Foto’s Freizeitpark Ruhpolding

Een park dat heel hoog op de verlanglijst van Themeparkfreak Michael stond was Freizeitpark Ruhpolding. Tijdens hun trip doorheen Beieren kon een stop bij dit park dus zeker niet ontbreken. Naast heel wat sprookjes, kan je hier een ritje maken op de achtbaan ‘Gipfelstürmer’ of het tegen elkaar opnemen in de vele doe-activiteiten die je doorheen het park kan vinden. Op onderstaande foto’s kan je alvast meegenieten van hun bezoek aan dit parkje.

Tijdens een grote trip langs diverse Duitse en Oostenrijkse parken hield Themeparkfreak Benjamin halt bij het sfeervolle Freizeitpark Ruhpolding. Dit recreatie- en sprookjespark bestaat al meer dan 50 jaar en heeft sinds 2011 een fraaie achtbaan in haar attractieaanbod. Hoe deze dag amusante dag eruitzag kan je volgen op de foto’s die Benjamin er maakte. Ruhpolding is eigenlijk een kuur- en toeristenplaats in de Duitse deelstaat Beieren maar het herbergt ook een bosrijk en pittoresk pretpark. In het park kunnen bezoekers genieten van diverse attracties. Het park legt overduidelijk de nadruk op samen spelen. Zo zijn er in het park her en der kermisspelletjes aanwezig. Deze spelletjes zijn bedoeld om met meerdere personen tegelijkertijd te spelen. Het meest opmerkelijke spel was ongetwijfeld de Duitse variant van de kamelenrace. De kamelen werden echter vervangen door poppetjes van Duitse meisjes die in dirndl gekleed zijn, een traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht. Hier moeten de deelnemers met een bal rollen. De bal kan in verschillende gaten vallen. Het ene gat kent een hoger puntenaantal dan het andere. Hoe meer punten je haalt hoe sneller jouw poppetje naar boven stijgt. Wanneer het poppetje opwaarts beweegt, begint het ook rond te draaien, waardoor het rokje aan het zwieren gaat als bij de traditionele volksdansen. Wie als eerste zijn poppetje tot op het hoogste niveau kan brengen wint het spel. In Freizeitpark Ruhpolding kunnen ook liefhebbers van sprookjes hun hartje ophalen. Ook hier worden bekende sprookjes uitgebeeld in de vorm van een waar sprookjesbos. Er is ook een grote kristalmijn in het park waar we de lokale kaboutertjes lustig aan het werk kunnen zien. Bij de kristalmijn is er zelfs een groot interactief aspect aanwezig. Bezoekers kunnen hier namelijk draaien aan verschillende kleppen die de kabouters in beweging zetten. Naast sprookjes en kabouters herbergt het park ook nog enkele dinosaurussen. Uiteraard kwam Benjamin hier niet enkel om de gezellige sfeer op te snuiven. Er valt in Freizeitpark Ruhpolding ook een coastercredit te verdienen! Deze is zelfs niet van de minste. De achtbaan van het park heet Gipfelstürmer en werd in 2011 gebouwd door de Duitse attractiefabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het gaat over een rasechte Shuttle Coaster, omdat de baan zowel voor- als achterwaarts wordt afgelegd tijdens dezelfde rit. Het is voornamelijk de eerste gondel van de trein die deze achtbaan zo opmerkelijk maakt, omdat deze bestaat uit de kop van een ram.

Toen we om 16u30 rond waren in het Oostenrijkse pretpark Fantasiana vonden we er niets beter op dan even helemaal naar Duitsland te rijden, om daar nog snel Freizeitpark Ruhpolding te gaan bezoeken. Dit park lag op een uur rijden van Fantasiana en zou die dag om 18 uur sluiten. Na een telefoontje naar het park om onze komst te melden stoven we op de autostrade richting de Duitse grens en Freizeitpark Ruhpolding. Uiteindelijk kwamen we een kwartier vóór sluitingstijd aan in het park. Geen tijd dus om het park te verkennen, maar wel net genoeg tijd om er de achtbaan te gaan scoren en zo mijn 300ste credit binnen te halen. Een spannende tocht en een speciaal moment moet ik zeggen! De achtbaan die op ons stond te wachten was de Gipfelstürmer van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Een unieke shuttle coaster die je nergens anders in de buurt kan vinden. De familie coaster leverde een verrassend leuke rit op en daarmee was deze dag helemaal geslaagd!