Foto’s Freizeitpark Familienland

Freizeitpark Familienland is gelegen in Mülhlau in de Oostenrijkse regio Tirol. Het pretpark zetten zich op de kaart met de bouw van Big Bang in 2013. Dit is custom ESC coaster van Zierer die ongeveer een derde van het park oppervlakte in beslag neemt. De achtbaan is 22 meter hoog en bereikt tijdens de rit een snelheid van 65 km/u. In 2021 opende een tweede achtbaan met Wicky, een Twin Helix coaster van SBF Visa Group met een uitgetrokken lay-out. Verder staat in dit park nog een spinning raft, jet ski’s, schommelschip, carrousel, zweefmolen, tractorritje, een indoorklimmuur en een heleboel glijbanen waarvan een aantal legendarisch snel gaan!

Tijdens een grote rondreis doorheen Duitsland en Oostenrijk hield Themeparkfreak Benjamin halt bij het Oostenrijkse Freizeitpark Familienland, nabij de Pillersee. Bijna het hele park wordt overschaduwd door Big Bang, een grote achtbaan van Zierer met een custom lay-out. Deze attractie is dan ook meteen het paradepaardje van dit charmante pretparkje. Bezoekers kunnen er uiteraard niet enkel plaatsnemen in een achtbaan, maar ook in diverse waterattracties, een prachtige kettingmolen, een schommelschip en nog veel meer. Geniet alvast met ons even mee van onderstaande prentjes.

We begonnen onze dag met Freizeitpark Familienland. Pas nadat we de laatste bocht op weg naar het park namen zagen we de ingang van het park en wisten we dat we onze bestemming gevonden hadden. Dit charmante pretparkje mag zich gerust koning van de glijbanen noemen, maar waarmee het park echt kan uitpakken is de super fijne familie achtbaan die er staat. Dit is een familie achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer. Het gaat hier om een achtbaan met een custom lay-out van het type ESC. Een achtbaan type waar er spijtig genoeg nog maar acht van werden gebouwd tot nu toe. De dichtstbijzijnde achtbaan van dit type is de Force One in Schwaben Park, waardoor de kans redelijk groot is dat je dit leuke type van achtbaan nog niet hebt mogen ontdekken. De achtbaan heeft de naam Big Bang gekregen en is 530 meter lang. Hiermee neemt de rollercoaster ongeveer een derde van het park in beslag. Big Bang is 22 meter hoog en behaalt een snelheid van 65 km/u. Tijdens de rit zijn er krachten tot 3,7 G te voelen.