Foto’s Movieland Park

Movieland Park is een pretpark met een compleet atypisch attractieaanbod. Ondanks dat het park misschien niet zo spannend er uit ziet wanneer je op de website surft, is het een must-do pretpark voor iedere pretparkfanaat. Daarnaast valt het pretpark perfect te combineren met het naastgelegen waterpark Caneva World en kan je ook een van de verschillende thema restaurants gaan eten. Movieland Park bevat zelf slechts twee achtbanen, de eerste is de kleine Go Gator achtbaan Bront'O'Ring, de tweede is de Inverted Boomerang Coaster van Vekoma met de naam Diabolik. Maar dit pretpark bezoek je niet voor de achtbanen, maar wel voor haar unieke en onvergetelijke attracties. Dit zijn onder andere de jetskiboten Kit Superjet, de jeep rondtoer Magma 2 en de duikboot U-571 die echt niet te missen zijn. Er zijn ook iets klassiekere attracties met onder andere de vrijevaltoren Space Mission Orbit, het steengoede spookhuis Holmes Hotel en de boomstammetjes Troncosalirlis. Andere niet alledaagse attracties zijn Pangea waar je zelf mag rondrijden met een jeep en Hollywood Tower, de eerste generatie Intamin vrijevaltoren.

Tijdens een rondreis door Italië bezochten Themeparkfreaks Benjamin, Jasper, Lennert en Nathan het unieke pretpark Movieland. Het park biedt tal van geweldige attracties als Magma 2.1, Kitt SuperJet, Pangea en U-571. Elke attractie is enorm goed uitgewerkt en past perfect in het thema van het park. Movieland is dan ook één van de meest unieke pretparken die ik al mocht bezoeken. Ontdek hieronder ons fotoalbum.

Themeparkfreak Dries bezocht het Italiaanse Movieland Park. Dit park staat volledig in het teken van Hollywood en de bekende films. Je kan hier attracties vinden als de rondrit Magma Tour, die je meeneemt op een spectaculaire rit langsheen speciale effecten. Ook de attractie Kit Jet zorgt voor de nodige spanning. Hier neem je plaats in een speedboot. Ook de darkride U-571 maakt veel indruk. In deze kletsnatte simulator word je letterlijk ondergedompeld in de wereld van mariniers aan boord van een heuse duikboot. Waaghalzen kunnen ook plaatsnemen in Hollywood Tower Hotel. Deze vrijevaltoren is er eentje van de eerste generatie en zeer bijzonder. Voor sensatie zorgt ook de Suspended Boomerang Coaster Diabolika. Jammer genoeg sloot het park dit jaar haar thrillride TR-Machine en de Schwarzkopf achtbaan Brontojet. Gelukkig werd een nieuwe ruimtevaartzone geopend, met daarin een Shot Drop-toren en een simulator.

Tristan, Timothy & Han bezochten gingen onlangs op verkenning doorheen de wereld van de film. Dit deden ze in het Italiaanse Movieland Park. Dit park maakt onderdeel uit van Caneva World, dat ook een groot waterpretpark vol glijbanen huisvest. Beleving staat in dit park centraal. Je kan hier 7 verschillende shows bezichtigen zoals de actievolle John Rambo Show of het iets mysterieuze Sweet Nightmare, waar legendes zoals Dracula & the Phantom of the Operah tot leven komen. Een totaal beleving is ook de attractie U-571. In deze kletsnatte simulator wordt je letterlijk ondergedompeld in de wereld van Mariniers aan boord van een heuse duikboot. Thrill vind je dan weer op attractie zoals de inverted boomerang Diabolik & de Free Fall attractie genaamd Hollywood Tower Hotel. Neem zeker ook eens een kijkje bij de gloednieuwe attractie Pangea, krijg achter het stuur van een 4*4 en ga op ontdekking in een woud vol dinosaurussen.

In het zonnige italie, nabij het Gardameer, ligt het Movieland Park. Dit eerder bescheiden park is een ware parel voor de pretparkfan. In het park staat elke attractie in het teken van een film en biedt de bezoeker een geweldig leuke first generation vrije val attractie aan, zeer uniek in Europa. Met de achtbaan ‘Diabolik’ opende men een attractie die de nodige thrill biedt, maar ook aan de kinderen werd gedacht met een ‘Flinstones zone’.

Movieland Park is gelegen in het zonnige Italië vlak bij het Gardameer. Het park staat volledig in het teken van de film. Met attracties als Magma, U 571 en vele anderen is dit een toppertje.