Foto’s Jardin d’Acclimatation

Themparkfreak Timothy trok onlangs naar het Franse Jardin d'Acclimatation, dit charmante pretparkje is gelegen net buiten het centrum van de Metropool Parijs. Wat meteen opviel in Jardin d'Acclimatation is hoe verzorgd het park er bij ligt. Het park biedt de coasterhunter maar liefst 4 achtbanen aan, met als absolute topper de attractie genaamd Les Speed Rockets. Deze Gerstlauer Bobsled Coaster glijdt bijzonder soepel over de track. Naast achtbanen vind je hier heel wat andere attracties terug zoals een SBF draaimolen, een interactie indoorattractie, heel wat kinderattracties en een 4D experience. Je kunt het park ook verkennen met een parktreintje. Voor alle attracties kun je aparte tickets kopen, maar uiteraard bestaat er ook een all-attractions formule. Neem zeker ook eens een kijkje bij de verschillende dierenverblijven.

Het nieuwe pretparkseizoen staat voor de deur, en begint voor de meeste pretparkfans begin april (het begin van de Paasvakantie). Voor een handvol Themeparkfreaks kon het seizoen alvast niet vroeg genoeg beginnen. Ze bezochten op 16 maart 2019 Le Jardin d’Acclimatation. Dit parkje is een recreatie- en plezierpark van meer dan 19 hectare groot, gelegen in de Franse hoofdstad Parijs, aan de rand van het Bois de Boulogne. Veel Parijzenaren bezoeken dit groene gebied om te joggen of om te liggen luieren in het gras. Ons hoofddoel was dan weer een ritje maken in de jongste aanwinst, namelijk de achtbaan Speed Rockets.

Jardin d'Acclimatation is een Franse stadstuin waar men kan genieten van de prachtige tuinen, heel wat dieren en enkele pretparkattracties. Om de tuin te betreden betaal je een algemene entreeprijs, wens je ook attracties te doen moet je ook ride tickets kopen. Per attractie heb je een ticketje nodig. De attracties zijn voornamelijk gericht op families met jongere kinderen, onder de attracties vinden we drie leuke achtbanen terug. De Themeparkfreaks brachten een bezoekje aan het park en brachten een leuk fotoalbum mee.