best onder de indruk van de dinozone, waar de achtbaan Jurrasic Twister en de log flume Splash-saure gelegen zijn. Apiland, de darkride van het park mocht uiteraard niet ontbreken op hun to-do lijstje. Deze doet superhard denken aan Apirama, een gelijkaardige darkride destijds in het Belgische Meli Park.

Parc du Bocasse is een Frans themapark in Le Bocasse (Normandië) en ligt op een steenworp van de stad Rouen. De mascottes van het park zijn twee bijen, genaamd Buzzy en Apicouette. Het park kent verschillende themazones zoals The Pirate Bay, Farmer Adventure, Jurassic Zone en Cartoon Land. In het park vinden we vier achtbanen terug. De meest opmerkelijke achtbaan is de flink gethematiseerde Fort d'Odin, een Soquet die volledig in het teken staat van Noorse mythologie. In 2021 zal Parc Du Bocasse een nieuwe achtbaan openen. Wat voor een achtbaan dat precies zal worden is nog niet bekend.

Afgelopen zomer trok Themeparkfreak Dries naar het Franse pretpark Parc du Bocasse. Dit park bood op dat ogenblik vier achtbanen aan, maar zal in 2021 een vijfde openen. De grootste achtbaan van het park kreeg zopas een volledig nieuw kleedje aan. Fort d'Odin is een achtbaan gebouwd door Soquet en werd in een Viking thema gestopt. Voor de jongere bezoekers biedt het park Gonzales en Pirate’s Coaster aan. Iets wilder gaat het er aan toe op de Spinning Wild Mouse Jurassic Twister.

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken tijdens hun zomerverlof voor een dagje naar het Franse parkje Parc Du Bocasse. Dit park heeft als mascottes bijtjes, waarover men in het park ook een darkride kan vinden. Het park opende recentelijk vier nieuwe attracties, nadat ze de afgelopen jaren al uitbreidden met een nieuwe dino themagebied. In dit themagebied vinden we een log flume en de achtbaan Jurassic Twister. Behalve deze Spinning Coaster, vind je in het park nog de familie achtbaan Gonzales en de grootste achtbaan Train de Mine.

Themeparkfreaks Michael en Greet brachten onlangs een bezoekje aan het Franse Parc Du Bocasse, een park dat de laatste jaren heel hard is beginnen investeren. Vorig jaar opende een nieuwe Dino zone, maat daarin meerdere attracties, waaronder de achtbaan Jurassic Twister. Dit jaar opende het park in die zone nog Splash – O- Saur, een log flume. Ook rijdt de achtbaan Train de La Mine haar rondjes in het park en de kinderachtbaan Gonzales. In de Darkride Apiland, maak je een ritje doorheen een bijenkorf, om uiteindelijk de koningin te ontmoeten.