Foto’s Kölner Zoo

Themeparkfreaks Timothy, Tristan & Han gingen op ontdekking in de Zoo van de Duitse stad Keulen. Deze stadsdierentuin werd opgericht in 1860 en herbergt maar liefst 700 verschillende diersoorten. Dit dierenpark heeft ook enkele fraaie historische gebouwen. Zeker een bezoekje waard is de Hippodom, een prachtig gebied waar nijlpaarden en krokodillen met de plak zwaaien. Ook aan primaatachtigen is in dit park geen tekort. Bavianen, maki’s, gorilla’s, ... noem maar op. Ga ook eens op ontdekking in de gigantische Jungle hal. Kan jij alle dieren snel spotten tussen de weelderige beplanting? Geniet samen met ons van de foto’s die Timothy maakte.

Themeparkfreak Tristan bezocht in oktober de Duitse dierentuin Kölner Zoo, gesitueerd in de stad Keulen. Deze dierentuin herbergt heel wat dierensoorten waaronder meerdere soorten beren, maar ook heel wat katachtigen. Onder deze laatste vinden we de Aziatische Leeuw, Siberische tijger en Sneeuwluipaarden. Onder de grootste dieren kan je hier Aziatische olifanten, nijlpaarden, neushoorns en Amerikaanse Bizons bewonderen.

De Kölner Zoo (of voluit: Zoologischer Garten Köln) is een dierentuin gelgen in de Duitse stad Keulen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In de tuin van ongeveer 20 hectare groot zijn circa 10.000 dieren van 700 verschillende soorten bijeen gebracht. De Kölner Zoo is vooral bekend vanwege de grote collectie primaten die er gehouden wordt.