Foto’s Kermissen Spanje

De Feria de Navidad ligt aan de rand van de stad Alicante en vond plaats van 3 december 2022 tot en met 22 januari 2023. Er komen altijd een heleboel attracties naar de stad. In 2021 stonden er nog 7 achtbanen maar dit jaar waren dat er helaas maar 5 waardoor ik twee credits misliep. Aanwezige rollercoaster voor de volwassen en tieners was de spinning wilde muis Raton Vacilon en voor de kleine kinderen waren er 4 present met de Ciber Raton, Osopark en twee verschillende Dragon coasters die niet dezelfde lay-out hadden. Maar er waren ook een heleboel andere attracties te vinden zoals jumper, schommelschip, afterburner, take off, booster, techno power, kamikaze, tagada, polyp, rondritjes, draaimolens, spookhuizen, funhouses, trampolines, springkastelen en botsauto’s.

De Feria de Navidad in Valencia staat er bijna twee maand van 3 december 2022 tot en met 22 januari 2023. Een heleboel attracties zijn er dan aanwezig waaronder meestal ongeveer 5 rollercoasters. In 2019 waren er dit zelfs 6 maar dit jaar waren het er helaas maar 4. Gelukkig voor mij had ik desondanks meer credits te scoren dan wat er de afgelopen jaren te scoren viel omdat er andere achtbanen aanwezig waren die ik nog niet had. Er waren twee grote achtbaan aanwezig met de inverted coaster Ala Delta en de spinning wilde muis achtbaan Raton Vacilon, beide uitgebaat door Bañuls Atracciones. Er waren ook twee kinderachtbanen present met de Dragon van Miguel Angel en de Dinosaurioo van Atracciones Davitor. Andere attracties waren onder andere een booster, schommelschip, tagada, jumper, afterburner, botsauto’s, funhouses, spookhuizen, draaimolens en een spinning raft.

Adventure Empire is gelegen in de binnenstad vlak bij het Nuevo Centro, een shoppingcenter. Hier staan verschillende attracties waaronder een 6D simulator, springkastelen, trampolines, draaimolens, botsauto’s, een hoogte parcours en glijbanen. Sommige attracties lijken een permanente opstelling te hebben, andere stonden er tijdelijk.

Feria de Abril is een van de grootste volksfeesten ter wereld. Het feest wordt ieder voorjaar gehouden in de Spaanse stad Sevilla en trekt maar liefst 5 miljoen bezoekers op een week tijd. Vrijdag is de drukste dag met 850.000 bezoekers. De Spanjaarden komen in traditionele klederdracht naar het festijn waaronder meer dan 1000 dans- en dranktenten terug te vinden. Naast de gigantische kermis zijn hier ook parades terug te vinden met paard en kar, stierengevechten en dansfeesten die tot in de late uurtjes doorgaan. Dit jaar liep de Feria de Abril van 1 mei tot 7 mei, maar de kermis zelf werd verlengd van 28 april tot en met 8 mei. Maar liefst 12 rollercoasters waren present met pronkstukken zoals de Inverted Coaster Ala Delta en de watercoaster Selva Encantada. Verder waren er 3 spinning wilde muizen present waarbij je als bezoeker extra special effecten kon kiezen. De lijst aan thrill rides is niet bij te houden maar ook traditionele attracties zoals het reuzenrad zijn hier extra spectaculair. Het gigantische rad draaide maar liefst 3 toeren per minuut wat ongelooflijk snel is.

Het volksfeest van Jerez de la Frontera is Feria del Caballo. Dit is een groot volksfeest maar veel kleiner dan de Feria de Abril van Sevilla. De kermis bevatten dit jaar 7 rollercoasters in het openingsweekend maar had nog heel wat lege gaten die later werden opgevuld met attracties die van de Feria de Abril van Sevilla kwamen. De belangrijkste achtbanen hier waren de Schwarzkopf rollercoaster Jet Star aka. Montaña Rusa, de spinning wilde muis achtbaan Super Raton en de shuttle coaster La Uve. Een van de spectaculaire attracties was hier het Viking schommelschip met staande kooien die heel erg hoog ging.

Tijdens het weekend van 12 maart 2022 hielden enkele Themeparkfreaks halt bij de beroemde Fira Del Ram. Deze Spaanse kermis gaat ieder jaar door op het grootste eiland van de Gymnesen en de Balearen, namelijk Mallorca. Met meer dan 170 attracties trekt deze kermis mensen aan van over het hele eiland. Koppeltjes houden vast van een ritje op het iconische reuzenrad, kinderen kunnen terecht op de diverse carrousels en wij -de Themeparkfreaks- kunnen er maar liefst acht achtbanen toevoegen aan ons lijstje. De Fira Del Ram vindt nog plaats tot en met 24 april 2022. De geur van suikerspinnen, wafels en churros kunnen we via deze weg niet delen, maar we kunnen wel onze foto’s tonen om de sfeer weer te geven.

Echte credithunters als ze zijn trokken Jos en jonathan doorheen Spanje op zoek naar achtbanen groot en klein. Toen ze in de verte een reuzenrad zagen opduiken, dachten ze meteen, daar moet een kermis zijn. Ze reden er naartoe en tot hun grote plezier vonden ze er ook een achtbaan. Een extra credit voor de heren, waar ze op klonken met een fris Spaans pintje. Op deze kermis waren buiten het Reuzenrad en de achtbaan ook een Flipper en vele andere attracties te vinden.