Foto’s Legoland Billund

Een volgende stop op de rondreis van Themeparkfreaks Matthieu en Isabel was Legoland Billund. Als een ware Lego-fan mocht dit park dan ook niet op de lijst ontbreken! Legoland Billund is het eerste Lego-park dat gebouwd werd. Bij het binnenkomen kan je onmiddellijk al genieten van een enorm aanbod aan Lego-maquettes. Bezoek zeker ook het spookhuis dat even verderop te vinden is, op een grappige manier zullen de spookjes je lastig komen vallen. Een van de meest recente aanvullingen is het Lego-movie gebied. Neem daar zeker de tijd om het Flying-theater te bezoeken. Wie de Lego Movie gezien heeft zal veel scènes herkennen. De Ninjago-fans komen hier trouwens ook aan hun trekken. In het Ninjago gebied staat een recente darkride/shooter die een heel grote herhalingswaarde heeft. Wie na een dagje stappen moe is kan terecht in het Legoland hotel. Vanuit de kamers geniet je van een compleet overzicht van het park, hoe kan je beter wakker worden? Voor wie niet in het hotel verblijft, Legoland ligt letterlijk vlak naast de luchthaven van Billund, dus beter bereikbaar bestaat haast niet! Geniet mee van de foto’s die Matthieu en Isabel meebrachten uit Billund.

Het maakt niet uit aan wie je het vraagt, maar wanneer je Denemarken en pretparken in een zin vernoemt, zal je ongetwijfeld het antwoord krijgen: Aah Denemarken, daar ligt Legoland. Natuurlijk trokken ook wij tijdens onze Deense trip naar dit Oer Legopark. De grote blikvanger in dit park is ongetwijfeld de achtbaan Polar Xplorer, waarop je tijdens de rit een vrijeval maakt. Een van de nieuwigheden in het park is de nieuwe achtbaan Flying Eagle. Verder is Dragen, een kruising tussen een achtbaan en een Darkride een echte aanrader. Te warm tijdens je bezoek, maak dan zeker een ritje op de Rapid River van het park, waarbij je van een grote schans recht het water in glijdt, wat een stevige splash veroorzaakt.

Themeparkfreak Tristan trok met zijn vriendin Han naar het oer-Legoland park in Billund te Denemarken. Het park opende dit jaar nog de nieuwe achtbaan Flyvende Ørn. Nog specialer is de achtbaan Polar X-Polar waarbij je tijdens de rit een vrijval maakt. Met X-Treme racers heeft het park ook een Wilde Muis achtbaan in haar aanbod en voor de familie ook de achtbaan Dragen. Maar behalve deze attracties kan men er heel wat lego bouwwerken ontdekken.

Dit Legopark is het moederpark van alle Legoparken ter wereld. Dit Deense park biedt enkele leuke achtbaantjes aan waaronder Polar Explorer, een familiaal baantje van Zierer met een verrassend dropje. Verder kan men in het park heel wat miniatuurbouwwerken ontdekken, volledig gebouwd met de wereldberoemde steentjes. Themeparkfreaks Dries bezocht dit charmante park en nam er heel wat foto’s.

Themeparkfreaks trok in 2015 doorheen Denemarken om daar de verschillende pretparken te bezoeken. Legoland Billund is het eerste Legopretpark dat werd gebouwd en is historisch gezien dus een belangrijk pretpark. Bert legde onze trip vast op foto en zorgde voor heel wat leuke foto’s. Legoland Billund staat bekend om het grote miniland waar enorm veel legominiatuurbeelden staan. Alles interfereert met elkaar en is verbonden met elkaar. Het miniatuurland is dus niet alleen mooi gemaakt, het is ook technisch op een hoog niveau en goed onderhouden. In het pretpark zelf staan er overal grote legobeelden verspreid. De belangrijkste achtbaan van het pretpark is Polar X-plorer, die een zeer uniek element bevat. Tijdens de rit is er namelijk een verticale track drop waarbij de achtbaantrein met track en bezoekers 5 meter naar beneden valt.

Legoland Billund is het eerste Legoland park dat in 1968 in Billund te Denemarken opende. In Miniland is alles twintig keer zo klein als in het echt, zoals mini europa, maar dan van LEGO. Er kan ook een treinreisje gemaakt worden door de Indianenwereld, daar staan allemaal LEGO beelden van jagende indianen, één daarvan is 14 meter hoog en er is 2 jaar aan gewerkt. Ergens anders is Mount Rushmore (met de hoofden van vier Amerikaanse presidenten) van LEGO gemaakt. Hiervoor zijn anderhalf miljoen LEGO-blokjes gebruikt.