Foto’s Linnanmäki

Tijdens een Finse trip deden de Themeparkfreaks het pretpark Linnanmäki. Linnanmäki is het oudste park van het land en werd opgericht in 1950. In het park vind je een mooie mix tussen oude en moderne attracties. Enkele van de grootste zijn een schommelboot, een topspin en een Rapid River, maar het park biedt ook acht achtbanen. Vuoristorata is de oudste achtbaan van het park. Deze houten achtbaan werd geopend in 1951 en heeft nog steeds een brakeman die het treintje moet afremmen. Ukko is ook een opmerkelijke achtbaan, deze SkyLoop-achtbaan werd gebouwd door Maurer Rides en heeft een lifthill die verticaal omhoog gaat en je zelfs even ondersteboven laat hangen. Even speciaal is Kirnu, een ZacSpin Coaster, gebouwd door Intamin amusement Rides. Bij deze achtbaan lijkt het alsof je doorheen een knikkerbaan gaat.

Linnanmäki is een tof Fins pretpark, gelegen in Helsinki. Wat biedt het park de bezoeker? Wel, maar liefst 8 coasters met bijzondere namen. Wat dacht je van de Ukko, de Skywheel Coaster, Salama, de Spinning Coaster of de houten achtbaan Vuoristorata, waaronder ook enkele prototypes zoals de Ball Coaster Kirnu en Tulireki die een tilteffect heeft. De thrill liefhebber haalt ongetwijfeld zijn hartje op bij attracties zoals de Top Spin Kieputin of de Free Fall Tower Kingi. Een warme dag ? Geniet dan eens van de kletsnatte rapid river of de watercoaster Vonkaputous. De allerkleinsten zullen ongetwijfeld genieten van de darkride Taikasirkus, die gethematiseerd is naar een cirsus of de kettingmolen Ketjukaruselli.

Linnanmäki is het oudste park van Finland en werd opgericht in 1950. In het park vind je een mooie mix tussen oude en moderne attracties. Enkele van de grootste zijn een schommelboot, een topspin en een Rapid River, maar het park biedt ook acht achtbanen. Vuoristorata is de oudste achtbaan van het park. Deze houten achtbaan werd geopend in 1951 en heeft nog steeds een brakeman die het treintje moet afremmen. Ukko is ook een opmerkelijke achtbaan, deze SkyLoop-achtbaan werd gebouwd door Maurer Rides en heeft een lifthill die verticaal omhoog gaat en je zelfs even ondersteboven laat hangen. Even speciaal is Kirnu, een ZacSpin Coaster, gebouwd door Intamin amusement Rides. Bij deze achtbaan lijkt het alsof je doorheen een knikkerbaan gaat.