Foto’s: Luna Park La Palmyre

Luna Park La Palmyre is een typisch avondpretpark in Frankrijk. Het is enkel tijdens de avonden geopend in de zomermaanden. De belangrijkste attractie voor achtbaanfanaten is de Schwarzkopf Jet Star achtbaan die er staat. In 2019 en 2020 was hier ook een bijzonder unieke aangedreven loopingcoaster terug te vinden, maar deze stond dit jaar niet opgesteld. Verder was hier nog een wilde muis achtbaan en een Big Apple achtbaan aanwezig. Een deel van deze attracties reizen rond op de kermis, een ander deel van de attracties blijven hier heel het jaar staan zoals de Jet Star en boomstammetjes.

Luna Park La Palmyre is een typisch Zuid-Frans pretpark / vaste kermis. Het park opent tijdens de zomermaanden vanaf de vroege avond en biedt steeds een verzameling aan kermisattracties aan. Naast Jet Star, een Schwarzkopf rollercoaster die er vast verblijft, stonden er dit jaar enkele andere achtbanen opgesteld. Roller Coaster is een Powered Looping Coaster van Soquet, verder was er nog een Spinning Wild Mouse en een Big Apple achtbaan.

Het Franse Luna Park La Palmyre is eerder een permanente kermis dan een pretpark te noemen. Hier vinden we een authentieke Jet Star van Schwarzkopf terug. Als dat nog niet bijzonder genoeg is, probeer er dan maar eens de powered Soquet Rollercoaster met een looping uit. Een derde benoemingswaardige attractie is Kraken, een Polyp die in 2018 verdween uit ons eigen Plopsa Coo en daarna werd neergepoot op deze permanente kermis.

We sloten onze eerste dag van de trip af met het hoofdgerecht Luna Park La Palmyre! Dit lunapark stond al enige tijd hoog op mijn verlanglijstje en ik was dan ook enorm blij dat ik hier eindelijk was. Er staan 4 rollercoasters in het park en 2 daarvan wou ik erg graag doen. De eerste is de Jet Star, een van de laatste twee overgebleven Schwarzkopf-rollercoasters in Frankrijk die ik nog moest doen. De andere is een extreem unieke en bizarre achtbaan met de meest generieke achtbaannaam die er maar bestaat, namelijk Roller Coaster. Een naam die de achtbaan onwaardig is, want deze verdient een even unieke naam als de achtbaan zelf! Het is namelijk een rollercoaster die over de helft van het parcours aangedreven wordt op elektriciteit en waarbij het de andere helft van het parcours aflegt op zwaartekracht. Bovendien zit er nog eens een looping in het parcours waardoor het bij mijn weten de enige aangedreven achtbaan met looping is in heel de wereld. Daarnaast heeft deze ook een unieke geschiedenis, want de rollercoaster werd in 2006 uit Parc Saint Paul verwijderd nadat er in 2005 een zwaar ongeluk gebeurde op de achtbaan. Gedurende 13 jaar dacht iedereen dat de achtbaan gesloopt was, tot deze plots in 2019 opdook in Luna Park La Palmyre. De nieuwe eigenaar van de attractie, de Fransman Troisne, renoveerde gedurende 5 jaar lang de rollercoaster. De achtbaan werd compleet vernieuwd en is nauwelijks nog te herkennen. De brute pijnlijke knikken werden omgetoverd tot een botersoepel parcours. Een ongelooflijke transformatie en een achtbaan die zo uniek is dat elke achtbaanfantaat hem gedaan moet hebben! Maar achtbanen zijn niet de enige leuke attracties in dit park. De sfeer die er rondhing was erg geweldig en het aanbod was groot en gevarieerd. Daarnaast waren de attractieprijzen spotgoedkoop, waardoor het aanlokkelijk werd om verschillende attracties uit te proberen. Er was ook een grote wildwaterrivier terug te vinden (een log flume, of in de volksmond ook wel ‘de boomstammetjes’ genoemd) die hier vast in het park verblijft.