Foto’s Legoland Deutschland

Wie Legoland zegt, denkt uiteraard aan de kleurrijke bouwsteentjes, die vind je dan ook in duizendvoud terug in Legoland Deutschland. Dit park heeft talloze bouwwerken volledig gemaakt uit deze steentjes, maar vooral ook een zeer gezellige sfeer. Een van de blikvangers is een grote wilde muis achtbaan, waarop sinds dit jaar een virtuele ervaring toegevoegd werd. In Das Grosse Lego Rennen ga je dan ook een race aan in een Legowereld. Maar de verrassing voor ons was de achtbaan Feuerdrache, gelegen in een mooi Legokasteel, deze bevat een zeer mooi darkride gedeelte. Iets kleiner, maar zeker niet minder leuk is de achtbaan Drachenjagd. Voor de waaghalzen heeft het park met Flying Ninjago een zeer leuke Sky Fly attractie in huis. Maar nog steviger kan het in Hero Factory, waar je plaatsneemt op een robotarm, waarbij je zelf kan kiezen hoe intens de rit wordt.

Themeparkfreak Tristan en zijn vriendin trokken op trip doorheen Duitsland en hielden halt bij legoland Deutschland. Dit park staat, hoe kan het ook anders, volledig in het teken van deze kleurrijke bouwblokjes. Zo ontdekte hij er de nieuwe Ninjago zone en maakte ritjes op Das Große LEGO Rennen, een wilde muis achtbaan die haar nieuwe naam te danken heeft aan de toevoeging van Virtual Reality, en de achtbanen Feuerdrache en Drachenjagd, twee familiale achtbanen.

Legoland Deutschland is het Duitse Legolandpark dat opgericht werd in 2002. In het pretpark bevinden zich heel wat Legobeelden die gemaakt zijn uit duizenden blokjes. Het park heeft onder andere drie achtbanen, een Sky Fly, een Power Builder, Jet Ski’s, boomstammetjes en een heleboel andere leuke attracties.

Themeparkfreak Dries stopte tijdens zijn Duitse trip ook in Legoland Duitsland. Dit park staat, hoe kan het ook anders, volledig in het teken van de overbekende legoblokjes. Elke attractie werd er mooi aangekleed in een lego thema. Project X - Test Strecke is de grootste achtbaan van het park. De uit de kluiten gewassen wilde muis werd gebouwd door Mack AG.

Legoland Duitsland is gelegen in het Beierse Günzburg en is met acht avonturenwerelden een topattractie voor jong en oud! Het park bevat meer dan 50 attracties, dus er is voor ieder wat wils. Van kind tot volwassene, iedereen kan het hier naar z`n zin hebben. De authentieke LEGO sferen laten je een avonturier worden en het park ervaren als moedige ontdekker, een zee schuimende piraat of een heldhaftige rider uit de middeleeuwen. Onze reporter Timothy trok enkele weken geleden naar het park en bracht een leuk fotoalbum mee.