Foto’s Mirabilandia

  • Mirabilandia

Mirabilandia is een van de grootste pretparken in Italië met een zeer fijn rollercoasteraanbod. Gasten kunnen hier genieten van de B&M Inverted Coaster Katun, de Intamin Launch Coaster iSpeed of de Intamin Water Coaster Divertical. Naast deze drie toppers opende in 2019 de dubbele achtbaan Desmo Race, twee Spike Coasters van Maurer Rides waarbij de bezoekers zelf de snelheid kunnen bepalen. Andere achtbanen vinden we er nog met de Möbius coaster Master Thai, de powered coaster Rexplorer, de wilde muis achtbaan Gold Digger en de kinderachtbaan Leprotto Express. Het park heeft ook verschillende leuke waterattracties. Naast Divertical zijn er ook boomstammetjes, een rapid river, waterglijbanen, een zeer natte splash battle en de gigantische heerlijk natte spil water El Dorado Falls. Van uit het reuzenrad kan je dan weer mooie foto’s van het park maken!

Themeparkfreak Dries hield afgelopen zomer tijdens zijn Italiaanse trip ook halt bij Mirabilandia, een van de grote parken van dit land. Een van de blikvangers daar is de B&M achtbaan Katun, die een behoorlijk pittige rit weggeeft. Andere blikvangers komen uit de stal van Intamin. iSpeed is een gelanceerde achtbaan, Divertical is een Water Coaster met een bijzonere verticale lift. In 2019 opende het Ducati-themagebied, met daarin de dubbele racing Coaster Desmo Race, die door technische storingen meer dan regelmatig er de brui aan geeft en zo goed als heel 2020 buiten werking was.

Tijdens een rondreis door Italië bezochten Themeparkfreaks Benjamin, Jasper, Lennert en Nathan het pretpark Mirabilandia. Het is één van de grootste pretparken van Italië en is de thuis van onder andere Katun en iSpeed, twee achtbanen van wereldklasse. Het park heeft verder een uitgebreid aanbod aan familie- en waterattracties, alsook het grootste pretparkreuzenrad van Europa. Ontdek nog meer over het park in onderstaand fotoalbum.

Themeparkfreaks Tristan en Han brachten een bezoekje aan het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Tot hun ontgoocheling was de nieuwe duellerende achtbaan Desmo Race nog niet geopend, maar het park biedt gelukkig nog heel wat andere kleppers van achtbanen aan. Denk daarbij maar de hangende B&M achtbaan Katun, die tot één van de beste in haar soort gerekend wordt. Ook Intamin zette twee kanjers neer in het park, bij ISpeed wordt je aan hoge snelheid gelanceerd en bij Divertical beleef je een kletsnatte rit.

Als je het woord ‘Parques Reunidos’ hoort dan denk je vast aan parken als Bobbejaanland (BE) of Slagharen (NL). Misschien moet je voortaan dan ook maar eens aan het pretpark Mirabilandia denken. Mirabilandia is het op één na grootste pretpark van Italië. We vinden er eveneens het op één na grootste reuzenrad van Europa terug (90m). De andere pareltjes die in dit park staan zijn een Inverted Coaster van B&M (Katun), een gelanceerde stalen achtbaan van Intamin (iSpeed) en een Water Coaster van formaat (Divertical).

Themeparkfreaks Timothy & Kasia brachten een bezoekje aan het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Dit park telt enkele kleppers van achtbanen; denk maar aan Katun (B&M Inverted Coaster), Divertical (Watercoaster) of ISpeed (Gelanceerde achtbaan). Maar ook de allerkleinsten vinden hier hun gading met de themazones Dinoland & Bimbopoli. Naast enkele shows biedt het park de bezoekers ook heel wat waterattracties zoals Rio Bravo (Rapid) of El Dorado Falls (Shoot-The-Chute attractie). Tijdens de zomerperiode kan je zelfs genieten van een heus waterpretpark, genaamd Mirabilandia Beach. Een prachtig uitzicht over het gehele park krijg je dan weer vanuit het gigantische reuzerad. Dit park is een absolute aanrader tijdens een trip doorheen het Italiaanse landschap.

Mirabilandia is gelegen in de Italiaanse stad Ravenna. Het park behoort tot de Spaanse groep Parques Reunidos, waar ook Bobbejaanland, Movie Park en Slagharen toe behoren. Het park is één van de grootste van Italië, de blikvangers in het park zijn ongetwijfeld Katun een hangende achtbaan van B&M, ISpeed een gelanceerde achtbaan van Intamin en Divertical een watercoaster van Intamin. Het park heeft een zeer uitgebreide collectie aan attracties voor jong en oud. Waterratten kunnen terecht in de leuke waterattracties, maar ook in Mirabeach, een waterpark gelegen in het pretpark. Voor dit waterpark dient wel een afzonderlijke toegangsprijs betaald te worden. Themeparkfreak Sam trok enkele weken geleden naar dit toppark en bracht mooie foto’s mee voor jullie.

Mirabilandia is gelegen in het zonnige Italië. In het park vinden we heel wat achtbanen terug, enkele toppers zijn ongetwijfeld Katun, een inverted coaster van B&M, ISpeerd, een gelanceerde achtbaan van Intamin en Divertical, de hoogste watercoaster, gebouwd door Intamin. Ook de stuntshow in dit park is er eentje om zeker niet te missen.