Foto’s Liseberg

  • Liseberg

Themeparkfreaks Timothy & Jasper bezochten onlangs het Zweedse pretpark Liseberg. Hier maakten ze kennis met achtbanen zoals Helix, Lisebergbanan & Valkyria. In totaal telt dit park maar liefst 6 credits. Ook aan thrillrides is er geen gebrek. De topper in deze categorie was ongetwijfeld Upswinget, een Screaming Swing. Doordat deze attractie bovenop een heuvel is gebouwd, wordt het hoogtegevoel alleen maar versterkt, wat resulteert in pure adrenaline. Een andere top thrillride is de Freefall ride genaamd AtmosFear, de hoogste free fall in Europa. Ook voor de kids zijn er heel wat rides, waaronder de gloednieuwe darkride Underland, waar men op ontdekking gaat in de leefwereld van knotsgekke konijnen.

In het gezellige Zweedse Göteborg kan je in het centrum van de stad een iconisch stadspark terug vinden nl. Liseberg. Het park is onder de coasterfans vooral gekend omwille van de Mack Launched coaster Helix. Natuurlijk is Helix niet de enige coaster die je hier kan terugvinden. Fans van Dive Coaster kunnen hun hartje ophalen met Valkyria. Woodie fans kunnen zich uitleven op Balder, die een verrassend pittige rit weggeeft. Vergeet zeker ook niet de Schwarzkopf klassieker Lisebergbanan, die zich doorheen het park slingert. Fans van flatrides vinden hier ook hun ding, met onder andere Atmosfear, de op een na hoogste droptoren van Europa, die je een prachtig zicht over het park en de stad geeft alvorens je de diepte instort.

Liseberg is gelegen in Gothenburg en is één van de bekendste pretparken in Zweden. Het pretpark is gelegen in het midden van de stad en bevat 6 achtbanen. De bekendste is de in 2014 geopende dubbel launch coaster van Mack Rides die 7 keer over kop gaat. Ook de 1340,2 meter lange Lisebergbanan die volledig op de flank van de berg is gebouwd is een prachtige Schwarzkopf klassieker. Maar het pretpark heeft nog wat toppers in huis zoals de houten achtbaan Balder die gebouwd werd door Intamin en de in 2018 geopend Dive Coaster Valkyria gebouwd door Bolliger & Mabillard. Dit pretpark is trouwens gratis toegankelijk met een Efteling, Phantasialand of Europa-Park abonnement.

Bij Themeparkfreak Dimitri zijn rondreis door zweden deed hij ook het stadspark Liseberg aan. Liseberg is gelegen in de Zweedse stad Göteborg. Het park heeft een gevarieerd aanbod aan zowel achtbanen als flatrides, waaronder toppers als Helix en Balder. Ook vind je een stukje geschiedenis terug in het park met de door schwarzkopf gebouwde Lisebergbanan. In het park was al heel wat te zien van de nieuwe achtbaan Valkyria, die enkele weken later opende. Geniet even mee van alle leuke foto’s die hij hiervan meebracht!

Liseberg is gelegen in de Zweedse stad Göteborg. Het park heeft een zeer aantrekkelijjk aanbod aan achtbanen waaronder de houten achtbaan Balder en de klassieker Lisebergbanan, gebouwd door Schwarzkopf. Tussen de klassiekers ook de moderne achtbaan Helix, die beschouwd wordt als een van de beste achtbanen van Europa. Themeparkfreak Dries trok naar het park waar hij profiteerde om nog een ritje te maken op de gelanceerde Intamin achtbaan Kanonen, die in het seizoen van 2017 verwijdert zal worden. Op de locatie van Kanonen zal de grootste Dive Coaster van Europa gebouwd worden.

Liseberg, gelegen in Götheborg, is al jarenlang een trekpleister voor heel wat toeristen en pretparkliefhebbers. In het park staan heel wat superleuke attracties. Onder de achtbanen vinden we heel wat toppertjes terug zoals Lisebergbanan, een terreincoaster van Schwarzkopf, Kanonen, een gelanceerde achtbaan van Intamin, Balder, een houten achtbaan van Intamin. Maar het is ongetwijfeld Helix die het meest in het oog springt, deze gigantische achtbaan opende in 2014 en werd gebouwd door het Duitse Mack Rides. Deze achtbaan bevat twee lanceringen die je naar een snelheid van 10 km/h brengen en doorheen zeven inversies. Themeparkfreak Dries trok naar het park tijdens het succesvolle halloween evenement en bracht leuke foto’s mee.

Liseberg, gelegen in Götheborg, is al jarenlang een trekpleister voor heel wat toeristen en pretparkliefhebbers. In het park staan heel wat superleuke attracties en vinden we verschillende spectaculaire achtbanen terug. In 2014 opende Helix, een gigantische multi-launch coaster gebouwd door het Duitse Mack Rides. Deze achtbaan bevat twee lanceringen die je naar een snelheid van 100 km/h brengen en doorheen zeven inversies. Themeparkfreak Bert trok naar het park en bracht leuke foto’s mee.