Foto’s Le Pal

Een van de parken die al lang op het verlanglijstje stond van Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Michael en Jonathan was Le Pal. Het werd het laatste park tijdens hun Franse kampeertrip, maar zeker niet het minste. De hoofdreden dat we zo uitkeken naar dit park was zonder twijfel Yukon Quad. Deze gelanceerde achtbaan, gebouwd door Intamin, bevat twee bandenlanceringen en zweept je doorheen een bochtig circuit. Maar ook de Spinning Coaster Le Twist wist ons aangenaam te verrassen. Verder vind je in het park nog twee andere coasters terug, Azteka, gebouwd door Soquet en Tigre de Siberie, gebouwd door Revechon.Maar Le Pal is meer dan enkel een pretpark, zo kan de bezoeker hier ook een brede waaier van diersoorten bekijken.

Themeparkfreak Dries trok onlangs naar het Franse park Le pal. Dit park kan behalve heel wat attracties en achtbanen de bezoekers ook imponeren met een heuse dierencollectie. De meest bekende baan en tevens één van de nieuwste investeringen is Yukon Quad. Deze gelanceerde achtbaan, gebouwd door Intamin, bevat twee bandenlanceringen en zweept je doorheen een bochtig circuit. Een andere topper binnen het park is de Spinning Coaster Twist, welke gebouwd werd door Mack Rides. Verder vind je in het park nog twee andere coasters terug, Azteka, gebouwd door Soquet en Tigre de Siberie, gebouwd door Revechon.

Themeparkfreaks Timothy & Fred trokken onlangs naar het Franse pretpark Le Pal. Het hoofddoel van dit bezoek was uiteraard het testen van de nieuwe achtbaan Yukon Quad. Fred & Timo zijn alvast fan geworden van deze toffe achtbaan maar naast Yukon Quad biedt het park nog enkele andere achtbanen waaronder Twist (een Mack spinning coaster vergelijkbaar met die van Toverland), Azteka (een Soquet stalen achtbaan) & le tigre de Sibéria (een stalen Reverchon achtbaan). Liefhebbers van waterattracties kunnen terecht in de rapid river La Descente du Colorado of de logflume la rivière Canadienne. Wist je dat Le Pal ook een exacte kopie heeft van de attractie King Kong in Bobbejaanland? Le Pal is trouwens niet alleen een pretpark, zo kan de bezoeker hier ook een brede waaier van diersoorten bekijken. Neem zeker eens een kijkje bij Alligator bay, echt wel de moeite waard. Wat ons meteen ook opviel in dit Franse park is het hoge thematisatiegehalte, iets wat we algemeen maar kunnen toejuichen.

Le Pal is een pretpark maar ook een dierenpark gelegen in Frankrijk. In het park vinden we attracties terug zoals de Spinning Coaster Twist van MACK Rides, deze baan is vergelijkbaar met Dwervelwind in Toverland. Verder vind je in het park nog twee andere coasters terug, Azteka, gebouwd door Soquet en Tigre de Siberie , gebouwd door Revechon. King Kong, gekend van in Bobbejaanland, vind je ook in Le Pal terug. Een Rapid River, een Splash en heel wat andere attracties ontbreken ook niet om er een leuk dagje uit van te maken. Themeparkfreaks Matthieu en Jonathan bezochten in de zomer dit gezellige park.