Foto’s: Leolandia

Tijdens een pretparktrip doorheen Noord-Italië kon een bezoek aan het schattige park Leolandia natuurlijk niet ontbreken. Leolandia opende in 1971 als Minitalia, een miniatuurpark. In 1997 veranderde het haar naam in FantasyWorld Minitalia en in 2008 werd het Minitalia Leolandia. Pas in 2014 liet het park het woord Minitalia vallen uit haar naam, maar het miniatuurpark is er nog steeds terug te vinden. Leolandia is een pretpark dat zich voornamelijk richt op gezinnen met kinderen, maar het heeft ook attracties en shows voor mensen van alle leeftijden. Leolandia werd in het verleden nog lang mee uitgebaat door Zamperla, en dat weerspiegelt zich nog steeds in het attractieaanbod. Drie van de vier achtbanen in Leolandia komen zelfs uit de stallen van Zamperla.

Tijdens een Italiaanse trip hield Themeparkfreak Dries halt bij Leolandia. Dit park biedt vier familiegerichte achtbanen aan. De nieuwste is Vroom. Deze werd gebouwd door Preston & Barbieri en opende in 2018. Verder kan je plaatsnemen in de Zamperla spinning coaster Twister Mountain, de familiecoaster Leocoaster en de Mine Train. Verder ontdek je hier allerlei tekenfilmfiguurtjes uit populaire reeksen in de vorm van diverse attracties, shows en meet & greets.

Themeparkfreak Tristan bezocht met zijn vriendin Han het italiaanse kinderpretpark Leolandia. Dit park biedt vier familie gerichtte achtbanen aan. De nieuwste is Vroom, deze werd gebouwd door Preston & Barbieri en opende in 2018. Verder kan je plaatsnemen in de Zamperla spinning coaster Twister Mountain, familie coaster Leocoaster en Mine Train.