Foto’s Grotten Van Han

Op een prachtige herfstdag in oktober trokken Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore naar het domein van de Grotten van Han. Dit domein herbergt een groot grottenstelsel waar je kunt ingaan, een wildpark dat te voet of met een trein kan worden verkend en twee museums. Ze hadden hier vroeger al eens een bezoek gebracht aan dit domein en deden toen de grotten en een rondrit in de trein door het wildpark. Doordat de trein hen niet echt beviel zijn ze teruggekomen om het wildpark dit keer te voet te doen. Je verkent het domein aan de hand van een wandelroute die net geen 6 km lang is. Onderweg beklim je enkele steile stroken en kun je genieten van enkele mooie uitzichten. Af en toe kom je dan eens een paar dieren tegen zoals herten, everzwijnen, beren, wolven, enz. Geniet mee van dit mooie maar vooral grote wildpark in de Ardennen.

Themeparkfreaks Lies en Dimitri trokken richting het domein van de grotten van Han om wat te genieten van de natuur. Er zijn natuurlijk niet enkel de grotten maar ook de mooie, lange wandeling van het dierenpark dewelke ze volledig aflegden. Geniet mee van wat ze daar allemaal te zien kregen met hun foto’s van deze mooie dag!

Op een zonnige zaterdag trokken we onze wandelschoenen aan om het wildpark van de Grotten van Han eens nader te bekijken. Tijdens de coronamaatregelen werden de grotten zelf afgesloten voor het publiek. We waren hier dan ook om het wildpark eens onder het vergrootglas te houden en niet om stalagmieten of stalactieten te bekijken. Een vergrootglas hadden we niet nodig want het wildpark is een gigantisch domein van maar liefst 250 hectare! Bezoekers kunnen het traject van 5,5 kilometer te voet of met een Safari-Car afleggen. In het park kunnen bezoekers de Europese Big 5 bewonderen. Het gaat over de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat. Het park herbergt natuurlijk nog vele andere diersoorten zoals everzwijnen, rendieren, przewalskipaarden, sneeuwuilen, moeflons, vossen, dam- en edelherten, … De diersoort die hier het meest indruk op ons wist te maken was ongetwijfeld de bruine beer. De verblijven van de bruine beren zijn hier prachtig en ruim aangelegd. We zagen er zelfs eentje uit een hoge boom klimmen. Zoiets klinkt niet spectaculair, maar het was alvast een van de meest spannende taferelen die de Themeparkfreaks meemaakten tijdens de coronacrisis.

Themeparkfreak Maarten trekt jaarlijks met zijn gezin naar onze Belgische Ardennen. Ze kozen steeds dezelfde locatie zonder ooit echt de omgeving te verkennen. Nadat ze onlangs al Mont Mosan & Monde Sauvage ontdekten was het nu tijd voor de een bezoekje aan de Grotten van Han. Ze besloten om een Hanpass te nemen, waarbij ze van een leuke korting genoten door hun Planckendaal abbonement. Normale kostprijs = 30€, nu maar 18€. Alleen het wildpark bezoeken kost al 20€, dus was het totaal pakket vanzelfsprekend voordeliger. Het wildpark beschikt over een wandeltraject van 5km lang, om de kids te verwennen bezochten ze het wild park met het treintje. De kinderen vonden het leuk, en bij elke dier krijg je een beetje uitleg. Zeker een aanrader. Daarna bezochten ze ook nog de grot, wat zeker te doen was met een 4-jarige. Hij was super onder de indruk. De kleinste viel halfweg in slaap, en zonder buggy (niet mogelijk in de grot) was het wel een zwaar klusje om de uitgang te bereiken. Onderweg was er de nieuwe lichtshow Orgins, wat echt verbluffend was om te zien. In de grot mag je niet met Flash foto's nemen, dus sommige zullen iets minder scherp zijn dan gebruikelijk.

De Themeparkfreaks kregen de kans om het nieuwe speleologie avontuur te ontdekken bij de Grotten van Han. We waren alvast zeer enthousiast over deze nieuwe beleving. Later op de dag volgden we ook de rondleiding in de grotten met gids en bezochten het wildpark. Van onze super leuke dag maakte Themeparkfreak Benny een mooie fotoreportage.