Foto’s: Parc de la Vallée

Parc de la Vallée is een regionaal pretparkje in Massais. Wie vroeger al eens Nigloland bezocht heeft, zal heel wat attracties herkennen. Onder andere de Schwarzkopf achtbaan Bobsleigh verhuisde van Nigloland naar Parc de la Vallée en hetzelfde geldt voor de Big Apple Magic Pomme. Er is ook nog een derde achtbaan met de Grand Canyon. Een achtbaan dat lijkt op een Butterfly gebouwd door Togo. Ook een Turbo Bob attractie is in het park te vinden. Dit is een soort plastieken rodelbaan met gesloten karretjes. Andere attracties in het park zijn onder andere een Nautic Jet, glijbanen, een paarden carrousel, tractor rondritje en een schommelschip.

In het Franse Massais kan je het pretpark Parc de la Vallée vinden. Dit nog relatief jonge pretpark breidt de laatste jaren telkens haar attractieaanbod uit, waardoor je er nu al drie achtbanen kan vinden. Twee van die banen werden overgekocht van een ander Frans pretpark, namelijk Nigloland. De grootste achtbaan is Bobsleigh, een zogenaamde City Jet, gebouwd door Schwarzkopf. De tweede achtbaan is een Big Apple coaster met de naam Magic Pomme. Een derde achtbaan is een beetje speciaal, het gaat om een kleine shuttle coaster, gebouwd door het Japanse bedrijf Togo.

In het Franse Parc de la Vallée kunnen bezoekers plaatsnemen in drie verschillende achtbanen. Twee van deze attracties, de Bobsleigh en de Magic Pomme, zijn zelfs afkomstig van het Franse pretpark Nigloland. De derde achtbaan is best bijzonder te noemen. Deze achtbaan gaat door het leven als Grand Canyon en werd gebouwd door het Japanse bedrijf Togo. Eigenlijk gaat het hier over niet veel meer dan een uit de kluiten gewassen Butterfly.