Foto’s Pairi Daiza

  • Pairi Daiza

Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie bezochten onlangs een van de mooiste dierenparken, of misschien het allermooiste dierenpark van Europa. In Pairi Daiza kom je werkelijk ogen te kort. Behalve de dieren investeert het park enorm veel in aankleding en sfeer. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een enorme nieuwe ingang. Wie Pairi Daiza zegt, denkt meteen ook aan de panda’s die er leven en de grote olifantenkudde, of zelfs de orang-oetans en gorilla’s. Om alle dieren hier op te sommen is onmogelijk, ontdek ze liever in het bijhorende fotoalbum.

Aangezien de pretparken nog niet open waren maar het toch prachtig weer was, besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore een bezoekje te brengen aan Pairi Daiza. Wie denkt aan Pairi Daiza denkt uiteraard direct aan de reuzenpanda’s uit China. Deze prachtige dieren worden uitgeleend door China aan het park voor een periode van 15 jaar. Wie geen fan is van deze schattige beren kan terecht in de andere delen van het park. Zo kun je ook enkele delen van de wereld ontdekken zoals Afrika met natuurlijk Afrikaanse dieren zoals leeuwen en olifanten. Wie het graag wat kouder heeft kan naar “The Land of Cold” gaan en een bezoekje brengen aan de ijsberen. In “The Last Frontier” breng je dan weer een bezoekje aan de “gewone” beren en wolven. Deze prachtige themagebieden zijn tevens afgewerkt met geweldige architectuur en een kleurrijk laagje bloemen. Geniet mee van dit prachtige park met enkele mooie foto’s

Vol spanning wachten we het nieuwe seizoen af. Tijdens deze stille wintermaanden moeten we het doen met een terugblik op afgelopen zomer. In augustus trok ik voor de allereerste keer naar Pairi Daiza. Mits dat de beste dierentuin van Europa in ons land ligt, werd het dringend tijd dat ik eens ging kennismaken met gebieden als The Kingdom of Ganesha, The Land of the Cold en Cambron-by-the-Sea. Uiteraard mocht een bezoekje aan de panda’s niet ontbreken. Persoonlijk ben ik veel meer fan van de rode variant.

Vakantie in eigen land, want de geplande vakantie kon niet doorgaan. Gelukkig biedt België met Pairi Daiza wel de beste dierentuin van de Europa aan. Tijd voor een bezoekje met het gezin. En dit park is gewoon prachtig, een andere wereld. Zoveel om te zien, misschien zelf wel te veel om te zien. In dit park heb je het gevoel dat je bij elke bezoek iets nieuws kunt ontdekken, zoveel verborgen plekjes, zoveel leuke investeringen. Geniet vooral mee van onze mooie foto's.

Themeparkfreaks Timothy & Benjamin trokken onlangs naar het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Hier aanschouwden ze hoe de kleine pandatweeling hun allereerste stapjes zetten doorheen het grote pandaverblijf in het bijzijn van het grote publiek. Het was ook de eerste dag van het grote winterevenement van Pairi Daiza. Schaatsen kon men op de grootste drijvende schaatsbaan van Europa. Verder was er in het park heel wat sfeervolle kerstversiering te vinden en waren er enkele bijzondere lichtspektakels te bewonderen. Uiteraard gingen ze ook eens een kijkje nemen in het nieuwe themagebied: La terre du Froid, waar wasberen, bizons, Siberische tijgers en rendieren de plak zwaaien.

Themeparkfreaks Timothy, Tristan en Han trokken onlangs naar het Belgische park Pairi Daiza. Hier vond Les Estivales plaats. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers tijdens de avond genieten van een tiental verschillende optredens, gaande van Jazz & Afrikaanse muziek, tot Rock, lounge en pop muziek. Leuk detail is dat het park geopend is tot 23u. Een wandeling in het donker doorheen dit unieke dierenpark is toch weer eens een hele andere belevenis. Het gezelschap ging ook eens op verkenning door de nieuwe zone genaamd The last Frontier. Hier namen wolven, elanden, beren, bevers & tal van andere dieren hun intrek. Nieuw is ook het grote hotel en enkele bungalows.

Op 11 mei van 1994 opende Paradisio voor het eerst haar deuren. Nadien is de naam herdoopt tot Pairi Daiza. In 2018 en 2019 nog uitgeroepen tot beste dierentuin van Europa. Het park blijft echter niet bij de pakken zitten en opent op 22 juni Pairi Daiza Resort. Je gaat er kunnen slapen in een gans nieuw gebied dat The Last Frontier zal gaan heten. Er zullen 4 hotel formules zijn. Ten eerste het hotel dat de naam Padding Bear krijgt, inclusief vier Padding Bear Suites. Vervolgens is er de houten Native Village. Deze bestaat uit 10 huisjes waar je met maximum 6 volwassen en 2 kinderen kan slapen. Tot slot is er ook nog de Full Moon Lodges. Ook deze heeft 10 lodges gekregen waar je met maximum 6 personen en 1 kind kan slapen. In het totaal zijn er 50 logies met een totale capaciteit van 250 personen per nacht. Er is een aparte ingang los van het park met een parking voor 200 auto's. Prijzen beginnen vanaf 359 euro voor 2 personen in het hotel tot 773 euro voor 2 personen en 2 kinderen in de Full Moon Lodges. In die prijs zit ook het ontbijt en het avondmaal en één uur vroeger toegang tot het park. Nadat het park sluit kunnen de overnachters in het nieuw gedeelte blijven genieten van beren, wolven, herten, bevers en zeeleeuwen. Alle logies kijken uit op de dieren, ook alle hotelkamers. Zo kan je bijvoorbeeld in je bad zitten in de Logde Full Moon en plots een beer of wolf voor je raam zien staan.

Pairi Daiza is één van de grootste en mooiste dierentuinen van de Benelux (en daarbuiten). Ook dit jaar pakt het park uit met heel wat nieuwigheden waaronder hun eerste verblijfsmogelijkheden. Met meer dan 7000 dieren van 600 verschillende diersoorten in het aanbod en mede door hun doorgedreven thematisatie is dit een populaire uitstap waarbij je op één dag een wereldreis kan maken. Themeparkfreaks Greet en Michael brachten onlangs een bezoek aan deze dierentuin en brachten onderstaande foto’s mee.

Onlangs bezochten Themeparkfreaks Bob en Benny Pairi Daiza, waar ze voorgesteld werden aan een ambitieus project om de Spix Ara opnieuw in het wild uit te zetten. Deze vogel was volledig uitgestorven in het wild en was enkel nog maar te bezichtigen in een dierentuin in Singapore. Na het persmoment trokken we doorheen het park om de vele nieuwigheden te ontdekken. Zo kwamen er heel wat nieuwe dierensoorten naar het park, waaronder: vogels (kolibries, neushoornvogels, zilverneushoornvogel, grote Beo’s), knaagdieren (chinchilla’s), reuzenvleermuizen, de dwergzijdeaapjes, de aldabra-reuzenschildpadden, de nevelpanter en enkele tientallen andere dierensoorten.

Pairi Daiza opende de deuren voor het eerst in 1994. Dit jaar zal het park dus haar 25ste seizoen ingaan. In die 25 seizoenen is de tuin veel groter geworden en huisvest men nu fauna en flora van over de hele wereld. Er zijn ondertussen meer dan 7.000 dieren van 600 verschillende diersoorten op een domein van 65 hectare terug te vinden. Themeparkfreaks Tristan trok naar het dierenpark en ontdekte er de vele dieren als de olifanten, neushoorns, nijlpaarden, gorilla’s, panda’s en zo veel meer.

Themeparkfreak Maarten trok met zijn gezin en enkel van zijn collega’s naar het prachtige Pairi Diaza. Voor hem is dit de mooiste dierentuin van de Benelux en dus een ware lust voor het oog. Dat je er mooie foto’s kan maken van de diverse dieren en gebouwen is dan ook niet zo raar. Pandaberen, gorilla’s, olifanten, vleermuizen, wombats. Het park biedt zeer veel verschillende en tal van unieke dieren aan. Geniet dus vooral met ons mee van al deze pracht en praal.

Dat er onlangs een babypanda geboren werd in Pairi Daiza, dat is ongetwijfeld niemand ontgaan. Themeparkfreak Bob trok naar het park en ontdekte er de kleine telg. Verder kwamen dit jaar twee vulkanen tot leven in het park, waarin de gorilla’s hun intrek namen. Ook in Terre Du Froid opende er een nieuw restaurant. Ook nieuw voor de jaar zijn de Orang-Oetans. Alsof dat nog niet genoeg nieuwigheden zijn, werd er ook nog een neushoorn geboren, namen drie koala’s hun intrek in het park en landde er een heus watervliegtuig.

Pairi Daiza opende de grootste tempel die ooit in het park werd gebouwd: de Tijgertempel. Deze verschillende gebouwen, die een eerbetoon zijn aan Cambodja, werden geïnspireerd op de Khmer en bieden de bezoekers de mogelijkheid om onze nieuwste bewoners – de nevelpanters – te bewonderen. Ook onze witte tijgers (Bengaalse tijgers) en twee luipaarden zijn hier te zien. Deze tempels (veel meer dan enkel een dierenverblijf) hebben een oppervlakte van 2.800 m². Speciaal voor de opening van deze tempel nodigde Pairi Daiza de pers uit, om de prachtige tempel te aanschouwen. Natuurlijk werd de pers ook voorgesteld aan het babyolifantje dat onlangs geboren werd. De Themeparkfreaks waren er bij en brachten heel wat foto’s mee.

Pairi Daiza is gelegen te Brugelette. In het park doorwandel je meerdere werelddelen, elk met hun eigen, prachtige aankleding en de diersoorten die er wonen. Het dierenpark is gelegen op een domein dat vroeger bewoond werd door de cisterciënzer monniken van de Abdij van Cambron. Met slechts enkele stappen verandert u van continent en zal u bijna 5000 dieren kunnen bekijken, waaronder de meest symbolische van onze planeet: u kruist wandelende olifanten, voedt de giraffen, aait de lemuren, observeert de jachtluipaarden, leeuwen, zeeleeuwen, en bewondert de kleurrijke vlucht van de ara’s. Onze reporter Timothy trok naar het park en bracht heel wat leuke foto’s mee.

Pairi Daiza is de grooste dierentuin van ons land. Deze dierentuin viel al meermaals in de prijzen.