Foto’s: Kingoland

Kingoland is een kleinschalig en gezellig familiepretpark in Bretagne dat haar deuren opende in 2014. Dat deed ze initieel met onder andere twee achtbanen. Apollo Steamrocket is de grootste achtbaan, het gaat hier om een prachtig gethematiseerde zyklon roller coaster die gebouwd werd door Pinfari en vroeger haar rondjes reed in OK Corral in het zuiden van het land. De andere achtbaan is Speed Chenille, een aangedreven achtbaan van Soquet die ook al in twee andere pretparken stond. Sinds 2020 staat er ook een derde achtbaan in het park met Gold Rush, een Mini Mega Coaster van Pinfari afkomstig uit het Britse pretpark Gulliver's Milton Keynes. Andere attracties in het park zijn onder andere een zweefmolen, vrijevaltoren, boomstammetjes, een splash battle, een enterprise, tractor rondritje, een darkride en schommelschip. Dit park investeert geregeld in nieuwe attracties en heeft heel wat van haar attracties voorzien van theming.

Kingoland is een gezellig Frans pretpark in de Franse gemeente Plumelin. In het park vinden we drie achtbanen terug, verspreid over vijf themazones. De themagebieden zijn: circus, ruimte, autowereld, piraten en het wilde westen. In dit laatste themagebied opende het park in 2020 als nieuwigheid de achtbaan Gold Rush. Deze werd gebouwd door Pinfari en is van het type Mini Mega Coaster.

Kingoland is een relatief jong pretpark in Frankrijk. Het park heeft heel wat cartooneske aankleding en blijft regelmatig investeren. Zo opende men in 2020 de achtbaan Gold Rush. Deze werd gebouwd door Pinfari en is van het type Mini Mega Coaster. Verder kan je er de achtbaan Speed Chenille, een bescheiden baantje van Soquet en de Zyklon Coaster Apollo Steamrocket ontdekken.