Foto’s: Majaland Kownaty

Aangezien Themeparkfreaks Bob en Benjamin op trip waren in Duitsland en in de omgeving waren van Berlijn besloten ze ook even de Poolse grens over te steken, waar een Plopsa-park gelegen is, namelijk Majaland Kownaty. Dit park bestaat uit een grote indoorhal met daarin tal van attracties als een vrijevaltorentje, de gekende kikkertjes en vliegende fietsen, een zweefmolen en voor ons vooral interessant de achtbaan Rollercoaster Wikingów. Dit park heeft ondertussen ook een behoorlijk outdoorgebied. Hier kan je als grootste attracties een Bloemenmolen ontdekken, een Skyfly attractie, met daarnaast een grote waterspeelplaats en een Viking dorp met Disk’O Coaster en Splash Battle. De voor ons leukste attractie van dit park, die een bezoekje meer dan de moeite waard maakt, is de houten achtbaan Wilkolak, Pools voor Weerwolf. Deze achtbaan werd gebouwd door Great Coasters International en is een gespiegelde kopie van de Houten achtbaan Heidi The Ride in Plopsaland De Panne.

Eind augustus besluiten Themeparkfreaks Gregory en Hannelore een bezoekje te brengen aan Majaland Kownaty. Dit is het Poolse pretpark uit de Plopsa-groep waardoor je er ook attracties kan vinden van Maya De Bij en Wickie The Viking. Het park heeft net zoals het zusterpark in De Panne, ook een Disk’O Coaster in Wickieland en er is ook een Maya de bij gebied met natuurlijk de Bloemenmolen. Verder vind je er ook een kloon van Heidi The Ride, zij het in spiegelbeeld. Hier is de houten achtbaan echter in een griezeliger thema gestoken, namelijk Weerwolven. Het park is voor een groot deel overdekt en heeft net zoals de Plopsa Indoor parken ook dezelfde achtbaan in het aanbod. Bekijk hieronder de foto’s van hun bezoek.

Majaland Kownaty opende haar deuren op 29 september 2018 en is daarmee voorlopig nog steeds het meest recente Plopsa-pretpark dat gebouwd werd. Er werd een soort Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden gebouwd, maar dan in het Poolse Kownaty. Hier staat de Rollercoaster Wikingów, een Zierer Force Two-achtbaan zoals we deze kennen van in het Belgische en Nederlandse indoor Plopsa-park. Ook de andere attracties in de indoorhal komen erg bekend voor! Maar meteen na de opening kondigde Plopsa aan verder te gaan investeren in Majaland Kownaty en in 2019, minder dan een jaar na opening, werd de houten achtbaan Wilkołak (in het Nederlands: Weerwolf), geopend. Dit is de enige houten achtbaan van Polen en een gespiegelde kloon van Heidi The Ride in Plopsaland De Panne. De theming is hier wel helemaal anders, met uiteraard een weerwolf-thema. Ook in 2020 werd er verder uitgebreid in de buitenzone, met onder andere een Splash Battle en een Zamperla Disc ‘O Coaster. Ook voor 2021 staan er alweer nieuwe uitbreidingen gepland in de buitenzones.

Het jongste Plopsa pretpark kan je in Polen vinden, meer bepaald in Kownaty. Het park heeft een groot indoorgebied, waar je attracties kan vinden in Maya, Wickie en Heide ontdekken. Ook het outdoorgebied bevat heel wat attracties, zoals een Bloememolen. Later dit jaar zal het park een houten achtbaan openen, gebouwd door Great Coasters International. Deze wordt eengespiegelde versie van Heidi The Ride in Plopsaland De Panne