Foto’s Lunapark Praha

Lunapark in Praag… Ja, hoe ga ik dit park omschrijven? Wel, het is eigenlijk een soort kermis die er heel het jaar blijft staan. Als je er langskomt, dan lijkt het wel alsof de attracties er al van in de oertijd staan en je vraagt je af of de exploitanten er nog wel bezoekers over de vloer krijgen. Coaster-Count leerde mij dat dit toch nog het geval zou zijn, dus begaven we ons ook maar naar dit park. Soms wordt de vaste kermis aangevuld met extra kermisattracties, en dan kan ik best geloven dat het er nog wel charmant kan zijn, maar op normale dagen staan er maar twee achtbanen. De eerste is een soort bayern curve en heeft de naam Jurassic Park gekregen. De tweede achtbaan is van het type zyklon / galaxi en heeft de naam Horská Dráha gekregen. Toen we bij deze achtbaan aankwamen was het even zoeken naar een operator. Niet veel later kwam deze aangewaggeld met in de ene hand een halve liter bier en in de andere hand een moersleutel. Zo kwam deze oudere man vanonder de attractie en dit in een vuil besmeurd werkpak. Het hielp ook niet echt dat de achtbaan van ongeveer 15 meter hoog eruitzag alsof deze elk moment in elkaar kon storten. Ik ga er geen doekjes om winden dat ik voor de eerste keer in mijn leven echt schrik had om in een achtbaan te stappen. Niet vanwege de snelheid of de intensiteit, maar gewoon simpelweg omdat ik echt schrik had voor mijn leven. Heel de lift hill lang zat ik met knikkende knieën in het karretje, hopende dat dit niet het allerlaatste ritje van mijn leven zou worden. Toen de first drop kwam, en ik het allerergste verwachtte, volgde tot mijn grootste verbazing een soepele rit en zelfs stiekem wel een aangename rollercoaster ervaring. Toch was ik enorm blij toen ik uit deze achtbaan kon stappen. Later besloot ik ook om nooit nog van mijn leven in een achtbaan te stappen als deze er zo slecht zou uitzien. Een paar maand later ontdekte ik ook dat de achtbaan al in 1973 gebouwd werd door S.D.C. en dat de achtbaan al dus meer dan veertig jaar oud was!

Lunapark Praha is gelegen in Praag, Tsjechië. Het park biedt enkele kermisattracties aan. In het park vind je twee achtbanen terug. Een Zyklon achtbaan van SDC genaamd Horská Dráha. Met Jurassic Park heeft men een zeer speciale achtbaan, die in een ovaal rijdt. Het park is niet meteen het allermooiste, toch bleek de grote achtbaan bijzonder soepel te zijn.