Foto’s Linnanmäki

In de Finse hoofdstad Helsinki vinden we Linnanmäki terug. Dit attractiepark telt niet minder dan veertig attracties, waaronder ook een Sea Life Center. Het park herbergt maar liefst acht rollercoasters. De meest notoire achtbaan is zeker en vast Taiga, een stalen meesterwerkje dat uit de stallen van Intamin komt. Er zijn zelfs kwade tongen die beweren dat Taiga beter is dan Taron (Phantasialand). Of dat wel degelijk zo is wensen we hier even in het midden te laten, maar het feit dat die discussie bestaat getuigt wel over het feit dat Taiga niet de minste achtbaan is! Zoals in de meeste Finse parken kunnen bezoekers er gratis naar binnen, maar van zodra je een attractie wilt uitproberen moet je ervoor betalen. Er zijn ook polsbandjes te koop waarmee je de hele dag alle attracties kan uitproberen. Een groepje Themeparkfreaks kocht alvast enkele polsbandjes en trok ermee doorheen Linnanmäki om er deze foto’s voor jou te maken.

Tijdens de warme Finse zomer van 2021 trokken Themeparkfreaks Jan, Sven, Tim en Jasper naar het grootste pretpark van Finland gelegen in de hoofdstad Helsinki: Linnanmäki. Ontdek in dit fotoalbum de gezellig drukke sfeer die het park uitstraalt, samen met de attracties die het park te bieden heeft. Dé headliner van het park is ongetwijfeld de lanceerachtbaan Taiga: een Europese topper, maar uiteraard kan de 70 jaar oude houten achtbaan Vuoristorata ook niet vergeten worden. Daarnaast huist het park ook een comfortabele Intamin Zac Spin, unieke Mack Rides E-motion Coaster, Maurer Spinning Coaster en SkyLoop, een leuke indoor Zierer-achtbaan en vele andere attracties en flatrides.

Tijdens een Finse trip deden de Themeparkfreaks het pretpark Linnanmäki. Linnanmäki is het oudste park van het land en werd opgericht in 1950. In het park vind je een mooie mix tussen oude en moderne attracties. Enkele van de grootste zijn een schommelboot, een topspin en een Rapid River, maar het park biedt ook acht achtbanen. Vuoristorata is de oudste achtbaan van het park. Deze houten achtbaan werd geopend in 1951 en heeft nog steeds een brakeman die het treintje moet afremmen. Ukko is ook een opmerkelijke achtbaan, deze SkyLoop-achtbaan werd gebouwd door Maurer Rides en heeft een lifthill die verticaal omhoog gaat en je zelfs even ondersteboven laat hangen. Even speciaal is Kirnu, een ZacSpin Coaster, gebouwd door Intamin amusement Rides. Bij deze achtbaan lijkt het alsof je doorheen een knikkerbaan gaat.

Linnanmäki is een tof Fins pretpark, gelegen in Helsinki. Wat biedt het park de bezoeker? Wel, maar liefst 8 coasters met bijzondere namen. Wat dacht je van de Ukko, de Skywheel Coaster, Salama, de Spinning Coaster of de houten achtbaan Vuoristorata, waaronder ook enkele prototypes zoals de Ball Coaster Kirnu en Tulireki die een tilteffect heeft. De thrill liefhebber haalt ongetwijfeld zijn hartje op bij attracties zoals de Top Spin Kieputin of de Free Fall Tower Kingi. Een warme dag ? Geniet dan eens van de kletsnatte rapid river of de watercoaster Vonkaputous. De allerkleinsten zullen ongetwijfeld genieten van de darkride Taikasirkus, die gethematiseerd is naar een cirsus of de kettingmolen Ketjukaruselli.

Linnanmäki is het oudste park van Finland en werd opgericht in 1950. In het park vind je een mooie mix tussen oude en moderne attracties. Enkele van de grootste zijn een schommelboot, een topspin en een Rapid River, maar het park biedt ook acht achtbanen. Vuoristorata is de oudste achtbaan van het park. Deze houten achtbaan werd geopend in 1951 en heeft nog steeds een brakeman die het treintje moet afremmen. Ukko is ook een opmerkelijke achtbaan, deze SkyLoop-achtbaan werd gebouwd door Maurer Rides en heeft een lifthill die verticaal omhoog gaat en je zelfs even ondersteboven laat hangen. Even speciaal is Kirnu, een ZacSpin Coaster, gebouwd door Intamin amusement Rides. Bij deze achtbaan lijkt het alsof je doorheen een knikkerbaan gaat.