Foto’s La mer de Sable

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken samen met Dimitri en Lies naar het Franse Mer de Sable. Deze zee van zand is de thuishaven van maar liefst drie achtbanen, een darkride en twee prachtige waterattracties. De darkride bracht hen naar de jungle, terwijl Tiger Express hen dan weer bracht naar het verre oosten. Silver Mountain is dan weer een achtbaan met een mijnen thema. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Bob en Benjamin begonnen aan een Zuid Franse trip, maar konden niet zomaar voorbij enkele parkjes te rijden die ze onderweg hier naartoe zouden passeren. Het eerste park dat op de planning kwam was dan ook La Mer de Sable. Dit park opende namelijk dit jaar de nieuwe achtbaan Silver Mountain. Deze Vekoma creatie werd tot in de puntjes aangekleed en geeft als ritervaring een pittig maar familievriendelijk ritje weg. Een andere baan in het park is de Wilde Muis achtbaan Tiger Express, ook deze heeft heel wat theming meegekregen. De derde achtbaan van het park staat er wat kaler bij, namelijk de Spinning Coaster Bandidos.

Sinds mijn laatste bezoek aan Mer de Sable in 2015 had het pretpark haar achtbanencollectie verdrievoudigd. Hoog tijd dus om het pretpark nog eens te bezoeken. Tiger Express is de oudste achtbaan van het park, dit is een wilde muis achtbaan gebouwd door Mack Rides, die vroeger nog in Walibi Holland stond. Bandidos is een Spinning Coaster van de SBF Visa Group die in 2016 gebouwd werd. De belangrijkste reden voor mijn bezoek was echter Silver Mountain, een Vekoma Junior Coaster die recht uit Zuid-Afrika kwam. Een unieke transfer dus, omdat meestal achtbanen van Europa naar Afrika gaan in plaats van andersom. Deze achtbaan had trouwens prachtige thematisering gekregen.

Op een steenworp van het Franse attractieparkpark Parc Astérix ligt er nog een ander pretpark. Dit charmante park heet Mer De Sable, en zoals je al kon vermoeden herbergt het park een gigantische zandheuvel. Mer De Sable maakt gretig gebruik van deze zandbak, want de parkshow L’Attaque du Train speelt er zich regelmatig af. Deze show is ongetwijfeld de grootste blikvanger. Als achtbaanfanaten kwamen we natuurlijk niet voor de show, maar wel voor de twee achtbanen. Hier vinden we zelfs nog een wilde-muis-achtbaan terug die vroeger haar rondjes draaide in het Nederlandse Walibi Holland. In 2020 mag het park alweer een bezoekje van de Themeparkfreaks verwachten, want dan opent er een nieuwe familiale achtbaan van Vekoma.

Pretparkliefhebbers Michael en Greet bezochten onlangs het Franse park La Mer De Sable, een park gelegen in een grote woestijn. In dit park vinden als grootste attractie de achtbaan Tigre Express terug, ooit nog afkomstig uit Walibi Holland. Verder ontdek je er een enorm leuke log flume en Rapid River. Het park zorgt voor een zeer leuke aankleding van de attracties en biedt heel wat leuke shows aan.

La Mer De Sable is een Frans pretpark gelegen te Ermonville. Het park wordt getypeerd door een grote zandvlakte waarop meerdere shows gegeven worden. In het park vind je heel wat leuke familiale attracties terug, zelfs een darkride in een zeer leuk kleedje. De boomstamattractie moet wel een van de mooiste attracties zijn met een drop die lijkt te blijven duren. Ook de enige achtbaan ‘Tiger Express’ werd prachtig aangekleed, deze wilde muis stond voor ze naar La Mer de Sable kwam in Walibi Holland, waar ze door het leven ging als ‘Flying Dutchman Goldmine’. De Themeparkfreaks bezochten het park en brachten enkele leuke foto’s mee.

La Mer de Sable is gelegen in het hart van het bos van Ermenonville, op een kwartiertje rijden van Parc Astérix. Het park is vooral gethematiseerd naar avontuurlijke thema’s zoals het Wilde Westen en het verre China. Het attractieaanbod richt zichvooral op kinderen jonger dan 14 jaar,

La Mer de Sable is een klein park, het is gelegen in de omgeving van Parijs. In het staan enkele leuke waterbanen, waarbij nat worden een garantie is. De Blikvanger van het park is een Wilde muis achtbaan genaamd Le Tiger Express.