Foto’s: IMG World of Adventures

IMG Worlds of Adventure is een groot indoorpretpark dat opende in 2016 en gelegen is in de Emiraat Dubai. Het pretpark heeft heel wat attracties gethematiseerd rond The Avengers, de Marvel superhelden zoals Spiderman, de Hulk, Thor en Captain America. Maar er zijn ook attracties terug te vinden van onder andere Ben 10, The Powerpuff Girls en Gumball. Voor de achtbaanliefhebbers zijn er 3 achtbanen. De meest familiale is Spider-Man Doc Ock’s Revenge, een Mack spinning coaster. Verder is er nog Predator, een Gerstlauer EuroFighter met dezelfde lay-out als Falcon in Duinrell maar dan nu volledig indoor. De derde en spectaculairste achtbaan is Velociraptor, dit is de enige outdoor achtbaan van het park, het gaat hier om een launch coaster van Mack Rides, een kopie van Blue Fire uit Europa-Park.

IMG World of Adventures kan je even buiten Dubai terugvinden. Het staat bekend als het grootste indoor-pretpark ter wereld. De belangrijkste coasters hier zijn Spiderman, Doc Ock's revenge, een Mack spinning coaster, Predator, een Gerstlauer baan zoals deze ook te vinden is in Bobbejaanland en Velociraptor, een Blue Fire kloon van Mack. Dit is trouwens de enige coaster in het park die, behalve de lancering, volledig buiten het park gebouwd is. Verder kan je je hier ook nog prima vermaken met enkele fantastische darkrides en simulatoren, zoals Avengers: Battle of Ultron en vooral Hulk -Epsilon base.

Themeparkfreak Frederik trok naar het Midden Oosten, waar hij in Dubai IMG Worlds of Adventure bezocht. Dit park opende de deuren eind augustus 2016. Marvel, Lost Valley, Cartoon Network, IMG Boulevard en Novo Cinema’s. Het park biedt de bezoeker heel wat attracties zoals 3 verschillende achtbanen, meerdere thrill rides, dark rides en shows. Een aantal kleppers van formaat zijn: Avengers Battle of Ulton, Spider-Man Doc Ock’s Revenge, Hulk Epsilon Base 3D, Thor Thunder Spin, The Velociraptor, Predator en Forbidden Territory.