Foto’s: Kermissen Italië

Luna Park Carbonini is gelegen in Porto San Giorgio en is een echte avondkermis. De familie Carbonini baat hier de kermis uit waar onder andere twee achtbanen staan met de Grand Canyon achtbaan Miniera en de Dragon achtbaan Dragone. Andere attracties die je hier kan terugvinden zijn botsauto’s, reuzenrad, botsboten, tripride, Matterhorn, zweefmolen, glazendoolhof en trampolines.

Luna Park Del Conero Porto Recanati is een echte avondkermis met 3 achtbanen. Het gaat hier onder andere om de Grand Canyon achtbaan The Gold Mine, een Zyklon coaster in Avengers thema en een zeer kleine kinderachtbaan met de naam Bruco Mela. Andere attracties zijn onder andere een reuzenrad, botsauto’s, spookhuis, zweefmolen, Tagada, tripride, glazen doolhof, trampolines, springkasteel, glijbanen en een schommelschip.

Luna Park San Benedetto Del Tronto is een avondkermis die er iedere zomer staat. Zoals goede gewoonte stond ook dit jaar hier de Big Apple achtbaan Brucomela uitgebaat door Carbonini. Verder staan er op de kermis nog trampolines, botsboten, Musik Express, zweefmolen, botsauto’s, tripride, kartbaan en een funhouse.

Bruco Park is een avondkermis in Marina di Ardea. Het park bevat 1 achtbaan die de naam Bruco Mela heeft en een aangedreven ovaaltje is. Voor de rest staan er in dit parkje andere kinderattracties zoals een zweefmolen en botsauto’s.

Summer Park Bellaria is een avondkermis die dit jaar mocht uitpakken met een gloednieuwe grote kermisachtbaan. Het is de Italiaanse fabrikant Technical Park die de rollercoaster TNT Train bouwde speciaal voor de Italiaanse kermissen. Summer Park Bellaria kreeg de primeur te pakken en zo kreeg de zeer kleine achtbaan Caterpillar Coaster, een klein ovaaltje, een zeer grote broer bij. Andere attracties waren hier onder andere een zweefmolen, botsauto’s, trampolines, springkastelen, Afterburner, jumper, simulator, glazendoolhof, booster, een Rainbow, Matterhorn, Polyp en een glijbaan.

Luna Park in Bellaria - Igea Marina is een kleine avondkermis dat letterlijk achter Paperopolis gelegen is. Je kan van het pretpark dus gewoon naar deze kermis toe wandelen. Je vindt er enkele attracties zoals glijbanen, trampolines, botsauto’s en een achtbaantje. Dit is een Big Apple achtbaan met de naam Brucomela.

Luna Park Misano Adriatico is een kleine avondkermis met een Big Apple achtbaan, de Brucomela. Verder staat hier onder andere een glijbaan, trampolines, reuzenrad, funhouse, kamikaze, springkasteel, ballenbad, autoritje en een jumper.

Luna Park Porto Santa Margherita is een zeer kleine avondkermis in Porto Santa Margherita. Naast de Big Apple achtbaan Bruco Mela is er nog een carrousel te vinden, trampolines en een zweefmolen.

Luna Park Aquafollie is gelegen in de Italiaanse stad Caorle. Naar goede gewoonte staan hier twee achtbanen met de Big Apple achtbaan Bruco Mela en de Grand Canyon coaster Camelot. Andere attracties zijn onder andere een Loop Fighter, een funhouse, schommelschip, Musik Express, een Polyp en spookhuis. De avondkermis is gelegen vlak naast Aquapark Aquafollie, een waterpark.

Luna Park Adriatico is een avondkermis die enkel in de late uurtjes geopend is. Traditiegetrouw staan hier 4 achtbanen. Roller Coaster is de grootste, dit is een achtbaan met de Zyklon lay-out. Verder is er de Grand Canyon coaster. Voor de kleinsten is er de Big Apple achtbaan Brucomela en de Happy Dragon, een kleine powered coaster in de vorm van een ovaaltje. Andere leuke attracties zijn onder andere een reuzenrad, boomstammetjes, booster, zweefmolen, Polyp, Bidule, Matterhorn en schommelschip.

Luna Park Desenzano Del Garda is niet ver van Gardaland gelegen. De kermis bevat een achtbaantje met de Bruco Mela van Pelucchi. Verder staat hier onder andere een reuzenrad, zweefmolen, tripride, glazendoolhof, Jumper, Tagada, schommelschip, booster, Afterburner, Bidule en een heleboel andere kinderattracties.

Luna Park Strabilia is een echte avondkermis die geopend is van 20u tot 1u ‘s nachts. Meestal staan hier 4 rollercoasters maar tijdens ons verblijf waren er 3 aanwezig, de Zyklon coaster Avengers was er niet. Welke achtbanen waren dan wel vertegenwoordigd? De Pinfari powered coaster Ramses, de Grand Canyon achtbaan en de Big Apple achtbaan Super Brucomela. Verder was er onder andere nog een booster, Polyp, kartbaan, funhouse, schommelschip en enkele andere attracties aanwezig. Op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag zijn er op alle attracties kortingen van 20 tot 50%.

Luna Park Parco Eurolandia is gelegen in het Italiaanse Cavallino-Treporti. Het is een echte avondkermis en bevat 1 achtbaantje met de Big Apple rollercoaster Bruco Mela. Verder staan er nog botsauto’s, een glijbaan, tripride, glazendoolhof en een aantal kinderattracties.