Foto’s Mont Mosan

Themeparkfreak Maarten ging op vakantie in België, want de geplande vakantie naar Duitsland kon weer niet doorgaan. Omdat het toch al 2 jaar geleden was , stond een bezoek aan het kinderpark Mont Mosan nog eens op de planning. En ideaal dagje uit voor kindjes. En ze zitten niet stil in het park, de volledige tribune van de zeeleeuwen show werd vernieuwt en overdekt.

Naast een week aan de kust trok TPF Maarten en zijn gezin ook richting de Belgische Ardennen, Meer bepaalt naar het stadje Huy. Vorig jaar was dit park nog vrij onbekend, maar door de komst van een achtbaan stond ze plots op de kaart van vele pretparkfans. Spijtig genoeg is de achtbaan nu verdwenen en staat er in de plek een schommelboot. Ook zijn er tal van speeltoestellen en fitnesstoestellen verschenen doorheen het park. Hoogtepunt blijft nog altijd de zeeleeuwen show. Voor kinderen is dit zeker een uitstapje waard.

Tijdens een stralende zaterdag bezochten Themeparkfreaks Tim en Benjamin het kinderpretpark Mont Mosan in de Belgische Ardennen. In dit park kunnen kinderen, maar ook Themeparkfreaks of andere liefhebbers, zich uitleven op verscheidene attracties, waaronder één achtbaan. Naast een attractiepark is Mont Mosan ook een dierenpark. Er is een kinderboerderij met geitjes en pony’s, maar ook een heuse zeeleeuwenshow die bezoekers kunnen aanschouwen. Naast echte dieren kunnen bezoekers ook plaatjes maken van uit de kluiten gewassen dinosaurussen. Deze laatste “dieren” zijn uiteraard animatronics, maar van een zeer hoge kwaliteit.

Al jarenlang ga ik samen met mijn gezin op vakantie naar Huy, maar tot vorig jaar had ik nog nooit van Mont Mosan gehoord. Nu er een achtbaan staat, en ik van het bestaan van het park afweet, werd het hoog tijd voor een bezoek met de kids. Bij aankomst bleek de nieuwe Dino-zone geopend te zijn voor het publiek. Deze zone werd zeer mooi uitgewerkt. Als ze dit niveau doortrekken naar de rest van het park, dan zal Mont Mosan ooit op de kaart komen te staan naast andere kinderparken als Megaspeelstad en Plopsa Indoor Hasselt. Geniet mee van de foto's.

Toen we ontdekten dat België een achtbaan rijker geworden was, waarover amper iemand gehoord had in pretparkwereld, planden we onmiddellijk een tripje naar dit park. In het park werden voor dit seizoen negen nieuwe attracties geplaatst, opgekocht van een Chinees pretpark. Hieronder zat de achtbaan Chenille. Deze werd gebouwd door een Chinese bouwer, wat vrij uniek is hier in België. Het park hanteert een toegangsprijs van 8 euro, wie een attractie wil berijden kan een ticketje kopen aan twee voor een ritje, of een stempel waarmee je onbeperkt attracties kan doen aan 8 euro. Behalve de attracties kan je in het park ook dieren ontdekken en een zeeleeuwenshow.